Logo-youngadults-site

Alles wat we weten over ‘Blackout’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In juni verschijnt Blackout in Nederland en België. Het boek is geschreven door 6 gerenommeerde populaire YA auteurs van het moment. Dit boek heeft hoge verwachtingen, net doordat het geschreven is door 6 bekende YA auteurs. De auteurs zijn:

  • Dhonielle Clayton (The Everlasting Rose);
  • Tiffany D. Jackson (Grown);
  • Nic Stone (Dear Justice);
  • Angie Thomas (The Hate U Give);
  • Ashley Woodfolk (When You Were Everything);
  • Nicola Yoon (The Sun Is Also A Star)

Cover

De cover van het Engelstalige boek is de cover die je hiernaast ziet. De Nederlandstalige versie van het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Van Goor. Voor de vertaling is dat de voorlopige cover, maar de cover staat dus nog niet vast en kan dus nog altijd veranderen.

Het verhaal

Blackout is een roman die bestaat uit zes met elkaar verbonden liefdesverhalen die Black Love vieren. Het uitgangspunt is een stroomstoring in de hele stad in New York. De stroomuitval brengt de inwoners in een neerwaartse spiraal. Nieuwe romantische relaties, vriendschappen en allerlei verborgen waarheden komen aan het licht.

“Blackout is onze liefdesbrief aan liefde, aan New York City en aan zwarte tieners”, zegt Clayton. “Onze herinnering aan hen dat hun verhalen, hun vreugde, hun liefde geldig zijn en het waard zijn om onder de aandacht te worden gebracht.”

Hieronder vind je een video waar de schrijvers vertellen waarover het boek gaat.

De auteurs over het boek

Over het boek zei Clayton: “Blackout is onze liefdesbrief aan liefde, aan New York City en aan zwarte tieners. Onze herinnering aan hen dat hun verhalen, hun vreugde, hun liefde geldig is en het waard is om onder de aandacht te worden gebracht.”

“Dit is een van die projecten die werd geboren uit liefde in de perfecte storm”, zegt Tiffany D. Jackson. “Ik ben zo opgewonden om dit verhaal, dat zich afspeelt in mijn stad, tot leven te brengen.”

“Het is een eer om betrokken te zijn bij zo’n mooi project dat ongetwijfeld zoveel jonge lezers vreugde zal schenken”, zegt Angie Thomas.

“Er is geen hevigere vorm van rebellie dan liefdesverhalen vertellen over kinderen die vaak te horen krijgen dat ze ze onwaardig zijn in een tijd als die waarin we leven”, zegt Nic Stone. “Black-out was een balsem voor al onze zielen tijdens het schrijven ervan, en we hopen dat het evenzeer zal zijn als genezing voor lezers.”

Filmrechten

De film- en televisierechten zijn inmiddels al verkocht aan Netflix. We weten nog niet wanneer de film of serie te verwachten is op Netflix. Ik hou jullie zeker op de hoogte. Hier kan je het boek alvast bestellen.

[Bron: prnewswire]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.