Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Van 2 tot 13 oktober staan kinderboeken in de spotlight! Dit jaar luidt het thema van de kinderboekenweek ‘Reis mee!’. Allereerst krijgen kinderen meer te leren over voertuigen; in het Kinderen voor Kinderen-liedje wordt gezongen over op vakantie gaan. Daarnaast zijn er per stad leuke activiteiten neergezet. Lees dus snel verder voor meer informatie!

Geschenk

Als eerste wordt er elk jaar tijdens de kinderboekenweek een geschenk uitgegeven. Dit boek wordt meegegeven bij een besteding van minimaal €10,- aan Nederlandse kinderboeken. Dit jaar heeft Anna Woltz het geschenk geschreven, getiteld ‘Haaientanden’. Het verhaal volgt de elfjarige Atlanta. Ze heeft zich namelijk voorgenomen binnen 24 uur het IJsselmeer rond te fietsen. Maar wanneer ze nét is vertrokken, botst ze echter tegen leeftijdsgenoot Finley op. Finley is weggelopen van huis, met enkel twee haaientanden in zijn zak.

Daarnaast wordt er een prentenboek uitgegeven. Dit keer is dat ‘André het astronautje; op zoek naar Laika’. Dit is alweer het vierde boek uit de prentenboekenserie van Nederlandse astronaut André Kuipers.

Bovendien zijn de illustraties verzorgd door Natascha Stenvert. Het prentenboek zal te koop zijn voor €7,25.

Activiteiten

Naast de speciale boeken is de kans ook groot dat jouw lokale bibliotheek een heleboel activiteiten heeft ingepland. Vaak is het zo dat er in het centrum nog veel meer te doen is! Hieronder hebben wij alvast wat leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Zodoende bezoeken de auteurs van het geschenk en het prentenboek basisscholen en bibliotheken. De steden en bijbehorende data zijn te vinden op de officiële website van de kinderboekenweek.

Ook vindt er in Utrecht en Amsterdam een officiële NS Kinderboekenruil plaats. Kinderen kunnen hier hun boeken ruilen. conducteurs, kinderboekenauteurs en bibliotheekmedewerkers gaan zelfs boeken voorlezen!

Bovendien is in Rotterdam op 2 oktober de Fiepbus te bezoeken. Deze rode dubbeldekker is gedecoreerd in de stijl van Fiep Westendorp, die vooral bekend staat om de illustraties die zij heeft gemaakt voor de boeken van Annie M.G. Schmidt.

Daarnaast rijdt er op 2 en 9 oktober een heuse voorleestram door Rotterdam. Deze rit is te winnen door een boek aan te schaffen bij één van de vijf deelnemende boekhandels. Tijdens de tramrit zal er een minimusical van 45 minuten gespeeld worden. Aanmelden kan bij de boekhandels Donner, de Kleine Kapitein, Maximus, Van Rietschoten en Ver van Hier.

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten te ontdekken! Meer informatie is te vinden op de officiële website van de kinderboekenweek, of door te informeren bij jouw lokale bibliotheek.

Heb jij al plannen gemaakt voor de kinderboekenweek? Welke activiteiten ga je bezoeken? Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten met een reactie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tirza Brommet

Tirza Brommet

Tirza Brommet is naast haar redactiewerk student Engels vertaler met als doel een carrière als literair vertaler, om zo altijd met haar grote liefde samen te kunnen zijn, namelijk: leesboeken. In haar vrije tijd laat ze haar hondje Appa uit (ja, die van Avatar), leest ze het liefst fantasy en science-fictionboeken en maakt ze persoonlijkheidstests (als de echte Huffelpuf en INFP die ze is).

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today