Recensie Sprakeloos Verliefd – Emma Anna

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Skylar woonde samen met haar vriend totdat ze er achter kwam dat hij vreemd ging met zijn huisgenoot. Gebroken keert ze terug naar haar moeder die samen met haar nieuwe vriend in Arnhem woont. De nieuwe vriend die Skylar nog nooit heeft ontmoet. Ze komt in een groot huis waar ze zich niet thuis voelt met drie nieuwe stiefbroers.

Personages

Ik had in het begin moeite met Skylar. Ik irriteerde mij een beetje aan de manier waarop zij zich opstelde. Kamal, de nieuwe vriend van Skylars moeder, stelde zijn huis open voor Skylar. De manier waarop Skylar daar mee om ging vond ik een beetje respectloos. Maar hoe verder ik in het verhaal kwam hoe minder dit werd gelukkig. Ik kon duidelijk merken dat Skylar een groei door maakt. Ik begin haar steeds sympathieker te vinden.

Ik vond het vooral speciaal dat Sprakeloos Verliefd zich afspeelt in Arnhem, de stad waar ik gewerkt en gestudeerd heb. Ik ken zeker het centrum heel goed. Ik kon mij goed voorstellen hoe de wereld van Skylar eruit ziet.

Daarnaast was Skylar verschrikkelijk onhandig wanneer zij in de buurt van haar nieuwe stiefbroer Jesse was. Vanaf het eerste moment dat Jesse en Skylar elkaar ontmoette gaat alles fout. Ik heb er stiekem wel hardop om moeten lachen, elke keer weer.

Schrijfstijl

Het duurde even voordat ik in het verhaal zat maar na een uur of twee zat ik aandachtig te luisteren naar Skylar en Jesse. Ik baalde ervan als ik de auto uit moest, ik wilde eigenlijk alleen maar door luisteren. Toen ik zag dat ik nog maar vier uur hoefde te luisteren nam ik mijn oortjes mee en luisterde ik tijdens het werk door. Ik kon nergens anders aan denken dan hoe gaat het verder met Skylar en Jesse.

Voordat ik Sprakeloos Verliefd las had ik al twee van haar boeken gelezen, ik was al bekend met de fijne schrijfstijl van Emma Anna. Maar in plaats van dat ik voor het boek ging pakte ik het luisterboek erbij. Dit geeft weer een hele andere dimensie aan het lezen, of luisteren, van een boek.

Sprakeloos verliefd is een emotionele achtbaan en liet mij schateren van het lachen. Maar ook had ik momenten dat ik met een brok in mijn keel zat, dat de tranen in mijn ogen prikte. Ik moest even een moment voor mijzelf nemen, het boek pauzeren om weer door te kunnen. Het was een geweldige ervaring om dit boek op zo’n manier te kunnen ervaren.

De new adults van Emma Anna hebben er absoluut een fan bij. Ik kijk er nu al naar uit totdat ik de volgende mag lezen of luisteren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jaike van den Burgh

Jaike van den Burgh

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate