Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Zo lief als de dood – Holly Jackson

Het derde boek in de serie Moordgids voor lieve meisjes kwam in februari uit bij uitgeverij Volt. Het is meteen het laatste boek in de serie. Wat ik ervan vond lees je hieronder

Het verhaal

Zo lief als de dood is het derde boek in de serie Moordgids voor lieve meisjes en volgt opnieuw het hoofdpersonage Pip. Net zoals in de vorige twee boeken gaat Pip op zoek naar de waarheid achter een moordzaak. Deze keer is het net iets anders als de voorgaande zaken.

Door de voorgaande zaken en haar bijhorende podcast is Pip gewend aan online-doodsbedreigingen. Toch is er eentje die haar niet loslaat. Er is namelijk iemand die haar blijft vragen: wie zal je zoeken als jij degene bent die verdwijnt? De bedreigingen zijn niet alleen online; Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. Wanneer Pip hiermee naar de politie stapt, weigert die iets te doen. Dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. Deze moordenaar zit al enkele jaren in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is… De echte moordenaar zou dus nog vrij rondlopen en kan het zijn dat zij het volgende slachtoffer is?

Spanning

Het boek is wat dikker dan de vorige twee, maar net zoals met het tweede boek vroeg ik me nu ook af hoe de schrijfster hier weer een nieuw verhaal kon vertellen. De zaak was opgelost en ik zag niet in wat er nu nog verteld kon worden. Ook mede omdat het niet heel erg geloofwaardig is dat er in een klein stadje 3 verdwijnings-/moordzaken op zo’n korte tijd zijn. Bovendien stelde ik me wel de vraag wie er nu echt zóveel vijanden heeft.

Toch heeft het boek mij énorm verrast. In het begin gaat het net wat trager, maar eens het op gang komt leest het als een sneltrein. Holly Jackson doet het weer met Zo lief als de dood! Na elk hoofdstuk wil je gewoon koste wat kost verderlezen!

Plottwist

Er zit ook een plottwist in het verhaal. Ik was helemaal verkocht aan het verhaal en zat er helemaal in tot er opeens iets gebeurde dat ik absoluut niet had zien aankomen. Eigenlijk maakte dat het verhaal nog beter! En ook het einde is een einde dat ik nooit had kunnen zien aankomen maar dat mij wel pakte.

Conclusie

Zo lief als de dood is een waardige opvolger en afsluiter van de reekt Moordgids voor lieve meisjes. Een boek waar je doorheen vliegt, zo spannend!

Geef een reactie