Ooit in september – Emma Anna

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ooit in september van Emma Anna

‘Ooit in september’… Ik sloeg het zojuist dicht. Ik sloeg het dicht, terwijl het nog geen september is. Ooit wel, maar nu nog niet. ‘Ooit in september’ geschreven door Emma Anna. Een boek dat ik heel graag wilde lezen. Graag wilde lezen, omdat ik zo ontzettend nieuwsgierig was naar het verhaal van Ollie en Lou. Ik ben er een beetje stil van en ik moet het duidelijk nog even laten bezinken…

Wat is dit boek toch prachtig om te zien. De cover ziet er bíjna magisch uit. Zo magisch als de nacht, met zijn prachtige stralende sterren. Stralende sterren net als Ollie en Lou. Want dát zijn deze twee lieve heren zeker. En wat hebben zij in dit boek een enorme groei doorgemaakt. Maar daarover later meer.

Afgelopen week heb ik echt in een rollercoaster gezeten. Een rollercoaster van emoties die ik ervaarde tijdens het lezen… Na wat opstartproblemen, kwam ik meer en meer in het verhaal. Opstartproblemen, doordat ik wat moeite had met de schrijfstijl van Emma Anna. Wat op zich niet erg is, maar daardoor moest ik nét iets beter mijn best doen om alles te volgen. Alles werd zo gedetailleerd beschreven dat ik ook echt alle details mee wilde krijgen. En dit resulteerde er soms in dat ik bepaalde zinnen meerdere keren moest lezen. Maar deze details zorgden er wél weer voor dat ik alles zo voor mij kon zien.

‘Soms hou je gewoon van iemand omdat hij als thuiskomen voelt. Omdat je je compleet voelt als je bij hem bent.’

Je zag de liefde tussen Ollie en Lou echt opbloeien. Opbloeien, ondanks alle worstelingen die ze doormaakten. Heftige emoties en rugzakjes die soms een beetje in de weg zaten. Het leven, het leven dat soms niet zo eerlijk is. Maar de opbloeiende liefde, maakte echt een vliegende start. Het ging in het begin wel heel erg snel, waardoor ik wat moeite had om het geloofwaardig te vinden. Hierdoor vond ik het lastig om mezelf aan het verhaal over te geven. En het zorgde ervoor dat ik op een afstand bleef. En dat laatste vond ik wel jammer. Ook de dialogen zorgden er soms voor dat ik de weg een beetje kwijtraakte. Net als Ollie. Net als Ollie ervaarde ik ups-and-downs.

‘Vervolgens keek ik hem aan. De man die ooit de mijne was geweest, die me altijd aan het lachen kon maken, ervoor gezorgd had dat ik steeds meer mezelf was geworden, trots op mezelf werd, mezelf was gaan waarderen, met wie ik uren had gezoend, ontelbare keren had gevreeën, en die ik had laten gaan.’

Maar de ups hebben gelukkig wel de bovenhand gekregen, want het verhaal over Ollie en Lou is écht prachtig. Ik vind het zó ontzettend mooi dat ze elkaar gevonden hebben. Dat ze elkaars ‘voor-altijd’ zijn. Én dat geeft mij ook echt een warm gevoel vanbinnen.
Emma Anna heeft Ollie en Lou een gezicht gegeven. Ze heeft ze een stem gegeven en je hebt beide heren enorm zien groeien. Ze zijn niet perfect en dat geeft niet. Maar ze durven wel zichzelf te zijn en dat maakt ze, in mijn ogen, wel perfect.

‘Ik wil gewoon van je houden zoveel en zolang als ik van jou en van het leven krijg.’

‘Ooit in september’ is een boek waar zeker potentie in zit. Het verhaal is, zoals ik al vertelde, práchtig. Alleen is het niet gelukt om echt in verbinding te komen met Ollie en Lou. Wel heb ik beide heren in mijn hart gesloten én ben ik mega trots op ze. Ik geef dit boek 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Iselle Koopmans

Iselle Koopmans

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Ooit in september – Emma Anna

  1. […] Emma Anna bracht in februari dit jaar haar nieuwste boek uit Ooit in september. De flaptekst van het boek vind je hieronder. Lees onze recensie hier. […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate