Gegijzeld door Chinouk Thijssen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Gegijzeld. Gegijzeld werd ik door Chinouk Thijssen. Onder schot gehouden door haar fantastische novelle.
Haar eerste novelle uitgegeven door Uitgeverij Kluitman.
Vanaf de eerste letter had het verhaal mij gegijzeld en het liet mij pas weer vrij toen ik de laatste letter las.

‘Hoe een feest verandert in een nachtmerrie’

Deze quote siert de cover van Gegijzeld. Een mysterieuze cover die perfect bij het verhaal past. En deze quote vat ook meteen het verhaal goed samen. Het verhaal van Yasmine en Jason. Twee onschuldige tieners. Twee onschuldige tieners die samen naar een feestje gingen, om daar de avond van hun leven te hebben. En dat hadden ze zeker, maar dan niet in de positieve zin van het woord.

Want de avond verliep niet zoals gepland. Het feest veranderde al snel in een nachtmerrie.
Een nachtmerrie die je door de ogen van Yasmine en Jason waarneemt.
Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken en het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Yasmine of Jason. Doordat de hoofdstukken kort zijn, leest het verhaal heel erg vlot.
Chinouk heeft een fijne schrijfstijl en ze omschrijft alles heel beeldend waardoor je alles zo voor je ziet.

‘“Ik had je gewaarschuwd,” fluisterde ze.’

Chinouk weet de spanning goed op te bouwen en zorgt ook voor het nodige mysterie in het verhaal. Wie is toch dat meisje in die gele jas? Waarom waarschuwt ze Jason voor hij naar het feest gaat? Het meisje in de gele jas… Ze komt als een rode draad voor in het verhaal en je vraagt je keer op keer af waarom ze zo om Jason heen hangt.

Zodra de gijzeling begonnen is, kan je echt niet meer stoppen met lezen. Je wilt antwoord op de vragen die je hebt. Je wilt weten hoe het afloopt.
Omdat het verhaal maar 100 bladzijdes telt en de gijzeling het meest centraal staat, was er wat minder ruimte om Yasmine en Jason wat beter te leren kennen. Beide karakters bleven voor mij wat vlak, waardoor ik wat moeite had beide personages uit elkaar te houden. Heel erg vond ik dat niet, want het verhaal was voor mij belangrijker. En dat verhaal was gewoon heel sterk.

Ik vind het echt onwijs knap dat Chinouk in 100 bladzijdes zo’n sterk verhaal weet neer te zetten. Ze zeggen niet voor niets: ‘Less is more.’ En dat bewijst Chinouk met deze novelle. Deze novelle, die zeker naar meer smaakt. Ik wil nog veel meer boeken van Chinouk gaan lezen. Maar dít boek krijgt van mij 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Iselle Koopmans

Iselle Koopmans

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate