Filmnieuws: Percy Jackson en The Kane Chronicles

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

The Kane Chronicles

Leuk nieuws voor alle fans van de boeken van Rick Riordan! Hij heeft namelijk via zijn blog  bekend gemaakt dat zijn trilogie The Kane Chronicles verfilmd zal gaan worden, en naar Netflix zal komen. Op zijn blog laat Rick weten dat ze op het moment het script aan het schrijven zijn voor de film(s). Ze vragen om geduld van de fans over meer nieuws, omdat het schrijven van het script lang kan duren.

Veel meer is er dan ook niet over bekend, maar Rick laat weten dat hij waarschijnlijk vragen zal beantwoorden tijdens zijn online boeken tour voor de Tower Of Nero. Die tour kan je hier vinden, en gaat over het laatste deel in de Trials of Apollo serie.

Percy Jackson

En alsof dat nog niet genoeg nieuws was, heeft Rick Riordan samen met zijn vrouw een aantal maanden geleden bekend gemaakt dat zijn populairste serie, Percy Jackson, een tv serie zal gaan krijgen! Disney heeft bekend gemaakt dat de serie te streamen zal zijn op Disney+.

Evenals bij the Kane Chronicles is er nog niet veel bekend over de serie. Op zijn twitter heeft Rick laten weten dat hij nauw betrokken is bij de productie, en dat er, in tegenstelling tot in de films, dit keer acteurs in zullen spelen die dezelfde leeftijd hebben als Percy en de anderen in de boeken.  Opnieuw wordt er om geduld van de fans gevraagd, omdat ze ook hier pas in de schrijf-fase zitten. Wel laat Rick Riordan nog weten dat zodra er meer nieuws is rondom ontwikkelingen in de productie, hij dit direct zal delen.

Flapteksten van de boeken

Mocht je nog even een opfrissing nodig hebben over waar beide series ook alweer over gaan, dan kan je de flapteksten hieronder lezen.

The Kane Chronicles – De rode Piramide

Nadat hun moeder stierf hebben Sadie en Carter elkaar nauwelijks meer gezien: Sadie woont bij hun grootouders, en Carter zwerft met hun vader, de beroemde Egyptoloog Julius Kane, over de wereld.

Tot Kane zijn kinderen weer bijeenbrengt in Londen voor een experiment; een experiment dat gruwelijk misloopt. Kane wekt per ongeluk de afschrikwekkende Egyptische god Seth tot leven. Kane verdwijnt spoorloos en Sadie en Carter komen erachter dat nog meer Egyptische goden tot leven dreigen te komen. Kunnen zij het geheim van hun familie ontrafelen voor het te laat is? (goodreads)

Percy Jackson & de olympiërs – De Bliksemdief

Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer. En dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god.

Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus.

Wat vind jij? Kijk je uit naar de komst van deze boeken op het witte doek? 

Bronnen:

https://rickriordan.com/2020/09/news-from-rick-for-sept-12/ [Read Riordan]

https://rickriordan.com/2020/05/percy-jackson-at-last/ [Read Riordan]

https://rickriordan.com/2020/09/the-news-for-sept-26/ [Read Riordan]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Fleur de Haas

Fleur de Haas

Fleur (1998) is een enorme boekenliefhebber. Lezen en schrijven is haar grote passie en recenseren voor Young Adults vindt zij dan ook hartstikke leuk! Haar favoriete boekengenre is fantasy. Naast lezen zijn haar hobby's piano spelen en schilderen. Ze is vaak knuffelend met haar katten op de bank te vinden.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today