Column Lotte van den Noort: All hands on deck

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

All hands on deck, it’s me: die ene auteur die geobsedeerd is met alles wat met de Titanic te maken heeft, Lotte van den Noort (auteur bij uitgeverij Hamley Books).

Maar wat doe ik hier? Ik ga zo nu en dan voor de toffe site Young Adults een column schrijven. Dit is de eerste keer dat ik dat doe, dus bear with me!

Ik ben dus Lotte, 25 lentes jong en pas (opnieuw) gedebuteerd. Ik zeg opnieuw omdat ik al meerdere boeken heb geschreven. Mijn schrijversdroom begon toen ik 14 jaar oud was. Eigenlijk schrijf ik al mijn hele leven maar op mijn 14e kwam mijn eerste boek uit via Boekscout-YO! Daarna volgde er nog een paar. Rond mijn 18e begon ik het uitgeven in eigen beheer te ontdekken en in 2018 tekende ik een contract voor mijn boek Typewriter bij Wolf&Dragon. Helaas stopte deze uitgever en toen wilde ik het schrijven eigenlijk opgeven. Er zou nooit meer een uitgeverij zijn die mijn gekrabbel wil publiceren, dacht ik. Toch besloot ik dat het verhaal van Typewriter nog niet genoeg was verteld. Dat verhaal ligt mij zo naar mijn hart. Ik schreef een ander boek (Bloedjuweel) om binnen te komen bij een uitgeverij in de hoop dat die uitgeverij ook Typewriter opnieuw zou willen publiceren. Die uitgeverij was Hamley Books. Ik had eigenlijk geen hoop, maar toen ze me belde om me te vertellen dat ze fan waren van mijn schrijfstijl, kon ik wel door het dak springen. Helaas vonden ze Bloedjuweel niet bij hun fonds passen. Typewriter kreeg echter wel een tweede kans! Dat boek verschijnt in oktober 2021 bij Hamley Books. Maar met welk boek debuteerde ik dan bij deze uitgeverij?

Unsinkable! Toen Hamley Books mij vroeg om eerst iets nieuws te schrijven om bij hun te debuteren, had ik al meteen een verhaal klaar (in mijn hoofd). Ik moest het namelijk nog schrijven. Goed, zo is het balletje gaan rollen en nu ben ik zielsgelukkig, want mijn boek Unsinkable is 14 april gepubliceerd en heeft nu al een tweede druk gekregen én er komt een Engelse vertaling aan. Ik leef de auteursdroom. Ik ben zó ongelooflijk dankbaar, het is moeilijk om die dankbaarheid in woorden uit te drukken.

Wat nu? Nu staat het schrijven een beetje op een laag pitje. Ik volg namelijk ook nog een opleiding tot vormgever. Ik moet nog ongeveer anderhalf jaar doorstuderen en hard werken, maar het einde is in zicht. Naast die opleiding heb ik ook mijn eigen vormgeefbedrijf: Designs by Lotte. Het leukste om te doen vind ik boekomslagen maken, dat vind ik gewoon zó tof! Je ziet dan echt al verhalen tot leven komen door middel van een ontwerp. Heerlijk! Vooral als auteurs voor het eerst hun cover te zien krijgen, die reacties zijn voor mij als zuurstof. Het schrijven komt wel weer, dat weet ik zeker. Ik ben iemand die in een korte periode een heel verhaal eruit knalt en daarna driekwartjaar geen letter op papier kan krijgen, maar het komt terug! Hoop ik.

Ik hoop dat jullie nu een beter beeld van mij hebben gekregen, want ja, het is wel fijn om te weten wie er achter deze letterbende zit. Wat ik ga doen voor jullie: ik ga jullie meenemen in mijn schrijfproces, mijn ervaringen met uitgevers en meer boek gerelateerde dingen neerpennen.

Gaan jullie met mij mee aan boord?

Heel veel liefs,

Lotte van den Noort

Lid van Young Adults?

Volg Lotte van den Noort op Young Adults en blijf up-to-date over de laatste weetjes, ontwikkelingen en schrijversupdates van Lotte!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Lotte van den Noort

Lotte van den Noort

Lotte van den Noort (1995) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Helmond. Sinds het moment dat ze wist om te gaan met pen en papier, schreef Lotte al veel korte verhalen in notitieboekjes, die ze dan vol trots en enthousiasme voordroeg aan de klas.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb je het al gehoord? De Ash Princess-serie van Laura Sebastian wordt toch nog afgemaakt in het Nederlands! Wil jij een exemplaar kopen plus originele boekenlegger en artwork-kaart? Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today