Logo-youngadults-site

Maak je eigen boekenkerstboom

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Bij deze tijd van het jaar hoort natuurlijk een kerstboom, maar wist je dat je die ook helemaal in het teken kan zetten van boeken? Wij zetten zowel de makkelijkste manieren van het maken van een boekenkerstboom als de manieren voor experts op een rijtje!

De makkelijkste manieren

De makkelijkste optie is door simpelweg een stapeltje te maken van groene boeken waarbij je de boeken rangschikt van groot naar klein. Voeg daar een leuke ster aan toe en je hebt in een mum van tijd een eigen kerstboom gevormd. Een andere optie waar je wel wat meer boeken voor nodig hebt is door het maken van meerdere boekenstapeltjes tegen de muur en vervolgens lichtjes toe te voegen. Wat je ook kan doen is geopende boeken op elkaar leggen om zo een kerstboom te vormen. Je gebruikt daar best wel niet je mooiste boeken voor.

Knutselen

Mag het toch net iets moeilijker zijn? Ga dan creatief aan de slag! Zo kan je meerdere boeken op elkaar leggen en deze aan elkaar vastmaken, je kan met de pagina’s van boeken of tijdschriften aan de slag gaan of je kan een boek vouwen tot een kerstboom.

Voor de experts

Wil je indruk maken op het bezoek dat je deze Kerst ontvangt? Maak dan een grote, ronde kerstboom van boeken. In dit filmpje ontdek je hoe je dat precies aanpakt. Je hebt er in ieder geval heel wat boeken voor nodig én een salontafel.

Welke boekenkerstboom ga jij maken? Of ga je toch liever voor een klassiek exemplaar?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 21 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.