Filmnieuws: Mulan als liveaction

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na Doornroosje (Maleficent), Assepoester en Belle wordt nu Mulan de volgende liveaction-prinses van Disney.

Disney’s Mulan

De film volgt Hua Mulan – Fa Mulan in de animatiefilm, ik weet niet of de liveactionfilm over de familie Fa of Hua zal gaan. Wanneer China door de vijand wordt binnengevallen moet op bevel van de keizer elke volwassen man het leger in. De vader van Mulan is echter al op leeftijd en is slecht ter been. Uit bezorgdheid voor haar geliefde vader vertrekt ze in het geheim om zijn plek in het leger in te nemen. Vrouwen zijn echter verboden in het leger, dus vermomt ze zich als man en vecht ze hard om haar familie, en daarbij heel China, trots te maken.

The Balad of Hua Mulan

Mulan als liveaction

De aankomende liveactionfilm zal echter sterk verschillen van de animatiefilm uit 1998. Zo hoopt Disney zichzelf een tweede kans te geven om het eeuwenoude, Chinese verhaal eer aan te doen. Dit in tegenstelling tot hun voorgaande film.

Het originele verhaal stamt namelijk al uit de zesde eeuw van onze jaartelling en heet The Ballad of Hua Mulan. In dit verhalende gedicht kwam geen Mushu voor, geen generaal Li Shang en ook geen gezongen liedjes

Volgens de regisseur komt de soundtrack van de animatiefilm wel voor in instrumentale vorm. Ook zijn er geruchten dat Mushu de draak wellicht is vervangen door een ander mythisch figuur uit China: de fenix. Daarnaast is er weliswaar geen Li Shang, maar wel een commandant Tung. De acteur die Tung speelt, is echter al in de 40. Of hij een potentiële love interest is voor Mulan, betwijfel ik dus. Hier was in het originele verhaal immers ook geen sprake van.

Wie maken de film?

De film wordt geregisseerd door Niki Caro, die onder andere The Zookeeper’s Wife onder haar naam heeft staan. De rol van Mulan wordt vertolkt door Liu Yifei, een zeer geliefde actrice uit China. De rollen van commandant Tung en de keizer worden vertolkt door Donnie Yen (bekend van Rogue One: A Star Wars Story) en Jet Li (van o.a. The Expendables). Aan martial arts-talent geen gebrek, dus!

De film zal vanaf 26 maart 2020 in de bioscoop te zien zijn.

Ben jij ook zo benieuwd om Mulan als liveaction-prinses te zien in dit eeuwenoude verhaal? Waar kijk jij het meeste naar uit van deze film? Laat het weten in een reactie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tirza Brommet

Tirza Brommet

Tirza Brommet is naast haar redactiewerk student Engels vertaler met als doel een carrière als literair vertaler, om zo altijd met haar grote liefde samen te kunnen zijn, namelijk: leesboeken. In haar vrije tijd laat ze haar hondje Appa uit (ja, die van Avatar), leest ze het liefst fantasy en science-fictionboeken en maakt ze persoonlijkheidstests (als de echte Huffelpuf en INFP die ze is).

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Filmnieuws: Mulan als liveaction

  1. Ik ben wel benieuwd naar deze verfilming. Jammer dat er geen liedjes en geen Mushu in zitten, maar het is ook wel eens verfrissing om een heel nieuw verhaal te zien over Mulan die meer lijkt op de oorspronkelijke legende. Een live-action die te veel lijkt op de animatie (lees: The Lion King) verveelt ook snel.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today