Young adult op Netflix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Geen zin in lezen, maar wél in een goed YA-verhaal? Zoek niet verder, want hier hebben wij de beste young adultverfilmingen op Netflix voor jou op een rijtje gezet!

To All The Boys I’ve Loved Before

Lara Jean, middelste van de gezusters Song, is een verzamelaar. Niet alleen van spullen, maar ook van liefdesbrieven. Liefdesbrieven die zij zelf schrijft, maar nooit verstuurd heeft. Althans, tot haar brieven op een dag zijn verdwenen…

Dumplin’

Door haar moeder liefkozend Dumplin’ genoemd en door haar vrienden Will, heeft Willowdean er nooit mee gezeten dat ze een maatje meer heeft. Tot ze Bo ontmoet, die haar duidelijk maakt dat hij haar erg leuk vindt. Plots komt ze erachter dat ze meer onzekerheden heeft dan ze dacht.

Om haar omgeving – en zichzelf- te bewijzen dat ze meer is dan haar omvang, schrijft ze zich in voor de plaatselijke schoonheidswedstrijd.

Vampire Academy

Beste vriendinnen, dhampier Rose Hathaway en moroi-prinses Lisa Dragomir, zijn weggelopen van school om van hun verantwoordelijkheden te ontsnappen. Als dhampier, een half-vampier, is het haar taak om de moroi te beschermen. De moroi zijn goedaardige, sterfelijke vampieren. Het is echter niet zeker of zij wel aan Lisa zal worden toegewezen.

Daarnaast hebben ze een mysterieuze, magische band dankzij Lisa’s pas ontdekte, zeldzame krachten. Krachten, die door mensen met minder goede bedoelingen gezocht worden…

The Hunger Games

Katniss Everdeen woont in een wereld waarin haar land, Panem, is verdeeld in twaalf districten. Elk jaar worden uit elk van deze districten een jongen en een meisje uitgeloot. Deze 24 tributen moeten in een arena vechten tot ze als enige overlevende overeind blijven staan.

Wanneer haar jongere zusje Prim tegen alle kansen in wordt verkozen, biedt Katniss zich vrijwillig aan als vervangende tribuut.

Van deze en de beslissingen die ze hierna maakt om te overleven, moet zij in deze en de volgende drie films de consequenties ondervinden.

Divergent

Net als Katniss Everdeen leeft Beatrice ‘Tris’ Prior in een wereld waar de dingen net even anders gaan. Een futuristisch Chicago is verdeeld in vijf facties, namelijk: Zelfverloochening, Vriendschap, Oprechtheid, Onverschrokkenheid en Eruditie.

Op hun zestiende mogen de inwoners besluiten of ze in hun geboortefactie blijven, of kiezen voor een andere. Tijdens de test voor de kiesceremonie komt Tris erachter dat ze Afwijkend is en dus bij geen enkele factie past. Afwijkenden vormen een groot risico voor de samenleving. Tris is dus gedwongen dit geheim te houden.

Maar ze houdt zich niet stil, nee. Ze is erop gebrand de waarheid te achterhalen en te ontdekken waarom zij, als afwijkende, zo’n groot gevaar vormt.

Every Day

A is een dwalende geest, die elke dag in een ander lichaam terecht komt. Wanneer A in het lichaam van Justin belandt, valt hij voor Rhiannon, Justin’s vriendin. Dag na dag probeert A terug te keren naar Rhiannon, maar de grote vraag is natuurlijk of zo’n relatie stand kan houden.

The Giver

Jonas leeft in de perfecte wereld. Er is geen pijn, geen ziekte. Zelfs de dood is onbekend. Maar wanneer Jonas op zijn twaalfde zijn levenstaak krijgt toegewezen, leert hij de verschrikkelijke waarheid kennen.

Hij wordt namelijk Bewaker van de Herinneringen en gaat in de leer bij de Gever, die toezicht houdt op de herinneringen van de samenleving.

Welke film lijkt jou het leukst? Heb je misschien één van deze films al gezien? Of vond je misschien het boek beter dan de film, of andersom? Laat het weten in een reactie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tirza Brommet

Tirza Brommet

Tirza Brommet is naast haar redactiewerk student Engels vertaler met als doel een carrière als literair vertaler, om zo altijd met haar grote liefde samen te kunnen zijn, namelijk: leesboeken. In haar vrije tijd laat ze haar hondje Appa uit (ja, die van Avatar), leest ze het liefst fantasy en science-fictionboeken en maakt ze persoonlijkheidstests (als de echte Huffelpuf en INFP die ze is).

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Young adult op Netflix

  1. The Hunger Games-reeks is absoluut één van mijn favorieten! De verfilmingen vind ik heel goed gedaan.

    The Giver klinkt interessant, en ik denk dat ik The Vampire Academy wel tof zal vinden. Van beiden heb ik niet de boeken gelezen, maar daar ben ik ook nieuwsgierig naar geraakt.

  2. ‘The giver’ vorige week gezien. Zat wel leuk in elkaar :). Alleen over het einde ben ik niet zo te spreken O:).

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today