Nieuwe releasedatum voor Artemis Fowl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na bijna twintig jaar wordt het toch nog iets langer wachten op een verfilming van Eoin Colfers populaire boekenserie Artemis Fowl. De film zou eigenlijk afgelopen augustus al moeten draaien, maar is nu verplaatst naar eind mei 2020. Tot die tijd moeten we het dus nog maar met de trailer doen!

Voor de film is met name materiaal uit het eerste deel van de boekenserie gebruikt. De synopsis vertelt ons over Artemis Fowl, een 12-jarig genie, die afstamt van een lange lijn criminele meesterbreinen. Samen met de loyale Butler gaat hij op zoek naar zijn vermiste vader. Tijdens zijn zoektocht komt hij terecht in een sluwe strijd tegen machtige en verborgen feeën. Hebben zij wat met de verdwijning te maken?

Regisseur van de film is Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express). Hij doet ook de productie, samen met Judy Hofflund. Uitvoerende producers zijn Angus More Gordon en Matthew Jenkins en het scenario is geschreven door Conor McPherson. In de hoofdrollen zijn gecast:

  • Ferdia Shaw (als Artemis Fowl)
  • Lara McDonnell
  • Tamara Smart (The Worst Witch)
  • Nonzo Anozie (GOT, Cinderella)
  • Josh Gad (Frozen)
  • Judi Dench (Skyfall)

Hoewel de film zich nu pas een weg naar de bioscoop baant, heeft de boekenserie een lange geschiedenis. Het eerste boek kwam in 2001 uit, het laatste deel ruim tien jaar later. Of… Dat dachten we. In november is er een geheel nieuw deel in de serie uitgekomen. Een vertaling is (nog) niet beschikbaar.

[Bron: Pathé, Disney]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marlou Flos

Marlou Flos

Marlou Flos (1994) is student Nederlandse taal en cultuur. Haar favoriete woorden zijn bibliofiel en anglofiel, die haar tegelijkertijd het beste omschrijven. In haar vrije tijd werkt ze in een boekenwinkel of gaat op pad voor een mooie wandeling. Ze kan zich in ieder boekengenre wel vinden, maar young adult blijft een favoriet.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today