Logo-youngadults-site

Get to know: Rianne Robben

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Rianne Robben, bekend van het boek Zomerburen dat in september 2020 uitkwam, is de tweede auteur die in deze rubriek staat. Onze recensie over Zomerburen kan je hier nog eens lezen.

Heb je de rubriek van vorige week gemist? Hier kan je hem nog even lezen!

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde met Zomerburen, een contemporary young-adult over Olivia die nadat haar vriendje naar Australië vertrekt om de zomer bij haar opa en oma in Drenthe door te brengen en daar een van oude vriendinnen Ilse weer tegenkomt. Het boek behandelt onder andere studiekeuze stress, seksualiteit en veranderende relaties als je opgroeit.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Momenteel schrijf ik een andere contemporary young-adult. Het speelt zich af in Australië, waar ik momenteel zelf ook woon. Het gaat over Evie die naar Australië (weer Australië haha) vertrekt om te gaan backpacken, maar door geldgebrek in Sydney aan de slag gaat als au pair/nanny en in een fake dating plot wordt getrokken. Het boek behandelt vooral rouwverwerking en valadisme.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Mijn drie favoriete young-adult boeken van het moment zijn ‘These Violent Delights, ‘ van Chloe Gong, ‘The fever king,’ van Victoria Lee en ‘Parachutes, ‘ van Kelly Yang.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Mijn vader! Hij schrijft niet en lezen zie ik hem de laatste jaren ook zelden nog doen, maar hij is de persoon waardoor ik indirect aan het schrijven raakte en ik kan altijd met hem sparren. Qua schrijvers die een enorm voorbeeld voor mij zijn, moet je denken aan Rin Chupeco en Anna-Marie McLemore. Ik hoop ooit personages te schrijven zoals hun dat kunnen, zo levensecht. Ik snap nog steeds niet dat hun niet zijn vertaald.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Momenteel werk ik in Australië als schoonmaakster, hiervoor was ik au pair en daarvoor rondde ik mijn rechtenstudie af. Ik hoop in Nederland weer als jurist aan de slag te kunnen. Daarnaast ben ik ook een van de vaste columistes voor het tijdschrift Zinnig.

Hield je vroeger van lezen?

Ontzettend! In het begin niet, door mijn dyslexie, maar uiteindelijk steeds meer, vooral door mijn ouders die elke avond met mij oefenden.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik heb geen idee! Hopelijk schrijf en reis ik nog steeds, maar voor de rest, ik heb geen idee. Ik ben dan 27, nog genoeg dingen om te doen voor die tijd.

DILEMMA

Alleen nog maar standalones schrijven of alleen nog maar series schrijven?

Ik schreef altijd alleen maar series en Zomerburen was mijn eerste standalone. Om eerlijk te zijn, bevalt het me wel want je kunt zoveel meer werelden en personages ontdekken. Mag ik al mijn contempory in hetzelfde universum laten afspelen zodat personages langs kunnen komen? Want dan kies ik standalone!

FUN FACTS

Geboortedatum: 17 september, 1998
Lievelingseten: Paella omdat het mij doet denken aan toen ik in Spanje woonde, anders curry.
Lievelingsdier: Ganzen! Toen ik op de middelbare school zat, had ik twee ganzen en ik denk niet dat ik ooit zoveel van iets heb gehouden. Anders, vlinders!
Ochtend- of avondmens: Avond. Zonder twijfel. Het enige moment van de dag dat er nul afleiding is en ik in alle rust kan doen wat ik wil zonder ergens aan vast te zitten.
Teenage crush: Oeh, ik heb geen idee. Al mijn crushes zaten bij mij op school en terugkijkend, wil ik die het liefste allemaal vergeten haha.
Favoriete serie: Law and Order, Special Victums Unit, omdat de hoofdpersonages zich altijd inzetten voor slachtoffers, iets dat in het echte leven niet altijd gebeurt.
Favoriete film: Alle romcoms die er bestaan, maakt niet uit hoe slecht. Ik wil liefde en een goed einde en dan ben ik tevreden. Anders alle films waar Keira Knightly in speelt! Als kind was, mijn favoriete film Stardust, maar tegenwoordig zou ik eerder de 2995 versie van Pride and Prejudice opzetten.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.