Verwacht in oktober 2020

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze boeken worden verwacht in oktober 2020!

1 oktober

Shinu door Jonas Boets

De levensverwachting van Ish en de rest van de wereld is gekelderd door industriële vervuiling, ecologische rampen en chemische voeding. De maatschappij is hertekend naar de efficiëntie van Shinu: wie lang leeft, is interessant; wie snel zal sterven, waardeloos.

Ish is zestien en vertrekt zoals al zijn leeftijdsgenoten naar de stad om zijn taak in de nieuwe wereldorde te vervullen. De anderen weten van niets, hij wel. Hij weet dat hem in de stad de hel wacht.

Ish wil ontsnappen, het systeem ontregelen. Maar wat kan één jongen beginnen tegen een geoliede machine? In de stad begint zijn strijd. Een gevecht met het Beheer, een zoektocht naar vertrouwelingen en een race tegen zijn doodsvonnis. Zijn Shinu.

6 oktober

Tussen de Sterren: Verliefd door Anna Todd

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Breakwater door Catherine Jones Payne

Wanneer een naiade, een waternimf, wordt vermoord door de verloofde van de zeventienjarige Jade, lopen de spanningen tussen de meermensen en naiaden flink op. Te laat komt Jade erachter dat haar keuzes grotere gevolgen hebben dan ze zich ooit voor kon stellen. Vechtend tegen de golven van woede die haar dreigen te overspoelen, ontdekt ze gevaren in elk klein kanaaltje. Gevaren die haar familie en de kwetsbare vrede van de oceaan in gevaar brengen.

7 oktober

Magiër 2: De Duivelsdief door Lisa Maxwell

Het betoverende vervolg op De laatste magiër.

Magie is bijna uitgestorven. De laatsten die nog magische krachten bezitten, leven in de schaduwen en verbergen wat ze zijn. Onder hen bevindt zich Esta, een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren. Zij moet al haar krachten aanwenden om magie voor de ondergang te behoeden.

Esta’s ouders zijn vermoord. Haar leven is gestolen. En alles wat ze over magie wist, bleek een leugen. Ze dacht dat het Boek der Mysteriën de sleutel zou zijn om uit de greep van de Orde te ontsnappen, maar het gevaar op de bladzijden bleek groter dan ze ooit kon vermoeden. Nu moeten Esta en Harte vier elementaire stenen vinden om de geschiedenis te kunnen herschrijven en de verschrikkelijke kracht van het boek te beteugelen.

8 oktober

The Gilded Wolves door Roshanni Chokshi

Mysteries, verval, en gevaarlijke verlangens.. Niemand gelooft hierin. Maar snel genoeg zal niemand ze vergeten.

Het jaar is 1889. De stad staat op het randje van industrie en macht. De Exposition Universelle heeft de straten nieuw leven ingeademd en eeuwenoude geheimen onthuld. Niemand houdt de duistere waarheden beter in de gaten dan Severin Montagnet-Alarie, een schattenjager en rijke hotelier. Wanneer de elite en almachtige Orde van Babel hem dwingt op een missie te gaan, wordt Severin een schat aangeboden die zijn verbeelding te boven gaat: zijn ware erfenis. Om het eeuwenoude artefact te vinden waar de Orde naar zoekt, roept Severin de hulp op van een groep onwaarschijnlijke experts: een ingenieur met een nog in te lossen schuld; een verbannen historicus; een danser met een onheilspellend verleden; en een wapenbroeder. Samen zullen ze zich bij Severin voegen terwijl hij het duistere, glanzende hart van Parijs verkent. Wat ze vinden kan de hele geschiedenis veranderen – maar dan moeten ze dit wel weten te overleven.

9 oktober

Schaduwzuster door Simone van der Vlugt

Marjolein, een betrokken en bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam, haalt veel voldoening uit het goede contact dat ze met haar leerlingen heeft. Op een dag wordt ze echter tijdens de les bedreigd door een van hen. Ze komt tussen twee vuren te staan: enerzijds wordt er een beroep gedaan op haar loyaliteit ten opzichte van de school; anderzijds is er de angst voor de bedreigingen die niet ophouden.

13 oktober

Het Huis Zonder Einde door Daniëlle Bakhuis

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

The Bad Boy and the Tomboy door Nicole Nwosu

Macy Anderson is het gewend een van de jongens te zijn. Daardoor is ze gefocust op maar drie dingen: school, voetbal en het bemachtigen van een studiebeurs. Romantiek is wel het laatste waar ze aan denkt. Totdat Cedric Cahill, dé jongen die ze altijd al heeft leuk gevonden, haar mee uitvraagt.

Zo knap en charismatisch als dat hij is, is Cedric alles wat Macy ooit heeft gewild in een jongen. Er is alleen één probleem, en dat probleem is Sam, de neef van Cedric. Brutaal, onbeschaamd met een bijpassende reputatie als badboy, weet Sam zich altijd in Macy’s leven te wurmen. Er lijkt meer te schuilen achter hun vriendschap en al snel begint Macy anders te kijken naar hun relatie.

De spanning tussen de twee stijgt en Macy moet snel beslissen of het het waard is om zowel een vriendschap en relatie te riskeren, terwijl ze uitzoekt waar haar loyaliteit ligt. Vooral wanneer de reden achter het badboy-gedrag van Sam aan het licht komt, en alles veranderd.

Tweestrijd door Paul Dowswell

Het is oktober 1944. Londen ligt onder vuur. Duitse raketten vliegen sneller dan het geluid en slaan zonder waarschuwing in. De zestienjarige Yvie Russell en haar familie hebben de Blitz overleefd, maar weten ze deze nieuwe dreiging ook te doorstaan?

Ook de Poolse dwangarbeider Tomasz Nowicki vreest voor zijn leven. Onder erbarmelijke omstandigheden bouwt hij V2-raketten voor de Duitsers, terwijl hij betwijfelt of hij zijn zeventiende verjaardag zal halen.

De Nederlandse Marijke de Haan ziet steeds meer van deze raketten opduiken in het bos vlak bij het dorp waar ze woont. Samen met haar vriend Thijs riskeert ze haar leven door ze te fotograferen voor het verzet.

De jonge Duitse soldaat Rolf Maier heeft de opdracht gekregen om het V2-lanceerplatform te bewaken. Hij weet dat de oorlog verloren is en verwacht te worden gedood nog voordat deze eindigt.

Naarmate de herfst verstrijkt, raken de levens van Rolf, Marijke, Tomasz en Yvie steeds verder verstrengeld. Wie van hen weet de oorlog te doorstaan en wie zal de naderende winter niet overleven?

15 oktober

Vervloekt 1: Een Vloek Zo Eenzaam door Brigid Kemmerer

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

20 oktober

When It’s Real door Erin Watt

Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen.

Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

23 oktober

Undercover door Chris Kooi

De 12-jarige Alex gaat net aan tafel met zijn vader (zijn moeder is op zakenreis) als de bel gaat. Het is Boris, de chef van zijn moeder: ze is verdwenen. Sterker nog, ze is eigenlijk geheim agent en werkt voor Interpol! Wanneer Alex’ beste vriend Mo via een chat in hun favoriete game een cryptisch bericht heeft ontvangen dat alleen Alex kan ontcijferen, blijkt hij een onmisbare schakel te zijn. Voor hij het weet, zit Alex met Boris in een vliegtuig. Met een andere naam in een nieuw paspoort, en zonder zijn eigen spullen.

In Kenia gaan ze undercover op zoek naar Alex’ moeder en belanden in een spannend safari-avontuur waarbij ze in de ruige natuur op wilde dieren moeten jagen. Ze weten niet wie ze kunnen vertrouwen, maar een Keniaanse jongen, Lemayan, lijkt de sleutel tot het raadsel te zijn. Uiteindelijk ontdekt Alex waar zijn moeder wordt vastgehouden. Ze moet direct gered worden, want ze is in levensgevaar.

27 oktober

Vlucht door Mel Wallis de Vries

In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn, alledrie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. Voor hun voeten ligt een iPad waarmee ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel, maar gruwelijk. Een van hen mag het huis niet levend verlaten. En ze moeten zelf kiezen wie dat is…

The Grace Year door Kim Liggett

In Garner County worden meisjes verteld dat zij de kracht hebben om volwassen mannen uit hun bedden te lokken en vrouwen gek van jaloezie te maken. Ze geloven dat hun huid een krachtig afrodisiacum afgeeft, de essentie van de jeugd, dat van een vrouw op het randje van volwassenheid. Daarom worden ze op hun zestiende verbannen om hun magie in het wild los te laten, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk terug naar huis kunnen komen. Maar niet iedereen weet het te overleven.

De zestienjarige Tierney James droomt van een beter leven, over een samenleving die geen vrienden of vrouwen tegen elkaar opzet. Maar met haar eigen gratiejaar in het vooruitzicht, komt ze er al snel achter dat ze niet alleen bang moeten zijn voor de meedogenloze elementen. Niet eens voor de stropers in het woud of mannen die op hun kans wachten een van de meisjes te pakken te krijgen om een fortuin te verdienen op de zwarte markt. Nee, niets van dat. Hun grootste vijand zouden zijzelf wel eens kunnen zijn.

29 oktober

De Academie door Astrid Boonstoppel

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

30 oktober

The Dark Zone door Dom Testa

Nadat ze veilig door een mijnenveld in de Kuiperriem zijn gekomen, besluit de tienerbemanning van Galahad onder leiding van Triana, zich door een groep ongelooflijk snelle en manoeuvreerbare organismen te duwen. Zo beginnen ze een reeks rampzalige gebeurtenissen.

The Renegades 3: Apocalyps door Marissa Meyer

Het epische slot van de Rebellen-trilogie zit vol intrige en actie, tot de laatste, schokkende geheimen zijn onthuld.

Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego’s en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren te beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alle verliezen. Ook elkaar.

Wat Zou Justyce Doen? door Nic Stone

Vernell LaQuan Banks en Justyce McAllister groeiden allebei op in zuidwest Atlanta, een paar straten van elkaar. Jaren later loopt Justyce door de roemruchte zalen van Yale en zit Quan achter de tralies van een jeugddetentiecentrum.

Door middel van flashbacks en brieven aan Justyce – de hoofdpersoon van Wat zou Martin doen? – krijgt Quans verhaal vorm. Problemen thuis en misverstanden op school leiden tot ontmoetingen met de politie en moeilijke beslissingen. En dan is er een dode agent en een wapen met Quans vingerafdrukken erop. Hoe kan het dat een doodgewone jongen als Quan zomaar verzeild raakt in een moordzaak? Quan weet het zelf ook niet.

31 oktober

Angel of Mons door Robin Bennett

De vader van Ben zit vast in de gevangenis en zijn moeder, voormalig kindergenie, weet nog net haar verstand te houden. Wanneer Ben en zijn klasgenoten bijna omkomen door een ongeluk in België, krijgt Ben last van flashbacks over de start van de Eerste Wereldoorlog en ze onzekere wereld van korporaal Sam Lyle. Wordt Ben, net als zijn moeder, ook gek? Of bevindt hij zich om een andere reden opeens in een oorlogsgebied in het jaar 1914? Wie is het spookachtige figuur die hem en de soldaat achtervolgt? Bestaan engelen echt?

[bron: bol.com ]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tirza Brommet

Tirza Brommet

Tirza Brommet is naast haar redactiewerk student Engels vertaler met als doel een carrière als literair vertaler, om zo altijd met haar grote liefde samen te kunnen zijn, namelijk: leesboeken. In haar vrije tijd laat ze haar hondje Appa uit (ja, die van Avatar), leest ze het liefst fantasy en science-fictionboeken en maakt ze persoonlijkheidstests (als de echte Huffelpuf en INFP die ze is).

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate