Young adult debuten die verschijnen in 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw jaar vol nieuwe boeken, waaronder ook heel wat young adult debuten: zowel van eigen bodem als vertaald werk. We sommen ze graag op.

Zout – Doreen Hendrickx

Bij Pelckmans Uitgeverij verschijnt in april dit LGBTQ+ debuut van Doreen Hendrickx, ook gekend als @prozaly op Instagram! Voor de fans van Zomerburen.

Waarom is het zo makkelijk om van Claire Hale te houden?

Waarom is het zo makkelijk om die perfecte influencer perfect te vinden?

Maud is zeventien en die vraag houdt haar elke dag wel eens bezig.

Tot ze door haar beste vriend wordt uitdaagd om haar liefde voor eten op Instagram te delen met de wereld en ze zelf ondervindt waarom het zo makkelijk is om van Claire Hale te houden.

Omdat niets zo makkelijk is als het lijkt.

In het duister – Tamara Arts

Tamara Arts debuteert in maart bij Hamley Books met deze paranormale Young Adult thriller.

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

In de Spotlights – Manon Visser

Bij Clavis verschijnt in mei dit boek van Manon Visser over Kate die een dubbelleven leidt. Het lijkt een ideaal boek voor de fans van Bijna echt.

Kate Morrinson leidt een dubbelleven. Niemand weet dat de onopvallende scholiere óók het meisje achter de wereldberoemde popster Skyler is. En dat wil Kate graag zo houden. Maar dan duikt er aan het begin van het nieuwe schooljaar plotseling iemand op die haar leven wil ruïneren. Deze anonieme stalker dreigt haar dierbaren iets aan te doen, tenzij Kate een reeks van onheilspellende opdrachten uitvoert.

Moet Kate haar leven in de spotlights opgeven?

Noem geen namen – Astrid Sy

Noem geen namen is het YA-debuut van historicus en presentator Astrid Sy. Het boek gaat over drie jonge vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen redden.

Noem geen namen - young adult debuten 2021

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

De tweede stem – Elin Meijnen

Het debuut van Elin Meijnen is de tweede Blossom Books shortie. Eerder werd Het zusje van van Carlie van Tongeren uitgegeven in deze serie.

Blossom Books Shorties 2 -   De tweede stem - young adult debuten 2021

‘De tweede stem’ gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers. Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

Fin & Rye – Harry Cook

Best of YA komt in maart met deze vertaling van het debuut van Harry Cook.

Fin & Rye - young adult debuten 2021

Fin kust een jongen. Wanneer zijn vader erachter komt, verhuist de hele familie halsoverkop naar een andere stad. Maar een nieuwe start verandert niets aan Fins geaardheid of de problemen die zij in de ogen van iedereen veroorzaakt. Nou ja, iedereen… zijn nieuwe beste vriendin Poppy en haar vriendin June maken er totaal geen probleem van en Rye ook niet, zijn nieuwe crush. Terwijl Fin en Rye langzaam naar elkaar toe groeien en uiteindelijk intieme momenten beleven, besluiten Fins conservatie ouders hem naar een ‘therapy camp’ te sturen. Het is een nachtmerrie. Kunnen Fins vrienden een briljant plan bedenken om hem te reden voordat de misdienaren hem in ‘the straight and narrow’ dwingen?

De falling in love montage

Bij Querido Glow, de LGBTQ+ imprint van uitgeverij Querido, verschijnt in februari de vertaling van The falling in Love Montage.

De falling in love montage - young adult debuten 2021

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.

Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Naar welk van deze young adult debuten die verschijnen in 2021 ben jij benieuwd?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 19 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Momenteel studeert ze Toegepaste Economische Wetenschappen. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb je het al gehoord? De Ash Princess-serie van Laura Sebastian wordt toch nog afgemaakt in het Nederlands! Wil jij een exemplaar kopen plus originele boekenlegger en artwork-kaart? Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today