Logo-youngadults-site

Get to know: Emma Anna

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vanaf vandaag is er een nieuwe rubriek te vinden op de website: Get to know. Elke week zal er een artikel verschijnen in deze nieuwe categorie. Waar gaat de categorie over? Wel, ik ga elke week een Nederlandse of Belgische schrijver een aantal vragen voorleggen die dan beantwoord worden. Ik heb er alvast heel erg veel zin in. De eerste schrijver die meedoet is niemand minder dan Emma Anna!

Emma Anna bracht in februari dit jaar haar nieuwste boek uit Ooit in september. De flaptekst van het boek vind je hieronder. Lees onze recensie hier.

 Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij Disctrict 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers van District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Wie is Emma Anna?  

Emma Anna debuteerde met het boek ‘De jonge koningin’, maar die is nu niet meer verkrijgbaar. Er zijn wel twee andere boeken uit dat verhaal ontstaan: De gifmengster en Hart van het Beest, beiden onder de pseudoniem J.M. Anna.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Wat kan je ons er al over vertellen?

“Momenteel ligt mijn nieuwe serie bij mijn proeflezers. Verder ben ik inderdaad bezig met een nieuw boek! Ik heb nog niet besloten of het een New Adult of een Young Adult wordt, we zullen zien. Het is in ieder geval een tijdreisverhaal en speelt zich grotendeels af in Rome, in de tijd van Julius Caesar. :D”

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

“Oei, moeilijke vraag! Ik denk De Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Verder blijft Aristoteles & Dante een all time favourite voor mij. O, en de Edelsteen-trilogie van Kerstin Gier! Echt, love it so much!”

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

“Ik heb niet echt een concreet ‘voorbeeld’ als schrijver of schrijfster, maar ik bewonder wel veel schrijvers. Voorbeelden zijn Thomas Olde Heuvelt en Jackie van Laren! Verder heb ik heel veel aan mijn schrijfcollega’s/vrienden!”

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

“Ik corrigeer zo nu en dan manuscripten voor uitgeverijen, maar verder ben ik mama van drie kindjes, daar gaat genoeg tijd in zitten.”

Hield je vroeger van lezen?

“Ja, enorm, hoewel ik ook lange periodes had dat ik niets las.”

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Ik heb werkelijk geen idee. Ik laat het op me afkomen. ?”

Dilemma van de week

Liever 5 sterren voor je boek, zonder een recensie of liever 1 ster voor je boek met een goed onderbouwde recensie?

Het eerste. Ik heb geen behoefte aan een uitgebreide uitleg van iemand waarom die mijn boek niet leuk vond. Mijn manuscripten gaan naar ontzettend veel proeflezers en door redactie- en correctierondes heen. Vind je het niks, prima, maar ik ga mezelf niet kwellen met het lezen van een slechte recensie.

FUN FACTS

Geboortedatum: 16 oktober, 1993
Lievelingseten: Grieks <3
Lievelingsdier: Ik hou niet zo van dieren om me heen, maar paarden vind ik prachtige wezens in alle opzichten
Ochtend- of avondmens: Ochtendmens, maar nu ik zo’n druk leven heb met mijn kinderen ben ik een gedwongen avondmens ?
Teenage crush: Zovelen, haha, maar ik had een girl crush op Vanessa Hudgens!
Favoriete serie: Moeilijke, maar voor nu ga ik voor The Queen’s Gambit (als je televisie bedoelt!)
Favoriete film: Ik kijk eigenlijk bijna nooit films, maar van The Holiday word ik altijd vrolijk.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.