Boekennieuws: Verwacht in september 2020

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze boeken worden verwacht in september 2020!

3 september

Polaroidmeisje – Femke Hendriks

Achter het zeer populaire Instagramaccount Polaroidmeisje gaat de verlegen en onhandige Lize schuil. Op haar account vindt ze meer en meer haar eigen stem en durft ze uit haar comfortzone te kruipen. Maar dan krijgt ze een geheimzinnig bericht. Ze besluit haar vrienden Hannah en Thomas in vertrouwen te nemen. Maar Hannah heeft zo haar eigen problemen. Haar broer Rafaël gedraagt zich heel vreemd en thuis is de spanning om te snijden. Lize en Thomas gaan samen op onderzoek uit. Maar als Lize plotseling verdwijnt, blijkt dat geen heel verstandig besluit te zijn geweest. Waar is Lize toch en wat heeft Rafaël daarmee te maken?

[bron: https://www.bol.com/nl/p/polaroidmeisje/9200000131832419/?bltgh=mVSH5-2Hxag4hOMpYOVMdg.1_4.5.ProductPageUrl ]

The Reckless Afterlife of Harriet Stoker – Lauren James

Wanneer Harriet Stoker sterft als ze van een balkon valt na een bezoek aan een verlaten gebouw, ontdekt ze een nieuwe wereld vol geesten met magische krachten. Ze kunnen van vorm veranderen, hypnotiseren en zelfs levende lichamen overnemen. Felix, Kasper, Rima en Leah verwelkomen haar in hun wereld en zijn enthousiast om vrienden te worden met de nieuweling. Harriet is echter geïnteresseerder in het ontketenen van haar eigen krachten, zelfs als het betekent dat ze iedereen om zich heen kan vernietigen.

[bron: https://www.bol.com/nl/p/the-reckless-afterlife-of-harriet-stoker/9200000129627024/?bltgh=nw7lB9ETQvFSpO7lpKZG9Q.1_4.5.ProductPageUrl ]

8 september

Charming as a Verb – Ben Philipe

Henri ‘Halti’ Haltiwanger is een echte charmeur. Hij behoort tot de top debatteurs en populairste studenten aan de prestigieuze FATE-academie, is de trouwe zoon van Haïtiaanse immigranten en de betrouwbare hondenuitlater voor zijn rijke New York City buren. Maar zijn charmante glimlach verbergt zijn ambitie om naar de universiteit van zijn dromen te gaan, de Universiteit van Columbia.

Er is echter één persoon die immuun lijkt te zijn voor Henri’s charmes: zijn intense klasgenoot en buurmeisje, Corinne Troy. Wanneer ze achter het stiekeme plan van zijn hondenuitlaatbaantje komt, chanteert ze hem zodat hij haar helpt haar imago op school te veranderen. Henri ziet hier een buitenkansje voor zichzelf in, en gaat akkoord.

Al snel verandert hun stiekeme plannetje echter in iets veel groters.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/charming-as-a-verb/9200000127983519/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=charming%20a&originalSearchContext=media_all&originalSection=main ]

De Scherven – Amy Giles

De buurt waar Jessica en Lucas wonen wordt opgeschrikt door een tragedie. In het jaar na de schietpartij, waarbij ze allebei hun broer verloren, begint Lucas met kickboksen en probeert hij de wereld mooier te maken met random acts of kindness. Jess zorgt voor haar depressieve moeder en doet haar best om rond te komen. Als Jess en Lucas elkaar ontmoeten, herkennen ze iets in elkaar. Ze ontdekken dat twee scherven elkaar misschien wel geluk kunnen brengen. Zolang ze elkaar geen pijn doen.

[bron: https://www.bol.com/nl/p/de-scherven/9200000132860135/?bltgh=lrbyaJOHv5Exc-CbUqFJ8A.1_4.5.ProductPageUrl ]

Spitzenserie 2: Shiny Broken Pieces – Sona Charaipotra

Shiny Broken Pieces zit vol roddels, soapy drama, leugens en schandalen en gaat verder waar Tiny Broken Pieces ophield!

In het laatste jaar van de meest prestigieuze balletopleiding van Manhattan, strijden June, Bette en Gigi om een plek in het meest vooraanstaande balletgezelschap van New York. De inzet is hoog, de meisjes hebben veel te verliezen… en niemand houdt zich aan de regels. Na zo veel jaren vol uitputtende audities, kapotte spitzen en gebroken harten, komt het allemaal op deze laatste dans aan. Wie verwezenlijkt haar dromen? En wie ziet ze voorgoed in rook opgaan?

[ https://www.bol.com/nl/p/spitzen-serie-2-shiny-broken-pieces/9300000004184328/?bltgh=hGfHw2W7V-c4QitUjMtMWA.1_4.5.ProductPageUrl ]

The Boy and Girl Who Broke the World – Amy Reed

Billy Sloat en Lydia Lemon hebben niet echt veel gemeen, tenzij je meetelt dat ze zijn opgegroeid aan dezelfde (verkeerde) kant van het spoor, beiden een moeder misten en een gevoel hebben van aanhoudende eenzaamheid dat creatieve coping-mechanismes oproept.

Wanneer de levens van deze twee eenzame zielen elkaar kruizen ontmoet Lydia’s cynisme Billy’s oprechte optimisme, waardoor ze allebei beginnen te twijfelen aan hun eigen blik op het leven. Daarbij gebeuren er rare dingen om hen heen, zoals een onmogelijke tornado en een alles consumerende mist. Terwijl de twee closer worden en ze achter de waarheid van hun verleden komen, moeten ze ook nog dealen met een narcistische rockster, een oorlog tussen eenhoorns en draken en natuurlijk ook nog de apocalypse.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/the-boy-and-girl-who-broke-the-world/9200000122644619/?bltgh=ny7bfW15nDaEEn4IQUlDmQ.1_4.5.ProductPageUrl ]

The Year They Fell – David Kreizman

Voordat ze naar de middelbare school gingen, waren Josie, Jack, Archie, Harrison en Dayana onafscheidelijk. Nu ze richting hun laatste jaar gaan en feestjes, football en de juiste universiteit vinden prioriteit hebben, zijn ze praktisch vreemden van elkaar.

Tot ze weer naar elkaar toegetrokken worden wanneer hun ouders omkomen in een vliegtuigcrash. Plotseling zijn deze voormalige vrienden alleen. En alleen zij weten hoe dat echt voelt.

Om te overleven moet de groep de problemen die hen uit elkaar dreven onder ogen zien, geheimen blootleggen die zij al houden sinds hun kindertijd, en moeten ze erachter komen wie ze echt zijn. In het oog van het publiek confronteren ze de mysteries die hun ouders hebben achtergelaten en het verraad dat hun vriendschap weer dreigt te breken.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/the-year-they-fell/9200000114358884/?bltgh=kQEHY7KW7yzb24dqEy9OHg.1_4.5.ProductPageUrl ]

War Girls 1: War Girls – Tochi Onyebuchi

Het is het jaar 2172. Klimaatverandering en kernrampen hebben ervoor gezorgd dat het grootste deel van de aarde onleefbaar is geworden. Enkel een paar gelukkigen zijn ontsnapt naar ruimtekolonies in de lucht. Nigeria wordt verscheurd door oorlog. Veldslagen worden uitgevochten door vliegende, dodelijke mechs en soldaten worden uitgerust met bionische ledematen en kunstmatige organen die hen moeten beschermen van het ruige, radioactieve klimaat. Terwijl de jarenlange burgeroorlog voortduurt, wordt overleven de enige manier van leven. Twee zussen, Onyii en Ify, dromen van een beter leven. Een leven zonder geweld en politieke onrust. Ze dromen van vrede, hoop en een toekomst samen. En ze zijn volledig bereid een heuse oorlog te bevechten om dit te bereiken.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/war-girls/9200000130202374/?bltgh=hvQkRpG1sfBG1afPxh9GPg.1_4.5.ProductPageUrl ]

15 september

De Zomer Dat We Parijs Bestormden – Clementine Beauvais

Als Mireille, Astrid en Hakima door medeleerlingen op Facebook worden uitgeroepen tot de drie lelijkste meisjes van hun school, is dat de aanzet tot een spectaculaire roadtrip. De meiden besluiten alles achter zich te laten en op de fiets naar Parijs te gaan. Ze willen partycrashen op het grote feest dat de president elk jaar op 14 juli geeft.

Ze zijn nog maar nauwelijks onderweg of een journaliste schrijft een verontwaardigd stuk over de verkiezing, en er steekt een heuse mediastorm op. De drie worden uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is: van vette varkens tot feministische rolmodellen. En ondertussen naderen Mireille, Astrid en Hakima Parijs. Komen ze het paleis van de president binnen? En wat willen ze daar eigenlijk doen?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/de-zomer-dat-we-parijs-bestormden/9300000000161575/?bltgh=mdj49DVNfusCLzb0bYhMKA.1_4.5.ProductPageUrl ]

Even If We Break – Marieke Nijkamp

VIJF vrienden gaan naar een boshut.

VIER verbergen geheimen.

DRIE jaar aan geschiedenis verbindt hen.

TWEE waren gedoemd vanaf het begin.

EEN persoon wilt dit beëindigen.

NIEMAND is veilig.

Ben jij klaar om te spelen?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/even-if-we-break/9200000125666647/?bltgh=nizGRRagWEJorDXc-ndAcg.1_4.6.ProductPageUrl ]

Het Rode Lint – Lucy Adlington

De veertienjarige Ella naait jurken voor hooggeplaatste nazi’s in concentratiekamp Berkenwoud. Het leven in het kamp is zwaar, maar dan ontmoet Ella de dromerige Rose. Kan ze haar vertrouwen? Het rode lint dat ze van haar krijgt is het symbool van hoop op een betere toekomst. Een krachtig, hoopvol verhaal over vriendschap en overleven in de meest barre omgeving die je je kunt voorstellen.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/het-rode-lint/9200000132859838/?bltgh=iD–fboBTteCn7pQuJNE3A.1_4.5.ProductPageUrl ]

Koning Valentijn – Tim Gladdines

Benjamin zit in 2 havo. Hij is sociaal niet zo handig en heeft geen vrienden. Zijn broer Valentijn daarentegen komt elke dag thuis met enthousiaste verhalen over hoe geweldig zijn vrienden zijn en wat voor te gekke dingen hij steeds beleeft.

Met andere woorden: Benjamin vindt zijn leven niet leuk. Hij wil net zo populair worden als Valentijn en om dat voor elkaar te krijgen kopieert hij hem in alles: Benjamin is daar waar Valentijn is, Benjamin doet wat Valentijn doet, Benjamin zegt wat Valentijn zegt. Wat Benjamin niet weet is dat Valentijn ook worstelt met het leven, zij het op een heel andere manier. Wanneer Benjamin Valentijns geheim ontdekt, ziet de wereld er opeens heel anders uit.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/koning-valentijn/9200000123866770/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=koning%20vale&originalSearchContext=media_all&originalSection=main ]

Making New Friends with Alice Dyson – Poppy Nwosu

Alice Dyson weet precies hoe ze haar laatste jaar op de middelbare school zal doorbrengen: met haar hoofd naar beneden, stilletjes concentrerend op haar leerboeken en huiswerk. Ze is gefocust op de toekomst, en niets of niemand zal haar tegenhouden. Totdat een bizarre ontmoeting met Teddy Taualai, de meest beruchte onruststoker van de school, viral gaat. Haar plannen worden door de war gegooid en zijzelf wordt de spotlights in geduwd. Plotseling is het rustige, anonieme leven van Alice rommelig en ingewikkeld. En het ergste van alles? Teddy Taualai lijkt overal te zijn waar zij ook is.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/making-friends-with-alice-dyson/9200000129668343/?bltgh=nI9Jk9OzDLfK5kipZSlPFA.1_4.5.ProductPageUrl ]

Watch Over Me – Nina Lacour

Mila is het gewend alleen te zijn. Misschien is dat waarom ze ja zei. Ja tegen een tweede kans in deze afgelegen plaats, tussen de bloemen en de mist en de golven ver beneden. Maar ze had niet geweten van de geesten.

Pas afgestudeerd van de middelbare school is Mila ook uit het pleegzorgsysteem gegroeid. Dus wanneer ze een baan als lerares en een huis aangeboden krijgt in een geïsoleerd deel van de kust van noordelijk Californië, neemt ze dit gelijk aan. Misschien vindt ze eindelijk een nieuw thuis; een echt thuis. De boerderij is een toevluchtsoord, maar het wordt ook achtervolgd door het verleden. Mila’s eigen herinneringen beginnen naar boven te komen.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/watch-over-me/9200000128232344/?bltgh=sNtbwjnL0TBYeD2hKnBJcw.1_4.5.ProductPageUrl ]

16 september

Heartstream – Tom Pollock

Beroemd
Cat is verliefd. En niet op zomaar iemand. Ze heeft een relatie met de leadzanger van een van de allergrootste bands ter wereld. Als de fans van de band erachter komen dat hun idool een relatie heeft, zullen ze woedend zijn. Cat houdt de relatie angstvallig geheim, maar dan wordt ze zwanger…
Social media
Amy is beroemd. Ze is een enorm fenomeen op Heartstream, een app waarmee je al je diepste gevoelens met je fans kunt delen. Amy streamt zelfs hoe ze zich voelt tijdens de begrafenis van haar moeder.
Als Amy na de begrafenis van haar moeder thuiskomt, staat er een onbekende vrouw in haar woonkamer. Ze is van top tot teen behangen met explosieven. Ze weigert te vertrekken voordat ze Amy heeft gesproken. Wat zou ze willen?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/heartstream/9300000005509145/?bltgh=hSVDpVOYdxnoqeS5kPRCHQ.1_4.5.ProductPageUrl ]

18 september

Onvindbaar – Kathy Tailor

Wat is er gebeurd met het meisje dat spoorloos verdween?

Freya begint het nieuwe schooljaar op een kostschool in de bossen. Haar moeder is een halfjaar geleden overleden en haar vader verwerkt zijn verdriet door zich volledig op zijn baan te storten. Hij heeft dan ook besloten dat Freya beter af is op een kostschool.
Al na een paar dagen verdwijnt haar klasgenoot Maria. De meesten zoeken er niets achter, het zal wel aandachttrekkerij zijn. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe vriendin Terri gaat ze op onderzoek uit. Wat kan er gebeurd zijn? Weet Maria’s ex-vriend meer? En waarom had ze contact met een drugsdealer?
Freya raakt steeds dieper verwikkeld in de intriges en geheimen rond de verdwijning van Maria. Niet iedereen is even blij met haar bemoeienis. Gelukkig heeft ze de knappe Leo nog, alleen jammer dat hij haar docent is…

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/onvindbaar/9200000132692424/?bltgh=tNTViZByleHZxa0Ij7lBrA.1_4.5.ProductPageUrl ]

21 september

De Ademdief – Miranda Peters

Dood de Ademdieven.
Vernietig de magie.
Verbreek de vloek.
Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/de-ademdief/9300000004584816/?bltgh=kSxUomqeP62aFwQr6NdCFQ.1_4.5.ProductPageUrl ]

IJzerhart – Mara Li

De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Wanneer haar onderkomen door een vreemd ongeluk verwoest wordt, vindt ze onderdak bij de monniken die haar ooit als baby in het woud hebben gevonden. Maar haar leven raakt pas echt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen.
Hoewel Heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona’s dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten of zal hij haar verraden?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/ijzerhart/9300000004584891/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=ijzerhart%20&originalSearchContext=media_all&originalSection=main ]

22 september

Chicken Girl – Heather Smith

Poppy was vroeger een optimist. Maar nadat een foto waarop ze verkleed is als Rosie the Riveter online belachelijk wordt gemaakt, heeft ze erg veel moeite gekregen met het goede in de wereld te zien. Hierdoor ruilt Poppy haar geliefde vintage kleding in voor een gevederd kippenkostuum en accepteert ze een baantje als anonieme reclamemaker voor een restaurant. Daar ontmoet Poppy de zesjarige Miracle, die Poppy helpt om voorbij haar eigen pijn te zien. Zo worden Poppy’s ogen geopend en ziet ze de mensen om zich heen: haar tweelingbroer Cam, die nog moet wennen aan het leven als een openlijk homoseksuele tienerjongen; Buck, een charmante fotograaf met een schattig, Brits accent en een minder schattige gewoontes; en Lewis, een tiener die zorg draagt voor een zieke ouder, terwijl hij ook worstelt om de laatste stadia van zijn geslachtstransitie te bereiken. Naargelang de zomer zich ontpopt, stopt Poppy met het verheerlijken van het verleden en begint ze met focussen op het heden. Maar net wanneer ze er vrede mee krijgt dat er goed en slecht zit in iedereen, wordt ze getest door een diep verraad.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/chicken-girl/9200000118984936/?bltgh=gTanrwR6zuOyxmfh0hJL3g.1_4.5.ProductPageUrl ]

Early Departures – Jason Reynolds

Wat zou je doen als je je beste vriend weer tot leven zou kunnen wekken – al is het maar voor even?

Q, de beste vriend van Jamal, weet niet dat hij is overleden. Ook niet dat hij op het punt staat wéér dood te gaan. Hij weet niet dat Jamal hem heeft proberen te redden. Ook weet hij niet dat de reden dat ze al twee jaar geen vrienden meer zijn, is dat Jamal Q de schuld geeft van het ongeluk waarin zijn ouders zijn overleden.

Maar wat nou als Jamal een tweede kans zou krijgen?

Een nieuw soort technologie kan Q weer tot leven wekken, voor een paar weken. Waarna hij permanent zal overlijden. Q’s moeder staat niet toe dat ook maar iemand dit wonder verpest door Q te vertellen dat hij zal sterven. Dus hoe kan Jamal dit oplossen, zonder Q de waarheid te vertellen?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/early-departures/9200000128198390/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=early%20depa&originalSearchContext=media_all&originalSection=main ]

How It All Blew Up – Arvin Ahmadi

De achttienjarige Amir Azadi wist al dat uit de kast komen naar zijn moslimfamilie niet goed zou uitpakken, maar hij had nooit verwacht dat het zou eindigen in de ondervragingskamer van een vliegveld. Nu vertelt hij zijn kant van het verhaal tegen de serieuze ambtenaar. Amir moet uitleggen waarom hij is gevlucht naar Rome (jongens, pestkoppen, chantage) en wat hij daar een maand deed (afspraakjes in de Sixtijnse Kapel, vrienden die hem hielpen zichzelf te accepteren, en, natuurlijk, drama) . . . terwijl zijn moeder, vader en kleine zusje worden ondervraagd in de kamer ernaast.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/how-it-all-blew-up/9300000000499648/?bltgh=kSQzkiajXxr0a8qRaDlFeg.1_4.5.ProductPageUrl ]

The Left-Handed Booksellers of London – Garth Nix

Een meisje gaat op zoek naar haar vader. Haar zoektocht leidt haar naar een uitgebreide familie van magische boekverkopers die voorkomen dat de mythische Oude Wereld van Engeland onze moderne wereld indruppelt.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/the-left-handed-booksellers-of-london/9300000004809418/?bltgh=g0dLDkB5O7mUnD5A-5tIcQ.1_4.5.ProductPageUrl ]

25 september

Verschijningen – Hilda Spruit

Voorbij het Wederwoud – Valentijn Ringelberg

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/voorbij-het-wederwoud-de-raad-van-vha-rhymn-boek-1/9200000130355711/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=voorbij%20het%20we&originalSearchContext=media_all&originalSection=main ]

Voor Verdriet Heeft Niemand Tijd – Monica Haak

Liv en Emerald zijn twee tieners die elk een groot verlies hebben geleden. Liv verhuist met tegenzin naar de andere kant van het land, waar ze Emerald ontmoet. Haar nieuwe beste vriendin worstelt met haar eigen problemen en heeft het langs haar zijde moeilijk om de draad op te pikken. De twee groeien snel naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft, maar door de geheimen die ze allebei met zich meedragen, komt die vriendschap aan een zijden draadje te hangen.

[ brom: https://www.bol.com/nl/p/voor-verdriet-heeft-niemand-tijd/9200000130355687/?bltgh=nTwKg6GmOnZJnrZAENdCjQ.1_4.5.ProductPageUrl ]

29 september

American Royals 1: American Royals – Katharine McGee

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.

EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.

INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.

BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

Wint liefde het van plicht en traditie?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/american-royals-1-american-royals/9200000133060524/?bltgh=n3ZEMpcBv2W-4IHiXpNHVg.1_4.5.ProductPageUrl ]

Breathless – Jennifer Niven

Ervoor: Met de diploma uitreiking aan de horizon, is beginnend schrijver Claudine Henry gefocust op slechts drie dingen: naar de universiteit gaan in de herfst, een beroemde schrijver worden, en de ongrijpbare mogelijkheid van seks. Daarvoor hoeft ze niet eens per sé verliefd te zijn – het enige waar ze naar op zoek is, is seks. Dan dropt haar vader plotseling een bom: hij en Claude’s moeder gaan scheiden. Plotseling voelt heel Claude’s leven als een leugen en is de grond onder haar voeten alles behalve stevig.

Erna: Claude’s moeder neemt hen mee naar een afgelegen, door muggen geteisterd eiland aan de kust van Georgia; een plaats waar de twee het pijnlijke proces van een gebroken hart herstellen, kunnen beginnen. Het is de laatste plek op aarde waar Claude dacht zich te kunnen aarden, maar dan gebeurt Jeremiah Crew. Miah is een lokale trail guide met een passie voor fotografie, en een verleden waar hij niet graag over praat. Hij is onbezonnen, mysterieus, en om het nog erger te maken, is hij de enige die Claude lijkt te kunnen zien voor wie ze wil zijn. Dus wanneer ze ervoor kiest met hem naar bed te gaan, vertelt ze zichzelf dat het gewoon seks is – precies zoals ze heeft gepland. Er is niet genoeg tijd om verliefd te worden, vooral niet als ze daarvoor haar al gebroken hart op het spel moet zetten.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/breathless/9200000132795289/?bltgh=nbVYt915j9m09-Tx8rNA8g.1_4.5.ProductPageUrl ]

Skyhunter – Marie Lu

De Karensa Federatie heeft een dozijn landen veroverd, waardoor Mara als een van de laatste vrije naties is overgebleven. Vluchtelingen komen naar de grens om te ontsnappen aan een lot dat erger is dan de dood – transformeren in gemuteerde oorlogswezens die bekend staan als Ghosts, die door de Federatie worden gestuurd om Mara aan te vallen. De legendarische Strikers, de elite strijdmacht van Mara, zijn getraind om hen te stoppen. Maar het aantal Ghosts groeit en Karensa nadert. Het einde lijkt nabij. Toch is er één Striker die weigert op te geven. Met haar stem en thuis afgenomen, weet Talin Kanami wreed de Federatie kan zijn. Hun wreedheid dwongen haar en haar moeder om asiel te zoeken in een land dat haar mensen ziet als weerzinwekkend. Alleen tussen een handjevol Strikers vind zij troost. Degenen die aan elkaar hebben gezworen hun leven te geven en die vastbesloten zijn Karensa koste wat kost te verslaan. Maar wanneer een mysterieuze gevangene van het front wordt binnengebracht, merkt Talin dat er meer aan de hand is. Is hij een spion van de Federatie? Of zou hij het wapen kunnen zijn dat iedereen kan redden?

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/skyhunter/9300000000763459/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=skyhu&originalSearchContext=media_all&originalSection=main ]

30 september

Stone Field – Christy Lenzi

Catrina Dickinson wordt achtervolgd door haar verleden en voelt zich gekooid door haar leven in het kleine Missouri. Wanneer ze een vreemde man ontdekt in Stone Field, waar haar familie hun kafferkoren groeit, krijgt haar leven een nieuwe betekenis. De man heeft geen herinneringen aan wie hij is en wat hem naar Cat’s boerderij heeft gebracht, maar toch worden ze verliefd. Tegelijkertijd staat het land op het randje van de Burgeroorlog, en het conflict in Missouri vraagt van iedereen een kant te kiezen voordat het bloedbad voor hun deur staat.

[ bron: https://www.bol.com/nl/p/stone-field/9200000059373340/?bltgh=ucf7gPK0qDew5Oq3nzRK3g.1_4.5.ProductPageUrl ]

Naar welk boek kijk jij het meeste uit deze maand? Laat het weten in een reactie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tirza Brommet

Tirza Brommet

Tirza Brommet is naast haar redactiewerk student Engels vertaler met als doel een carrière als literair vertaler, om zo altijd met haar grote liefde samen te kunnen zijn, namelijk: leesboeken. In haar vrije tijd laat ze haar hondje Appa uit (ja, die van Avatar), leest ze het liefst fantasy en science-fictionboeken en maakt ze persoonlijkheidstests (als de echte Huffelpuf en INFP die ze is).

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate