Recensie: De Korf – Ahmet Chakioglou

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Uigelichte Afbeelding

Stel je voor. Je komt op school en opeens word je met een wormgat opgezogen. Je wordt wakker op een plek die je niet herkent en ziet allemaal mensen om je heen. Vaag herken je ze en je komt erachter dat het je vrienden zijn. Alleen zijn ze een stuk ouder.
Dit overkomt Zilver. Eén van de personen uit ‘De Korf’. Chakioglou heeft in deze dystopische Young Adult Nederland neergezet, maar dan na de verwoesting van een kosmische straling die over de aarde is gegaan. Zilver moet een manier vinden om terug te gaan naar het verleden. Er moeten dingen anders ge

Setting en personages

Wauw. Wat is dit verhaal krachtig opgebouwd. Rotterdam zit gevangen onder een koepel en er is geen contact meer met de rest van de wereld. Het is een boek waarbij je moet nadenken over het verleden en het heden (oftewel de toekomst). Alles kan gebeuren en mensen hebben onverwachte donkere kanten. Alles zit prima in elkaar. Soms is het even lastig om erachter te komen wie nou wie is of waar je je bevind, maar voor de rest kan ik echt zeggen dat dit boek heel mooi in elkaar zit.

          De personen hebben allemaal een volstrekt eigen karakter gekregen. Daardoor komen ze in de verhaallijn allemaal heel sterk naar voren. Dat is echt een pluspunt. De verhaallijn zelf is ook goed . Eén minpuntje: doordat het heden en verleden met elkaar worden afgewisseld, is het nodig om soms even te schakelen. Dit is echter niet zo’n heel groot probleem.

Ingewikkelde schrijfstijl, maar…

Ik heb ontzettend genoten van dit boek en telkens was er wel weer iets wat me verbaasde. Toch is er wel een dingetje dat benoemd moet worden. De schrijfstijl van Chakioglou kan namelijk best ingewikkeld zijn. Door het objectieve oogpunt, wordt er niet gesproken vanuit de ik-vorm, maar kom je woorden zoals hij en zij tegen. Binnen de hoofdstukken kan het ook voorkomen dat er van perspectief gewisseld wordt. Dit kan verwarrend zijn. Het is zeker iets waar je even aan moet wennen als je ‘De Korf’ gaat lezen.
Een positief punt hieraan is wel dat je alle delen van het verhaal meekrijgt. Je weet dus eigenlijk meer dan de hoofdpersonen zelf weten en dat is eigenlijk wel leuk!

Nogmaals, wat heb ik van deze dystopische Young Adult genoten. Het verhaal zit goed in elkaar en de personages hebben sterke karakters. Een minpuntje: in een hoofdstuk wordt er soms wel meerdere keren geswitcht van perspectief. Ik geef dit boek daarom ook 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marit Nekeman

Marit Nekeman

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today