Royal Horses 1 – de Kroon en het Hart – Jana Hoch

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De hardcover van de Kroon en het Hart, deel 1 in de Royals Horses serie. Toen ik dit boek tegen kwam wist ik meteen dat ik deze wilde lezen. Het boek straalt langs alle kanten uit dat het een zeer romantisch boek is, dit trekt altijd direct mijn aandacht. Hierdoor wist ik ook zeker dat ik dit met jullie moest delen. Voordat je verder leest wil ik je waarschuwen dat er in deze recensie een aantal spoilers kunnen voorkomen.

De Cover

Wat hou ik toch van glimmend goud op de voorkant van boeken. Dit trekt altijd direct mijn aandacht. Verder is het natuurlijk meteen duidelijk dat het gaat om paarden en de koninklijke familie. Dit is natuurlijk vervolgens sla je het boek open en zie je aan de binnenkant de plattegrond van Engeland. Hierin staan alle locatie weergegeven waar het verhaal zich afspeelt. Dit geeft net een leuk extraatje aan het verhaal.

Het Verhaal

In de wereld van Grace waar haar leven niet zo loopt als dat ze zelf wil. Ze verlaat de stad en gaat op zomerstage in de stoeterij van de koninklijke familie. Alleen al op de eerste dag al krijgt ze ruzie met Edward, dit blijkt ook de jongen te zijn die haar al eerder lastig viel in de stad. Ze heeft eigenlijk niks met paarden maar omdat het Edward zo veel doet gaat ze er wel voor. Sterker nog de bouwt een bijzondere band op met een van de paarden. Op het moment dat alles fijn loopt komt de zogenoemde Prins Tristan terug. Hij zet haar hele leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd wordt op de jongen waarbij ze eigenlijk uit de buurt zou moeten blijven.

Schrijfstijl

Jana Hoch (28 jaar) is een nieuwe schrijfster binnen de Nederlandse boekenwereld. Oorspronkelijk komt ze uit Duitsland. In haar eigen taal heeft ze al een aantal boeken uitgebracht. Nu is er een samenwerking met een Nederlandse uitgeverij en kunnen wij ook gaan genieten van haar heerlijke boeken.

De schrijfster neemt ons mee door het verwarde leven van Grace. Ze laat door middel van terugblikken naar het verleden zien waarom Grace bepaalde keuzes maakt. Hierdoor kom je pas in de loop van het verhaal er achter waarom Grace zo bang is voor Edward. Ook kom je er pas heel laat achter wie haar broer eigenlijk is en waarom ze haar beste vriendin niet meer spreekt. Ik vond het net een extra spanning toevoegen aan het verhaal.

Mijn Mening

Ik vond het een Heerlijk boek om te lezen. Door de verschillende tijdwisselingen in het verhaal en de meerdere verhaallijnen is het ook makkelijk om even tussendoor iets anders te gaan doen. Wel merkte ik dat ik de ene verhaallijn interessanter vond dan de andere. Hierdoor had ik wel snel weer de neiging om verder te lezen. Ook was het verhaal wel erg voorspelbaar, dit is iets waar ik mezelf niet erg aan stoor. Soms is het lekker om een boek te lezen dat je gewoon effe wegleest. Dat had ik zeker bij dit boek.

Één ding weet ik zeker. Ik kijk uit naar deel 2 (en deel 3) want die komen er allebei aan. Ik kan dan ook niks anders zeggen dan dat ik genoten heb van dit boek. Daarom geef ik dit boek ook zeker weten 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sophie Hommes

Sophie Hommes

Sophie (2002) is student Creative Business in Rotterdam. Ze is gek op alle boeken en films die ook maar het woord Fantasy bevatten. Ze leest het liefst dan ook de hele dag. Verder hoopt ze ook in de toekomst iets binnen het uitgeverswereldje te kunnen gaan doen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today