Maandelijkse favorieten van het redactieteam – Oktober 2020

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een nieuw soort artikel binnen ons team. Met veel liefde zullen wij van het redactie- en recensententeam iedere maand onze favoriete boeken met jullie delen. Deze maand toppen we af met het redactieteam. In dit artikel vertellen Mei-yun, Liana, Fleur en Cindy iets korts over hun favoriete boek van oktober. Benieuwd welk boek wij jou aanraden? Lees snel verder! 

Mei – Yun 

Lovely War – Julie Berry 

Ik had nog een stapeltje boekenbonnen in mijn kast liggen, die ik maar al te graag wilde gebruiken. Na lang twijfelen, koos ik voor de roman van Julie Berry. Geen seconde heb ik spijt gehad van mijn aankoop. Wow, wat een ongelofelijk mooi boek! Een ware parel als je houdt van de Griekse mythologie, romantiek en geschiedenis met een snufje wereldoorlogen. In ‘Lovely War’ vertelt de godin Aphrodite de goden Ares en Hephaistos twee liefdesverhalen die ze kunstig met elkaar verweeft. Twee jonge mannen en vrouwen met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Je kunt wel raden wat er gebeurt als oorlog en liefde hand in hand gaan. Wie geeft er trouwens om slaap wanneer een prachtig boek met een even prachtige cover binnen handbereik ligt? 

Liana

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Mijn favoriete boek dat ik afgelopen maand las, is Bijna echt van Lisa van Campenhout. Het is een humoristisch en dramatisch verhaal over Brenda die zich voordoet als de rijke Aurélie die uit Parijs komt. Ze maakt vrienden en wordt een echte influencer. Al heeft ze daarvoor wel heel wat creditcards gestolen en wordt ze gestalkt door iemand die haar ware identiteit wilt onthullen… Je waant je tijdens het lezen in een andere wereld en zo ontsnap je even uit de realiteit. Zeker een aanrader!

Fleur

These Witches Don’t Burn – Isabel Sterling 

Mijn favoriete boek van de maand oktober was These Witches Don’t Burn van Isabel Sterling. Met wat vrienden heb ik een mini boekenclubje, en we hadden besloten om in de maand oktober een korte readathon (een periode waarin je in een kortere tijd meerdere boeken probeert uit te lezen) te doen met boeken die over heksen en magie gingen. Ik wist niet heel goed wat ik van het boek moest verwachten, maar het was een heerlijk boek om lekker weg te lezen. Met een dekentje op de bank en een kop thee vlieg je door dit boek heen. Als je van boeken houdt die flink wat magie of heksen er in hebben, is dit zeker een aanrader!

Cindy 

When it’s Real – Erin Watt

De maand oktober was niet mijn beste leesmaand, desondanks mocht ik mijn eerste recensieboek ontvangen en had ik deze binnen no time uit. When it’s real van het schrijversduo Erin Watt, was mijn favoriete boek van oktober. Een boek vol jeugddrama, liefde en verdriet en dat allemaal in het grote Los Angeles. Wat doe je als je gevoelens krijgt voor een meisje wie je betaalt voor haar diensten? Ik heb mega genoten van dit verhaal en kan het iedereen aanraden! Nu is hij dan ook eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar. Het perfecte winterleesvoer. 

Ps: Begin volgende week kunnen jullie de hele recensie online vinden. So stay tuned. 

Dit was het dan alweer. Vier van onze redactieleden deelde met jullie hun favoriete boek van oktober. Wij van de redactie hopen dat we jullie weer wat hebben kunnen helpen met jullie leesverslaving en er nieuwe boeken aan de leeslijst (tbr-pile) zijn toegevoegd. Mochten jullie na dit artikel denken, jaaa dat boek wil ik. Deel dit vooral met ons via een reactie onder dit bericht of op op social media. Dat vinden wij leuk! 

Liefs,

Het redactieteam 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Cindy Pel

Cindy Pel

Cindy Pel (22) is een mega boekenliefhebber. Naast lezen houdt Cindy ook heel erg van eten en vooral lekker koken. Onderdeel uitmaken van het redactieteam van Young Adults is een ware droom die uitkomt voor Cindy. Een van haar favoriete boekengenres is feelgood romance. Naast lezen en het bijhouden van een blog is Cindy ook graag creatief bezig, vooral schilderen. Op dit moment is Cindy juridisch afgestudeerd, maar wilt ze zich focussen op onder meer het redigeren en corrigeren van teksten. Je kunt Cindy regelmatig in haar kamer vinden met een goed boek.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today