De Kilte van de Zomernacht – Inge Sleegers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De Kilte van de Zomernacht van Inge Sleegers. Het liefdevollen, fantasierijke en vooral bijzondere verhaal van Inge Sleegers. Een verhaal dat anders is dan andere en waarin alles gebeurt wat je juist niet hoopt dat gebeurt.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Lara. Lara is een 18 jarig meisje die net haar diploma van de middelbare school heeft gehaald. Ze is samen met haar 2 beste vrienden Emily en Tim zijn ze de buitenstaanders van de klas. Wanneer op het examen feest bij een klasgenoot een ouija-bord op tafel komt eindigt dit onschuldige spel in iets veel gevaarlijkers. Lara wordt opgescheept met een geest uit het dodenrijk, maar is deze Daniël eigenlijk wel zo slecht? En is Daniel wel de enige die uit het dodenrijk is meegekomen?

De cover

De cover laat Lara en Daniel zien. Voor mij was dit wel een verduidelijking van het beeld van Daniël. Hij is een geest die zich transparant blauw toont aan Lara. Dit is precies wat de cover dan ook laat zien. Ik vind dit dus heel goed aan sluiten op het verhaal. Ook is het heel mooi dat je niet direct ziet dat het Daniel is. Dit maakt je net iets nieuwsgieriger naar het verhaal.

Verhaal verloop

Ik vond het verhaal vlot en goed verteld. De spanningen werden goed verdeeld en er waren meerdere plot twists. Wel vond ik het soms nog een beetje vaag waar bepaalde dingen vandaan kwamen. Echter was dit niet heel storend. Het verhaal is gewoon echt heel goed en sterk verteld.

Thema’s

Belangrijke thema’s zijn dan ook misbruik en moord. De lezer word meegenomen in een sleur van wraak en moordlust. De schrijfster laat dan ook heel duidelijk naar voren komen wat dit met een mens kan doen. Dit geeft dit boek dan ook een heel sterke achterliggende gedachten.

Conclusie

Het is een boekje van 184 pagina’s dus je leest het lekker vlot door. Het is dus ook daadwerkelijk een kort en vlot boekje met een mooi en sterk verhaal over een verboden liefde in een gevaarlijke realiteit. Ik raad dit boek dan ook ten zeerste aan. Voor mij krijgt het dan ook 4,5 van de 5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sophie Hommes

Sophie Hommes

Sophie (2002) is student Creative Business in Rotterdam. Ze is gek op alle boeken en films die ook maar het woord Fantasy bevatten. Ze leest het liefst dan ook de hele dag. Verder hoopt ze ook in de toekomst iets binnen het uitgeverswereldje te kunnen gaan doen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate