Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken die in februari 2022 verschijnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. In de kortste maand van het jaar zullen er ook weer heel wat nieuwe boeken verschijnen! Hier ontdek je welke nieuwe young adult boeken in februari 2022 verschijnen.

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

Bij LS Amsterdam verschijnt het debuut van popjournalist en interviewer Stefan Raatgever. Het is een verhaal over identiteit en seksualiteit en is zo een belangrijk boek in de LGBTQ+-literatuur.

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam - nieuwe young adult boeken die in februari 2022 verschijnen

Als de 19-jarige Alec na een moeizame schoolcarrière zijn eindexamen probeert te halen, wordt zijn veilig kabbelende bestaan opgeschud door een nieuwe klasgenoot. De onaangepaste Björn maakt bij hem gevoelens los die hij altijd heeft weten te verbergen, ook voor zichzelf. Ongewild wordt hij meegevoerd in een zoektocht naar zijn ware identiteit, en voor het eerst ziet hij onder ogen wat hij nooit eerder heeft durven zien. Maar op het moment dat hij zijn felbegeerde diploma voor het grijpen heeft en daarmee een ticket naar de toekomst, verdwijnt Björn ineens…

Zo lief als de dood

Een ander boek om rijkhalzend naar uit te kijken is het slotdeel in de Moordgids voor lieve meisjes-trilogie! Het boek is vanaf 3 februari te bewonderen in de boekhandel.

Zo lief als de dood - nieuwe young adult boeken die in februari 2022 verschijnen

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Het IJzerzwaard

Een andere serie waar een vervolgdeel van verschijnt is de nieuwste serie van Julie Kagawa. Het IJzerzwaard is het vervolg op De IJzerraaf.

Het IJzerzwaard - nieuwe young adult boeken die in februari 2022 verschijnen

Ooit werd elfenprins Ash verbannen uit het Winterrijk omdat hij het waagde met de sterfelijke Meghan te trouwen. Nu staat hij voor nog grotere uitdagingen. Hun zoon Keiran wordt vermist. Heeft dat iets te maken met de eeuwenoude vijand die is opgestaan en de wereld van de fae bedreigt? Er ontstaat paniek ver het kwaadaardige wezen dat bij iedereen die met hem in aanraking komt het slechtste naar boven brengt.
Ash, Meghan en hun vrienden hebben geen idee hoe ze dit kwaad moeten bestrijden. Maar als zij het niet tegenhouden, zal de chaos die de wereld al begint te verdelen de overhand nemen en alles oorgoed kapotmaken…

De dagen van de bluegrassliefde

De dagen van de bluegrassliefde van Edward van de Vendel gaat over twee jongeren wiens level voor altijd verandert na een zomervakantie. Het is een heruitgave van een boek dat erg in de smaak viel bij jong en oud.

De dagen van de bluegrassliefde

Dit liefdesverhaal werd bekroond als beste YA-roman van het jaar en blijft al ruim twintig jaar lang lezers raken.
Tycho is achttien en na zijn eindexamen gaat hij voor het eerst alleen op reis: hij wordt junior assistent in een Amerikaans kinderkamp. Daar sluit hij vriendschap met de Noor Oliver, even oud als Tycho en voetballer. Het wordt een zinderende zomer, die hun leven voor altijd verandert.
Edward van de Vendel krijgt nog wekelijks e-mails van lezers op wie dit boek grote indruk gemaakt heeft. Het werd in 2021 opgenomen in de Regenboog Top 100 en in 2019 won het (voorgedragen door Rik van de Westelaken) de verkiezing tot ‘beste fragment uit een queer jongerenboek’.

Aan de andere kant van het geluk

Ook kunnen we uitkijken naar een nieuw boek van Nadine Swagerman. Zij won een tijdje geleden de Jonge Jury debuutprijs met Een waarheid en ze schreef de novelle Maar ik ben jou niet.

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap.
Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven.

Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, groei en liefde. Over twee meiden die in een van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken.

In real life

Een andere auteur waarvan we een nieuw boek verwachten is Tine Bergen. Haar kennen we nog van haar Onderbuik-trilogie, alsook van haar thrillers voor volwassenen. Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Niels Van Baelen.

In real life

Het leven stelt geen vragen. Niels stelt ze wel. (Jammer genoeg voor hem.)

De vragen tollen door zijn hoofd. Waarom hij zijn benen moest laten breken in verschillende operaties, om daarna nog altijd niet goed te kunnen lopen? Waarom niemand met hem wil praten op de speelplaats? Waarom hij pillen moet nemen die maken dat hij in zijn broek plast? Waarom pesters pesten? Waarom hij vorige week die belangrijke battle van World of Warcraft heeft verloren? (Maar daar gaan we het niet over hebben, er zijn grenzen!)

Het leven stelt geen vragen, Niels weet het best. Dus vlucht hij in het gamen, waar woorden kunnen toveren. Waar hij kan lopen en zelfs vliegen. Waar de goeden winnen en de slechten sterven. Tot het echte leven hem inhaalt. Want een mens heeft maar een leven. Of niet?

Vliegen

Bij Querido verschijnt komende maand ook Vliegen van Paulien Weikamp over de verleidingen van de straat.

Vliegen

Joyriden met de auto van je ouders en hem dan total loss rijden. Een baantje nemen waar je geen klap mee verdient. Beloftes doen aan een crimineel uit de buurt die je niet kunt waarmaken. Umut doet het allemaal. In de eerste twee weken van de zomervakantie werkt hij zich totaal in de nesten. Een uitweg ziet hij niet. En dan wordt hij ook nog eens voor het eerst hartstochtelijk verliefd. Op de geheimzinnige Linda, die al maanden geen woord gesproken heeft, maar die precies lijkt te begrijpen wat er in Umut omgaat. Door haar komt hij op een spectaculair idee om alle problemen in één keer op te lossen.

Geen weg terug

Voor de fans van jeugdthrillers is er het nieuwste boek van Elvin Post! Dat wordt komende maand uitgegeven bij uitgeverij De Fontein.

Geen weg terug

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro zou vinden? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Een spannende jeugdthriller van bekroond auteur Elvin Post.
Wanneer Eva en haar vriendinnen midden in de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met een geopend portier op de weg staat. Naast de auto liggen twee bewusteloze mannen in een grote plas bloed. Wanneer Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva er geen goed gevoel bij heeft, nemen ze de tas mee. Dan blijkt dat een van de mannen het heeft overleefd. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

Naar welk niewe young adult boeken die in februari 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.