Een mooie doop voor De Roep van Avalon van Mara Li

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

boekp2Op donderdagavond 28 januari presenteerde Mara Li De Roep van Avalon, het tweede deel in de spannende Eiland in de Mist-serie. Dit deed ze bij de prachtige boekhandel Stumpel in Almere. Deze twee verdiepingen tellende boekhandel heeft een horecagelegenheid op de eerste verdieping en hier vond de boekpresentatie plaats. 

Divers publiek
De in Groningen woonachtige Mara Li moest een flinke reis maken naar Almere, maar ze was niet de enige die van ver kwam. Er waren ook bezoekers uit Tilburg, Leiden en Rotterdam. Dat maakte het publiek lekker divers en de locatie centraal. De opkomst bestond voor mij uit een leuke afwisseling van bekenden en onbekenden. 

Ridders van de Ronde Tafelboekp1
Grappig genoeg stond er een grote ronde tafel. Dit paste prachtig bij de setting van de Eiland in de Mist-serie, aangezien de Arthurlegenden hierin een belangrijke rol spelen. Als echte ridders namen we dus allemaal plaats rondom de tafel. Eerst hield uitgever Natasja Storm een praatje, waarin ze ons onder andere vertelde dat ze eerder deze week de schrik van haar leven kreeg toen ze de druk van De Roep van Avalon binnenkreeg: de boeken waren gedrukt met een glanzend omslag in plaats van een mat omslag! Na een angstig telefoontje met de drukker lukte het gelukkig om te regelen dat er een nieuwe oplage afgeleverd zou worden, op tijd voor de boekpresentatie. Zo konden we na afloop van de presentatie tenminste met een mooi mat gekaft boek naar huis (dat staat wel zo mooi naast deel één in de kast). 

Informeel
De presentatie zelf was heerlijk informeel. Mara Li lichtte een tipje van de sluier op over dit nieuwe deel in de serie en ze beantwoordde vragen vanuit het publiek. Daarna las ze een stukje voor en liet ze weten dat ze inmiddels al druk bezig is met het derde boek, De komst van de koning. Daarmee maakte ze ons meteen erg nieuwsgierig naar het vervolg van deze serie. 

boek3

Napraten
Na afloop van het “officiële” gedeelte, was er volop tijd om een boek te laten signeren en na te kletsen met de andere aanwezigen. Het was leuk om iedereen weer even te zien, zoals Michael Mandersloot (redacteur van De Roep van Avalon), Alex Hoogendoorn (voormalig stagiair van Storm Publishers), Mascha Schoonakker (de winnaar van de Storm Schrijfwedstrijd), Oli Veyn (tweede van de Storm Schrijfwedstrijd) en Rianne Werring (collega-schrijver). Ook nam ik mooi de gelegenheid om me meteen even op te geven voor YAA: Young Adult Almere, een event dat op 20 februari plaatsvindt bij Stumpel in Almere. 

Het was weer veel te snel afgelopen. Nu is het nagenieten met het boek zelf. Vanaf vandaag is De Roep van Avalon verkrijgbaar via de boekhandels, webwinkels en natuurlijk de www.youngadultshop.com. Ben jij al nieuwsgierig naar deze mooie serie?

Gegevens boek
Titel: De Roep van Avalon ( “Eiland in de Mist” deel 2) | Auteur: Mara Li | ISBN: 9789492098146 | Aantal pagina’s: 256 | Datum van verschijning: januari 2016 | Uitgeverij: Storm Publishers

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen wist op jonge leeftijd al dat ze later schrijfster wilde worden. Ze is dol op sprookjes en verhalen met happy endings. In 2012 werd ze tweede bij de schrijfwedstrijd van Young Adults en haar debuutverhaal Muze verscheen in de bundel Dark Romance - Verboden verlangen. Haar verhalen staan ook in de bundels Magisch, Wonderland, Brave New Love en in de pas verschenen sprookjesbundel Er was eens vind je haar hervertelling 'Bevroren'. In 2017 verscheen van haar hand het boek Kort en gelukkig, wederom een sprookjeshervertelling. Onder het pseudoniem Lily Frank schrijft Marijke Feel Good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Een mooie doop voor De Roep van Avalon van Mara Li

  1. Dag Femke,

    OMG. Daar heb je helemaal gelijk in! Je moet het me maar niet kwalijk nemen; ik heb het verslag midden in de nacht geschreven (nadat ik thuis was gekomen, zodat het nog lekker vers in mijn geheugen zat en ik nog middenin de gezellige sfeer zat). Ik ga het uiteraard even aanpassen vanavond. Bedankt voor het melden 🙂

  2. Heel leuk, Marijke, maar volgens mij was het donderdag 😉

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today