Verfilming Chemical Hearts sinds kort op Amazon Prime

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sinds 21 augustus staat Chemical Hearts, de verfilming van Sterrenstof van Krystal Sutherland, op streamingplatform Amazon Prime. In de film van het in 2016 verschenen boek vertolken Lili Reinhart, voornamelijk bekend van haar rol in Netflix-serie Riverdale, en Austin Abrams de hoofdrollen.

Henry en de mysterieuze Grace

Cover van het boek Sterrenstof van Krystal Sutherland waarop verfilming Chemical Hearts is gebaseerd

De zeventienjarige Henry Page is nog nooit verliefd geweest, tot hij de mysterieuze Grace Town op school tegenkomt. Grace is niet erg sociaal, draagt jongenskleding en loopt met een kruk. Ze wordt gevraagd als hoofdredacteur bij de schoolkrant – een positie waar Henry al jaren van droomt –, maar weigert die onbegrijpelijk. Henry merkt dat Grace een zwaar verlies en een trauma met zich meedraagt. Gedurende de film leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar ze leren ook zichzelf beter kennen.

Op het beoordelingsplatform IMDb krijgt de film op dit moment (11/09/2020) een score van 6,3/10.

Over de auteur

Krystal Sutherland - Penguin Books Australia
Bron: https://www.penguin.com.au/

Het gelijknamige boek werd door de American Booksellers Association genoemd als één van de beste debuten van 2016. De schrijfster werkte ook actief mee aan de film. Daarnaast vertaalde Uitgeverij Young & Awesome het boek in het Nederlands. Haar andere boek, A semi definitive list of worst nightmares, werd door diezelfde uitgeverij vertaald in 2018. Van dat laatste boek zal Yellow Bird US wellicht een tv-serie maken. In april 2021 verschijnt er een nieuw boek van de schrijfster met als titel House of Hollow. Het is nog niet duidelijk of dit boek ook in het Nederlands verschijnt.

De verfilming van Chemical Hearts is te vinden op Amazon Prime. De eerste 30 dagen zijn gratis, daarna betaal je €2,99 per maand.

Bron: https://decider.com/2020/08/21/our-chemical-hearts-book-plot-summary/ & https://www.krystalsutherland.com/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 20 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Momenteel studeert ze Toegepaste Economische Wetenschappen. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb jij de allerleukste Reading Journal al besteld? Deze meer dan 200+ pagina tellende journal heeft toffe invullijstjes en challenges en een strakke boekrecensie pagina’s om je beoordelingen bij te houden. 

De journal is in onze Spring is in the air journal box verkrijgbaar, maar je kunt de journal ook los bestellen.

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.