De cast van de nieuwe Grisha-serie is bekend!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In januari 2019 werd bekend dat Netflix bezig is met het ontwikkelen van een serie gebaseerd op het Grisha-universum van schrijfster Leigh Bardugo. Nu is dan ook eindelijk de cast bekendgemaakt. Er is verder nog niet heel veel bekend over de serie, maar wat we wel weten is dat de serie acht afleveringen bevat. Ook zal de serie over zowel Schim en schaduw als De Kraaien gaan.

De cast

Leigh maakte in oktober de cast bekend op haar Instagram-pagina. Ben Barnes (bekend o.a. van The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) zal de Duisterling spelen! Nieuwkomers Jessie Mei Li en Archie Renaux spelen de hoofdrollen van Alina en Mal. Ook zijn er drie castleden bekendgemaakt die personages uit De Kraaien zullen vertolken. Kit Young zal de rol van Jesper op zich nemen, Amita Suman zal in de rol van Inej stappen en Freddy Karter zal de geliefde dubieuze held Kaz Brekker vertolken. Een hoop onbekende gezichten, maar dat maakt ons juist nóg nieuwsgieriger.

De Grisha-cast is eindelijk bekendgemaakt. Ben Barnes, Jessie Mei Li, Freddy Carter, Kit Young, Archie Renaux en Amita Suman zullen in de serie gaan spelen.

Nu de cast is onthuld, is er een tipje van de sluier rondom de serie opgeheven. Amita Suman, die Inej zal spelen, vertelde op haar Instagram: ‘Ik ben zo blij dat ik Inej mag spelen […] Wat een geweldige cast en crew! Ik hou enorm van ze en we zijn nog maar net begonnen!’

Een combinatie van twee verhalen

Wij kunnen ons nog niet helemaal voorstellen hoe deze twee geliefde boekenseries zullen samengaan, maar met deze cast zal dat geen probleem zijn! Al heeft Leigh er zelf wel een duidelijk beeld bij. ‘Dit is niet de perfecte uitleg, maar ik zie het eerste seizoen als een soort combinatie van boek één van Schim en schaduw en boek ‘nul’ van De Kraaien.’

Krachten spannen samen tegen een jonge soldaat die een kracht onthult waarmee haar wereld kan worden verenigd. Gebaseerd op de Grishaverse-romans van Leigh Bardugo

Er is nu ook een officiële pagina op de Netflix-website. Zoals je kunt zien is de voorlopige titel van de serie Shadow and Bone. De beschrijving eronder lijkt meer te slaan op het eerste boek van Schim en schaduw, dus het is nog onduidelijk hoe de showrunners de duologie van Leigh er in hebben verwerkt.

Geheimzinnige details

Het is helaas nog niet zeker wanneer de serie daadwerkelijk op Netflix zal verschijnen. Ook is er niets bekend over een eventuele trailer. Gelukkig is de cast nu eindelijk bekendgemaakt en weten we dat ze aan het filmen zijn. Met Leigh’s goedkeuring kan het alleen maar een succes worden dus wij wachten in spanning af.

Wij houden jullie op de hoogte!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Elke Cremers

Elke Cremers

Elke is een tweeëntwintigjarige boekenliefhebber uit het mooie Leiden. Momenteel studeert zij in Amsterdam, waar ze de master Redacteur/ editor volgt aan de UvA. Hoewel het studeren nogal druk kan zijn, vindt ze het ontzettend tof om naast het lezen ook te schrijven. Vandaar dat ze haar tijd graag steekt in het schrijven van artikelen én in het schrijven van fictieve verhalen. Haar favoriete genres zijn YA, historische romans en literatuur, maar eigenlijk staat ze open voor alles. Naast het verslinden van boeken, is ze tevens een échte bingewatcher van films en series en (stiekem) een ongegeneerde k-popfan.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate