Recensie: Cinder en Ella – Kelly Oram

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Cover Cinder & Ella - Kelly Oram

Zoals de titel van Cinder en Ella misschien al weggeeft is dit boek een twist op het originele sprookje van Assepoester. Kelly Oram heeft het sprookje gebruikt om een ontzettend leuk en ontroerend boek te schrijven over twee tieners die het leven allebei op een bijzondere manier aan het ervaren zijn.

Het Verhaal

Nadat Ella een zwaar auto ongeluk overleefd heeft waarna ze maanden in revalidatie moest, moet ze verhuizen naar haar vader. Haar moeder is namelijk omgekomen bij het ongeluk, waardoor ze niet meer terug kan naar haar oude huis. Ze zal dus moeten intrekken bij haar vader, wie ze jaren niet gezien heeft, en zijn nieuwe gezin.

Ella’s nieuwe stiefzussen zitten duidelijk niet op haar te wachten en maken dit duidelijk. Ella probeert te ontsnappen aan haar nieuwe leven door weer contact op te nemen met haar oude blog vriend Cinder. Hoewel ze hem nog nooit in het echt ontmoet heeft koestert ze al langere tijd in het geheim gevoelens voor hem. Wat Ella echter alleen niet weet, is dat Cinder haar niet alleen ook gemist heeft, maar dat hij ook dé hotste acteur van Hollywood is.

De personages

Er zijn meerdere personages in dit boek die een positieve verandering doorgaan. Je volgt Cinder en Ella en een aantal vrienden van dicht bij. Omdat de hoofdstukken de ene keer worden verteld vanuit Ella en de andere keer vanuit Cinder zorgt dit er voor dat je bij beide dicht betrokken raakt en karakter ontwikkeling goed ziet plaatsvinden.

Ella, ware schoonheid komt van binnenuit. Als je je mooi voelt, dan zul je er ook voor anderen mooi uitzien, ongeacht de buitenkant.

Schrijfstijl

Oram maakt dit boek erg divers en interessant door gebruik te maken van e-mails en sms’jes die verwerkt zijn in de tekst. Zo wisselt dialoog en het lezen van e-mails zich af wat zorgt voor een leuke afwisseling tijdens het lezen van het boek.

Het boek is goed geschreven en laat je meevoeren in een rollercoaster van emoties. Ella heeft het niet altijd even makkelijk na het ongeluk waarbij haar moeder om het leven kwam, wat goed verwerkt zit in het boek. Hierdoor is er meer dan genoeg plaats voor emotionele stukken in het boek, waar ik meerdere malen tranen om gelaten heb.

Conclusie

Ella is ontzettend leuk karakter wie veel van lezen houd. Dat zal er voor zorgen dat veel lezers zich goed in haar zullen kunnen verplaatsen. Ook Ella’s handicap wordt goed geportretteerd in het boek, wat erg belangrijk is. Het wordt goed verwerkt in het verhaal, en laat de moeilijkheden en oordelen die soms bij een handicap komen kijken goed zien. Dit boek is een enorm emotioneel verhaal wat de hoogte- en dieptepunten van het leven laat zien. Ik kan Cinder en Ella niet genoeg aanraden. Ik denk dan ook dat dit een boek is wat iedereen zou moeten lezen.

Een kleine disclaimer: ik heb zelf geen handicap, dus kan ik er niet compleet over oordelen of het genoeg verwerkt is.

Vervolg

Voor degene die Cinder & Ella al gelezen hebben, of binnenkort gaan lezen is er goed nieuws. Aankomende 20 juli komt deel twee uit! Je kan er hier meer over lezen op de website van de Fontein, wie het boek uitgeven. Ik weet in elk geval dat ik niet kan wachten tot hij uit is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Fleur de Haas

Fleur de Haas

Fleur (1998) is een enorme boekenliefhebber. Lezen en schrijven is haar grote passie en recenseren voor Young Adults vindt zij dan ook hartstikke leuk! Haar favoriete boekengenre is fantasy. Naast lezen zijn haar hobby's piano spelen en schilderen. Ze is vaak knuffelend met haar katten op de bank te vinden.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate