Nieuwste boek van V.E. Schwab wordt verfilmd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het nieuwe boek van V.E. Schwab, dat in het Nederlands vertaald wordt als Het onzichtbare leven van Addie LaRue, wordt wellicht verfilmd. Dat maakte nieuwssite Variety enkele dagen geleden bekend. Het boek verschijnt in oktober in het Engels en in januari 2021 in de lage landen.

De opties voor de film werden gekocht door het Canadese productiehuis eOne. eOne produceerde eerder onder andere de Oscar-winnende film “1917”. G-base doet de productie van de film, enkele bekende films die zij eerder produceerden zijn “Olympus Has Fallen”, “London Has Fallen” en onlangs “Greenland”. Schwab schrijft het script, nadat Britt Poulton en Dan Madison Savage een eerste versie op papier hadden gezet.

Waar het boek over gaat

Het onzichtbare leven van Addie LaRue - V.E. Schwab

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

De uitgeverij raadt het boek aan aan de fans van Sarah J. Maas, Veronica Roth, Audrey Niffeneger en Diana Gabaldon.

V.E. Schwab schreef al meer dan twintig boeken. Eerder vertaalde uitgeverij Boekerij ook al de Kleuren van magie-trilogie. Van die trilogie komt er een tv-serie.

Bron: https://variety.com/2020/film/news/v-e-schwab-novel-invisible-life-of-addie-larue-film-1234788936/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 20 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Momenteel studeert ze Toegepaste Economische Wetenschappen. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.