Geplaatst op Geef een reactie

Get to know: Emma Anna

Vanaf vandaag is er een nieuwe rubriek te vinden op de website: Get to know. Elke week zal er een artikel verschijnen in deze nieuwe categorie. Waar gaat de categorie over? Wel, ik ga elke week een Nederlandse of Belgische schrijver een aantal vragen voorleggen die dan beantwoord worden. Ik heb er alvast heel erg veel zin in. De eerste schrijver die meedoet is niemand minder dan Emma Anna!

Emma Anna bracht in februari dit jaar haar nieuwste boek uit Ooit in september. De flaptekst van het boek vind je hieronder. Lees onze recensie hier.

 Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij Disctrict 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers van District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Wie is Emma Anna?  

Emma Anna debuteerde met het boek ‘De jonge koningin’, maar die is nu niet meer verkrijgbaar. Er zijn wel twee andere boeken uit dat verhaal ontstaan: De gifmengster en Hart van het Beest, beiden onder de pseudoniem J.M. Anna.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Wat kan je ons er al over vertellen?

“Momenteel ligt mijn nieuwe serie bij mijn proeflezers. Verder ben ik inderdaad bezig met een nieuw boek! Ik heb nog niet besloten of het een New Adult of een Young Adult wordt, we zullen zien. Het is in ieder geval een tijdreisverhaal en speelt zich grotendeels af in Rome, in de tijd van Julius Caesar. :D”

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

“Oei, moeilijke vraag! Ik denk De Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Verder blijft Aristoteles & Dante een all time favourite voor mij. O, en de Edelsteen-trilogie van Kerstin Gier! Echt, love it so much!”

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

“Ik heb niet echt een concreet ‘voorbeeld’ als schrijver of schrijfster, maar ik bewonder wel veel schrijvers. Voorbeelden zijn Thomas Olde Heuvelt en Jackie van Laren! Verder heb ik heel veel aan mijn schrijfcollega’s/vrienden!”

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

“Ik corrigeer zo nu en dan manuscripten voor uitgeverijen, maar verder ben ik mama van drie kindjes, daar gaat genoeg tijd in zitten.”

Hield je vroeger van lezen?

“Ja, enorm, hoewel ik ook lange periodes had dat ik niets las.”

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Ik heb werkelijk geen idee. Ik laat het op me afkomen. ?”

Dilemma van de week

Liever 5 sterren voor je boek, zonder een recensie of liever 1 ster voor je boek met een goed onderbouwde recensie?

Het eerste. Ik heb geen behoefte aan een uitgebreide uitleg van iemand waarom die mijn boek niet leuk vond. Mijn manuscripten gaan naar ontzettend veel proeflezers en door redactie- en correctierondes heen. Vind je het niks, prima, maar ik ga mezelf niet kwellen met het lezen van een slechte recensie.

Geef een reactie