Logo-youngadults-site

Recensie: Schuld – Wendy Brokers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Onlangs kwam er een nieuw XS boek uit bij Best of YA. Dit keer was het Schuld van Wendy Brokers. Dit is het tiende boek in de reeks.

Schuld vertelt het aangrijpende verhaal van Esmay die thuis te maken heeft met de dreigende scheiding van haar ouders. Bovendien is ze ook enige kind, maar gelukkig kan ze wel altijd op de steun van haar beste vriend, Sam, rekenen.

Op een avond loopt een bezoek aan Sam echter uit de hand, met zeer zware gevolgen. Er gebeurt namelijk iets wat het leven van de twee op z’n kop zet. Ze zijn compleet in paniek, al is Sam de enige die zich nog kan herinneren wat er gebeurd is. Hij wil koste wat het kost zwijgen over het incident terwijl Esmay wordt verscheurd door schuldgevoel. Wanneer ook Sams broer Lenn zich ermee gaat bemoeien, dreigt de situatie helemaal te escaleren. Esmays loyaliteit aan haar vriendschap met Sam wordt zwaar op de proef gesteld.

Wat vond ik ervan?

Ik vind het zeer fijn dat er een reeks is met korte boeken voor jongeren die niet zo graag lezen. Persoonlijk vind ik dat deze verhalen vaak wat diepgang missen, maar Schuld is een aangename verrassing. Vanaf de eerste pagina meteen helemaal in het verhaal. Het grote voordeel is dat je het boek in één keer kan uitlezen, aangezien het slechts 95 pagina’s telt. Ondanks de beknoptheid heeft Brokers het verhaal toch zeer goed uitgewerkt.

Schuld gaat vooral over vriendschap en hoever je gaat om een vriendschap te beschermen. Het gaat ook over vertrouwen. Tot wanneer vertrouw je iemand ook als je instinct zegt dat je eigenlijk weet dat het niet klopt?

We krijgen vooral te lezen hoe Esmay met alles omgaat, hoe ze zich voelt, haar gedachten en gedragingen in de dagen na het incident. Wendy Brokers heeft dit zeer realistisch en geloofwaardig neergezet. Wel jammer dat we niet weten waarom Sam reageert hoe hij reageert.

Ik vond het een origineel verhaal dat ook spannend genoeg was. De hoofdstukken waren wat langer, maar dat stoorde niet, je vloog er snel doorheen. Ik vond enkel het einde een beetje gerusht. Ik had graag geweten wat er nadien nog was gebeurd, al was het maar een kort hoofdstukje geweest. Op het einde van het boek vind je ook bij wie je terecht kunt bij psychische problemen.

Aanrader?

Ik zal dit boek zeker aanraden aan jongeren vanaf 15 jaar. Het is een zeer eigentijds boek dat de jongeren zeker zal aanspreken door de relevante thema’s. Schuld is een kort boekje dat je snel kunt lezen en verdient wat mij betreft 4 sterren.  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.