Geplaatst op Geef een reactie

Maak je eigen boekenkerstboom

Bij deze tijd van het jaar hoort natuurlijk een kerstboom, maar wist je dat je die ook helemaal in het teken kan zetten van boeken? Wij zetten zowel de makkelijkste manieren van het maken van een boekenkerstboom als de manieren voor experts op een rijtje!

De makkelijkste manieren

De makkelijkste optie is door simpelweg een stapeltje te maken van groene boeken waarbij je de boeken rangschikt van groot naar klein. Voeg daar een leuke ster aan toe en je hebt in een mum van tijd een eigen kerstboom gevormd. Een andere optie waar je wel wat meer boeken voor nodig hebt is door het maken van meerdere boekenstapeltjes tegen de muur en vervolgens lichtjes toe te voegen. Wat je ook kan doen is geopende boeken op elkaar leggen om zo een kerstboom te vormen. Je gebruikt daar best wel niet je mooiste boeken voor.

Knutselen

Mag het toch net iets moeilijker zijn? Ga dan creatief aan de slag! Zo kan je meerdere boeken op elkaar leggen en deze aan elkaar vastmaken, je kan met de pagina’s van boeken of tijdschriften aan de slag gaan of je kan een boek vouwen tot een kerstboom.

Voor de experts

Wil je indruk maken op het bezoek dat je deze Kerst ontvangt? Maak dan een grote, ronde kerstboom van boeken. In dit filmpje ontdek je hoe je dat precies aanpakt. Je hebt er in ieder geval heel wat boeken voor nodig én een salontafel.

Welke boekenkerstboom ga jij maken? Of ga je toch liever voor een klassiek exemplaar?

Geef een reactie