Logo-youngadults-site

Wat ik je niet kon vertellen – Sloan Harlow – recensie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
wat ik je niet kon vertellen

Het verhaal

Wat ik je niet kon vertellen vertelt het verhaal van Ella. Ella’s beste vriendin Hayley is dood en dat is haar schuld. Zij zat tenslotte achter het stuur die avond. Nu, maanden later, herinnert nog steeds alles haar aan Hayley. Ook Sawyer, Hayleys vriendje. Ze vinden elkaar in hun verdriet en er groeit al snel meer tussen hen.

Verscheurd door schuldgevoel wendt Ella zich tot Hayleys dagboek. Maar de geheimen die ze daar aantreft maken haar doodsbang. Hayley blijkt een heel leven verzwegen te hebben en de Sawyer op de pagina’s lijkt in niets op de lieve jongen die ze kent en voor wie ze als een blok is gevallen. Is alles wat ze dacht te weten over haar beste vriendin niet waar? En waarom voelt ze zich nog steeds zo aangetrokken tot Sawyer? Ella moet een keuze maken. Maar dan blijkt dat de verkeerde keuze fatale gevolgen kan hebben.

Personages

Wat ik je niet kon vertellen is geschreven vanuit verschillende personages. Het belangrijkste personage is Ella. Ze gaat weer naar school, de zomer nadat haar beste vriendin doodgegaan is. Ze is gestorven tijdens een auto ongeluk waarbij Ella achter het stuur zat. Ella wordt verscheurd door schuldgevoel en mist haar beste vriendin enorm. Je kan goed lezen over haar emoties en ik vond dat dit goed uitgewerkt was.

Een ander belangrijk personage is Sawyer. Zijn personage is ook goed uitgewerkt. Hij heeft ook echt een achtergrondverhaal en dat was interessant om te lezen. Ik vond dat de personages echt overkwamen en goed uitgewerkt.

Thema’s

Het boek behandelt best heftige thema’s, zoals dood en rouw. Daarnaast komt geweld en een veilige thuissituatie ook aan bod. Ik vond dat alle thema’s op een goede, doordachte manier behandeld werden. Soms worden dit soort thema’s niet goed uitgewerkt of terloops genoemd, maar ik vond hierbij dat er goed bij stilgestaan werd.

Schrijfstijl

Wat ik je niet kon vertellen is goed geschreven. Het is niet kinderachtig, maar leest wel heel makkelijk. Ik wilde blijven lezen. Dat komt denk ook door het verhaal, het is tenslotte een romantische thriller. Het was spannend en las makkelijk dus binnen een paar dagen had ik het boek uit.

Conclusie

Ik ben positief verrast door dit boek. Het onderwerp van het boek sprak me aan, maar ik had verwacht dat de thema’s minder goed behandeld zouden worden en dat het wat oppervlakkig zou blijven. Het tegendeel werd bewezen en het was een echte pageturner. Natuurlijk hadden sommige dingen iets beter gekund, een van de twee plottwists zag ik al vanaf het begin aankomen, maar aan de andere kant was het ook wel leuk om uiteindelijk te lezen dat ik gelijk had. Ik geef het boek vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.