Logo-youngadults-site

‘James Bond’ beschermde Harry Potter

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

hogwartsIn een interview met een Australisch radiostation heeft Harry Potter-uitgever Nigel Newton (Bloomsbury) een bijzondere onthulling gedaan. Volgens hem werkte het Government Communications Headquaters (GCHQ), vergelijkbaar met de Britse Geheime Dienst, mee aan het veilig houden van het manuscript van Harry Potter and the Half Blood Prince.

Terwijl auteur J.K. Rowling werkte aan de afronding van het manuscript, kreeg Newton een telefoontje van iemand van het GCHQ, die zei dat er een kopie van het boek op een van de downloadsites was ontdekt. Newton kreeg een pagina van het boek, dat hij voorlegde aan een van de redacteuren. Het bleek gelukkig te gaan om een vals manuscript. Duidelijk werd wel dat het GCHQ de illegale verspreiding van de Harry Potterboeken nauwlettend in de gaten hield.

Een woordvoerder van het GCHQ, die door de BBC naar aanleiding van dit verhaal werd gevraagd om een reactie, gaf aan geen commentaar te kunnen geven. ‘The agency doesn’t comment on our own defense against the dark arts,’ aldus de woordvoerder. De collega’s van James Bond blijken dus niet alleen serieuze aandacht voor illegaal downloaden te hebben, ze beschikken ook over een goed gevoel voor humor.

 

Auteur: Olga Hoekstra
Bron: CBSNews

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen wist op jonge leeftijd al dat ze later schrijfster wilde worden. Ze is dol op sprookjes en verhalen met happy endings. In 2012 werd ze tweede bij de schrijfwedstrijd van Young Adults en haar debuutverhaal Muze verscheen in de bundel Dark Romance - Verboden verlangen. Haar verhalen staan ook in de bundels Magisch, Wonderland, Brave New Love en in de pas verschenen sprookjesbundel Er was eens vind je haar hervertelling 'Bevroren'. In 2017 verscheen van haar hand het boek Kort en gelukkig, wederom een sprookjeshervertelling. Onder het pseudoniem Lily Frank schrijft Marijke Feel Good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today