Logo-youngadults-site

17 YA-verfilmingen waarop we nog wachten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Naast de acht films die wij dit jaar zullen krijgen, hebben wij natuurlijk allemaal nog onze eigen lijst van boeken die we graag verfilmd zien! Het liefst zouden we ze natuurlijk allemaal willen zien, maar stiekem weten we ook wel dat dat niet haalbaar is (snik, snik). Daarom hebben wij hier een lijst gemaakt van zeventien films die wij dit jaar niet meer zullen zien, maar die wel goed op weg zijn naar een verfilming!

17. ILLUMINAE

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Illuminae'

Deze sciencefictionroman van Amy Kaufman en Jay Kristoff beschrijft een wereld vol ruimte kolonisatie met behulp van fictieve documenten en interviews. Het hoofdverhaal volgt twee verliefde tieners in dit enorme, futuristische universum. Illuminae is het eerste boek in de serie, waarvan op dit moment drie delen zijn verschenen.

Plan B, de filmstudio van o.a. Brad Pitt, en Warner Bros. zitten al een tijdje te broeden op een verfilming. Het lijkt er nog niet op dat er in de nabije toekomst een film zal verschijnen, maar gezien het succes van de serie zit dit er zeker aan te komen.

16. SPONTANEOUS

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Spontaneous'

Senior year, het laatste jaar op de Amerikaanse middelbare school is zowel het spannendste als meest stressvolle jaar in het leven van pubers. Ondanks eindeloze vooruitzichten voor de toekomst, blijft het een prioriteit om populair te zijn en het meest perfecte schooljaar te hebben. Het enige dat deze situatie erger zou kunnen maken, zijn leerlingen die uit het niets exploderen. Dit is echter precies wat er gebeurt in Spontaneous, de roman van Aaron Starmer.

Opnames zijn al afgerond, maar over een releasedatum is nog niks bekend.

15. CHAOS WALKING

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Chaos Walking'

Onder andere Tom Holland (Spiderman: Far From Home) en Daisy Ridley (Star Wars: The Last Jedi) spelen in deze sciencefiction-actiefilm over een planeet waar alle vrouwen zijn omgekomen door een bacterie en waar iedereen elkaars gedachten kan horen.

De titel van het eerste boek in deze serie, The Knife of Never Letting Go, bleek te onaantrekkelijk als filmtitel. Daarom hebben de filmmakers gekozen om de naam van de gehele serie als filmtitel te nemen. De film, die oorspronkelijk in maart 2019 uit zou komen, is door problemen in de postproductie doorgeschoven naar 2020.

14. WHY WE BROKE UP

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Why We Broke Up'

Geschreven door de auteur van A Series Of Unfortunate Events, gaat dit boek echter een heel andere kant op dan de geliefde Lemony Snicket-serie. Min laat een brief en een doos gevuld met kleine spulletjes achter op de veranda van haar ex-vriendje Ed. Met de brief en gevulde doos legt Min uit why we broke up, waarom ze het hebben uitgemaakt.

De productie was al begonnen in 2012 met Hailey Steinfeld (Bumblebee) in de hoofdrol. Sindsdien is er geen nieuws meer verschenen. Met haar jeugdige uiterlijk kan Hailey echter nog steeds doorgaan als middelbare scholier, dus wie weet…

13. THE SKY IS EVERYWHERE

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'The Sky Is Everywhere'

The Sky Is Everywhere gaat om met familietragedie en het daaruit voortvloeiende verdriet. Onze hoofdpersoon duizelt nog van het overlijden van haar oudere zus. Tijdens dit proces begint ze een relatie met de verloofde van haar overleden zus. Om alles nog ingewikkelder te maken, krijgt ze ook nog gevoelens voor een andere jongen.

In 2015 heeft Warner Bros. de filmrechten verkregen van Jandy Nelson’s hoog aangeschreven boek. Sindsdien zijn er nog weinig ontwikkelingen voortgekomen. Het drama is echter tijdloos, dus geen enkele tijd zal een slechte tijd zijn om de film uit te brengen.

12. DR. BIRD’S ADVICE FOR SAD POETS

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Dr. Bird's Advice For Sad Poets'

Strikt gezien heeft dit boek al een korte film gekregen in 2016 die 29 minuten duurt. Fans van Evan Rosko’s roman willen echter een volledige film die tot in detail op alle bijzonderheden van het boek in kan gaan. De intens dramatische komedie is verteld door de ogen van een 16-jarige middelbare scholier die over een levendige fantasie beschikt.

Op het moment is er een film onder constructie met Lucas Jade Zumann (To The Stars), Lisa Edelstein (Joshy) en Jason Isaac (The OA, Harry Potter) in de cast.

11. I’LL GIVE YOU THE SUN

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'I'll Give You The Sun'

De band tussen broers en zussen kan vaak gecompliceerd zijn. Is het paar eerst onbreekbaar, kan de band verwateren middels misverstanden, verraad en oneerlijkheid. Dit onderwerp is het hart van Jandy Nelson’s I’ll Give You The Sun, dat de relatie tussen een tweeling over verschillende periodes beschrijft.

Net als The Sky Is Everywhere heeft Warner Bros. in 2015 de filmrechten verkregen. Ook voor dit project is er sindsdien nog maar weinig nieuws verschenen.

10. SORTA LIKE A ROCKSTAR

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Sorta Like A Rockstar'

Het kan erg zwaar zijn om positief te blijven tijdens moeilijke tijden. Dat is iets wat Amber maar al te goed weet. Samen met haar moeder is ze dakloos, maar weet ze de dingen toch zonnig in te zien. Na nog een tragedie wordt het echter zelfs voor Amber lastig om sterk te blijven.

In 2017 werd onthuld dat de auteur, Matthew Quick, een deal had gesloten met Netflix om zijn verhaal tot leven te wekken. Auli’i Cravalho (Moana) zal de rol van Amber vertolken.

9. THE STATISTICAL PROBABILITY OF LOVE AT FIRST SIGHT

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'The Statistical Probability Of Love At First Sight'

Niet iedereen denkt hetzelfde over liefde op het eerste gezicht. Sommigen geloven er heilig in, hopend dat ze het zelf zullen vinden of het zelf meegemaakt hebbend. Anderen ontkennen hartstochtelijk het bestaan ervan, ook al zijn ze nog zo romantisch.

Ondanks dit eeuwige debat, zorgt het concept wel altijd voor heerlijk zoetsappige verhalen. Hailee Steinfeld (Bumblebee) en Robert Sheehan (Umbrella Academy, Mortal Engines) zouden de hoofdrollen vertolken. Sinds 2015 hebben zich er echter geen ontwikkelingen meer plaatsgevonden.

8. DRY

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Dry'

Als misschien wel het meest actuele en huiveringwekkende boek in deze lijst, gaat Dry over een dodelijke droogte in Californië. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een tiener, die de verantwoordelijkheid heeft om haar familie tijdens deze treurige tijden te beschermen.

Paramount heeft in 2018 de filmrechten verkregen. Verder is er weinig bekend, maar het is nog vroeg…

7. THE BEAST IS AN ANIMAL

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'The Beast Is An Animal'

Veel mensen zijn van mening dat het fantasygenre alleen voor kinderen en Tolkien-fans is weggelegd. Niets is minder waar! Jongeren zijn net zo goed in staat zich te verliezen in de uitbundige fantasiewerelden. Daarbij kunnen bij deze leeftijdsgroep de thema’s duisterder zijn. The Beast Is An Animal snapt dit. Het verhaal volgt een meisje dat zich probeert te redden in een wereld geplaagd door zogeheten zieleneters (soul eaters).

Ridley Scott (Alien: Covenant) staat op de planning om de film te produceren, met regisseursduo Bert en Bertie (Troop Zero) op de regie. Over de casting is echter nog niks bekend.

6. SCYTHE

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Scythe'

Stel je voor: geen ziektes, geen honger, geen oorlog. Op papier de perfecte wereld. Maar wat als de populatie dankzij al deze voorspoed te groot wordt? Citra en Rowan zijn als leerlingen gekozen om een scythe, een zeis, te worden. Een rol waar ze beide niet op zitten te wachten. Als zeis is het namelijk hun taak om het overschot aan mensen, om te brengen.

Filmstudio Universal heeft de filmrechten verkregen, al voordat het boek in 2016 uitgegeven werd. Sindsdien zijn er echter geen vorderingen meer gemaakt.

5. ARTEMIS FOWL

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Artemis Fowl'

De hoofdpersoon van de Artemis Fowl-franchise leren we kennen als een gierige jongeman die er niet voor terugdeinst een fee te ontvoeren, in ruil voor wat losgeld. Naarmate de acht-delige serie zich voortzet, ontpopt de hoofdpersoon waarnaar de serie is vernoemd zich echter tot een held die zich ontfermt over mythische wezens.

Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express) regisseert de film, die de gebeurtenissen van de eerste twee boeken zal moeten verhalen. De film zal in 2020 in de bioscoop verschijnen.

4. RED QUEEN

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Red Queen'

Nee, Red Queen heeft niks te maken met pratende konijnen geobsedeerd met hun zakhorloge of cakejes die je doen krimpen of groeien. Dit verhaal gaat over een meisje, levend in een wereld waar je plaats wordt bepaald op basis van de kleur van je bloed. Mare, onze hoofdpersoon, komt erachter dat haar bloed krachten bezit die normaal alleen maar aan de elite worden toebedeeld.

Elizabeth Banks (Pitch Perfect) werd in 2015 bekend gemaakt als zowel regisseur als producer, maar sindsdien is er nog weinig nieuws verschenen.

3. THE DIABOLIC

17 verfilmingen waarop we nog wachten  'The Diabolic'

In dit boek volgen we Nemesis, een sterke, mensachtige robot. Deze robots, diabolics, hebben de taak om hun aangewezen persoon koste wat het kost te beschermen. Het is aan onze Nemesis om de dochter van een senator te beschermen, en zelfs haar plaats in te nemen.

Sony gaf in 2016 aan plannen te hebben voor een film, maar er is sindsdien niks meer gebeurd.

2. WORDS ON BATHROOM WALLS

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Words On Bathroom Walls'

Dit verhaal wordt verteld middels de brieven die Adam schrijft naar zijn therapeut. Adam lijdt aan paranoïde schizofrenie en gaat een dag per week naar therapie. Tijdens zijn sessies gebruikt hij een experimenteel nieuw medicijn waardoor hij zich bewust is van zijn hallucinaties, al ziet hij deze nog steeds. Naast dit allemaal gaat hij ook nog naar een nieuwe school en raakt zijn moeder zwanger.

De productie is al goed onderweg, maar de film zal dit jaar nog niet verschijnen.

1. RED RISING

17 verfilmingen waarop we nog wachten 'Red Rising'

Red Rising speelt zich af op Mars, in een toekomst waarin mensen druk bezig zijn met het koloniseren van de ruimte. Een groep mijners is onder de oppervlakte hard aan het werk om de planeet bewoonbaar te maken. Dat is immers de opdracht die ze hebben gekregen, maar niets is minder waar..

Pierce Brown, auteur van de serie, zou het script van de film schrijven. Hij was het echter niet eens met de visie van filmstudio Universal Pictures. Brown is nu hard aan het werk om Red Rising te ontwikkelen tot tv-serie.

Naar welke film of serie kijk jij het meest uit? Zijn we misschien iets vergeten in onze lijst? Laat het ons weten met een reactie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tirza Brommet

Tirza Brommet

Tirza Brommet is naast haar redactiewerk student Engels vertaler met als doel een carrière als literair vertaler, om zo altijd met haar grote liefde samen te kunnen zijn, namelijk: leesboeken. In haar vrije tijd laat ze haar hondje Appa uit (ja, die van Avatar), leest ze het liefst fantasy en science-fictionboeken en maakt ze persoonlijkheidstests (als de echte Huffelpuf en INFP die ze is).

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today