Filmnieuws: Little Women

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na lang wachten is het eindelijk zo ver. Er is een trailer voor Little Women, geregiseerd door Greta Gerwig (Lady Bird). Little Women is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Louisa May Alcott schreef in 1886. Gezien het succes van Gerwig’s Lady Bird, is het geen verrassing dat veel Hollywoodsterren in deze film spelen. Deze geweldige sterrencast bestaat onder andere uit Saoirse Ronan, Meryl Streep, Emma Watson en Timothée Chalamet.

In Little Women volgen we Jo (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Beth (Eliza Scanlen) en Amy March (Florence Pugh) die wonen in het Massachusetts van 1860, tijdens de nasleep van de Amerikaanse burgeroorlog. De film beschrijft het leven van de vier zusjes terwijl zij opgroeien tot jonge vrouwen. Ook is de film losjes gebaseerd op het leven van schrijfster Louisa May Alcott.

Een nieuwe interpretatie

Hoewel het boek een duidelijke adaptatie gaat zijn van Little Women – inmiddels zelfs de achtste adaptatie(!) – heeft Gerwig gekozen voor een nieuwe interpretatie. Deze nieuwste adaptatie focust zich namelijk meer op Jo, Meg en Amy als jongvolwassenen en op de periode wanneer zij besluiten het nest te verlaten en hun dromen na te volgen.

De sterke vrouw in de hoofdrol

Aan Gerwig’s keuze te zien, is het duidelijk dat haar Little Women kiest voor de female empowerment-route. Het personage waarin dit idee het sterkste naar voren lijkt te komen, is na het zien van de trailer overduidelijk Jo, gespeeld door Ronan. In de trailer stelt Ronan dat vrouwen meer zijn dan wat ze worden verteld: “Ze hebben ambitie, en ze hebben talent, evenals schoonheid. Ik ben het zat dat mensen zeggen dat een vrouw alleen maar geschikt is om lief te hebben. Ik ben het zó zat!”

Na het zien van de trailer kun je niets anders dan enthousiast zijn. Een geweldige regisseur, een fantastische cast en een magisch, geliefd verhaal is nu eenmaal een gouden combinatie. Little Women is vanaf 30 januari 2020 te zien in alle Nederlandse bioscopen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Elke Cremers

Elke Cremers

Elke is een tweeëntwintigjarige boekenliefhebber uit het mooie Leiden. Momenteel studeert zij in Amsterdam, waar ze de master Redacteur/ editor volgt aan de UvA. Hoewel het studeren nogal druk kan zijn, vindt ze het ontzettend tof om naast het lezen ook te schrijven. Vandaar dat ze haar tijd graag steekt in het schrijven van artikelen én in het schrijven van fictieve verhalen. Haar favoriete genres zijn YA, historische romans en literatuur, maar eigenlijk staat ze open voor alles. Naast het verslinden van boeken, is ze tevens een échte bingewatcher van films en series en (stiekem) een ongegeneerde k-popfan.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today