Logo-youngadults-site

Recensie: Brug der Zielen – V.E. Schwab

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Brug der Zielen is het derde uit de Cassidy Blake serie van V.E. Schwab. Deze auteur is onder andere bekend van haar razend populaire serie ‘De kleuren van magie’ en ‘Het onzichtbare leven van Addie La’Rue’. In dit slotdeel worden we opnieuw meegenomen op een avontuurlijke reis door de wereld van geesten en mysteries.

Over Brug der Zielen

De ouders van Cassidy Blake zijn ‘Inspookteurs’. Ze geloven in het bestaan van geesten en gaan hier naar opzoek. Momenteel zijn ze een televisie serie hierover aan het opnemen. De locatie voor de derde aflevering is New Orleans. Cassidy vertrekt hier samen met haar ouders naartoe. Natuurlijk is ook Jacob mee. Hij is een spook die in het ‘tussenin’ leeft waardoor alleen Cassidy hem kan zien. In tegenstelling tot haar moeder, kan Cassidy na een bijna dood ervaring namelijk wel echt spoken zien. Ze kan ook naar de wereld tussen die van haar en de dood reizen. Dit is waar alle geesten zich bevinden, omdat ze niet levend, maar ook nog niet helemaal dood zijn.

Cassidy Blake

Cassidy Blake is een positieve en optimistische 12-jarige tiener. Haar beste vriend Jacob zorgt ervoor dat iedere dag een stuk interessanter is geworden. Hij zorgt voor wat humor in het verhaal. Ook is ze goed bevriend geraakt met Lara. Een ziener die ze op een eerdere reis heeft leren kennen. Lara leert Cassidy veel over haar nieuwe leven nu ze geesten kan zien. Tot slot is Cassidy groot fan van Harry Potter, waardoor er regelmatig een referentie naar deze serie in het boek zit verscholen.

Setting

Brug der Zielen speelt zich af in New Orleans . Persoonlijk vind ik dit een minder leuke locatie in vergelijking met Edinburg en Schotland uit de eerste twee delen. Dat komt doordat ik in die twee steden ben geweest. Hierdoor kan ik me een super goed beeld van de stad en de omgeving voorstellen. Bij New Orleans had ik dit wat minder, omdat de plekken voor mij onbekend zijn. Dat is spijtig, maar deed verder totaal geen afbreuk aan het verhaal.

Conclusie

Brug der Zielen is wederom een super leuk en spookachtig verhaal. Ook dit deel is vlot geschreven met korte hoofdstukken en prettig vertaald naar het Nederlands. Hierdoor leest het boek als een speer en had ik het in een avondje uit gelezen. Het verhaal wordt rustig opgebouwd, de setting wordt gezet en dan slaat het opeens om doordat Cassidy achterna gezeten wordt door een kwade geest die haar dood wil hebben. Dit zorgt voor veel spanning, zeker richting het einde.

De Cassidy Blake serie is een hele leuke serie voor de jeugd (vanaf groep 8/brugklas) waar ook volwassenen van kunnen genieten. Helaas was dit het laatste deel, want ik had nog best wat meer avonturen over Cassidy en Jacob willen lezen. Ik sluit de serie af met wederom een beoordeling van 4 sterren. Aanrader dus!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.