Logo-youngadults-site

Recensie: ‘Sneeuwstorm’ van Eva Burgers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sneeuwstorm Eva Burgers

Sneeuwstorm Eva BurgersAls er een klas op wintersport gaat, gebeuren er mysterieuze dingen. Zo blijkt één van de leerlingen een dubbelganger te hebben wat voor verwarring zorgt, gedraagt de creepy skileraar zich vreemd en tot overmaat van ramp verdwijnt de populaire Elouise. Waar is ze en wat is er met haar gebeurd?

Samenvatting

Een middelbare schoolklas gaat op wintersport naar Duitsland. De leerlingen hebben zich al voorbereid op het skiën, de après-ski en, natuurlijk niet geheel onbelangrijk, extra veel plezier maken. Maar al snel gebeuren er mysterieuze, nogal vreemde dingen.

Nora gedraagt zich afstandelijk, Elouise blijkt een dubbelganger te hebben en Tim kan zich maar niet over de breuk tussen Elouise en hem heen zetten. Daarnaast is er nog een zwerver die hen in de gaten lijkt te houden en gedraagt de knappe skileraar zich erg raar. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Als Elouise op een middag verdwijnt en na een paar uur nog niet terug is, slaat de paniek toe. Waar is Elouise en wat is er met haar gebeurd?

Kort maar spannend

Ik zat gelijk in het boek, mede door de fijne, makkelijke schrijfstijl die erg snel leest. Hoewel ik normaliter liever de wat langere, gedetailleerdere omschrijvingen heb, houdt Eva deze vrij simpel zodat dit boek ook voor het jongere publiek geschikt is.

Het boek blijft je geboeid houden, wat erg fijn is, aangezien Sneeuwstorm nog geen 200 bladzijdes telt. Eva Storm weet goed hoe ze haar publiek moet entertainen: Sneeuwstorm hapert voor geen moment, omdat er elke keer wel weer wat gebeurd waardoor ik wilde doorlezen. De mysterieuze gebeurtenissen beginnen al vrij snel, waardoor ik meteen geïntrigeerd was.

Meerdere perspectieven, met ieder een eigen verhaal

Sneeuwstorm kent meerdere personen die ieder hun eigen inbreng in het verhaal hebben. Zo hebben wij Sophie en Nora, twee goede vriendinnen van de vermiste Elouise. Sophie is een verlegen meisje en Nora is uitbundig. Nora zit overduidelijk niet goed in haar vel, en uit dit meerdere keren tegen Elouise.

Elouise is een personage waar ik niet van zou kunnen houden om eerlijk te zijn. Ik vind haar nogal verwaand en hoewel zij voor haar vriendinnen klaarstaat, moeten ook zij af en toe voor het gedrag van hun vriendin buigen.

Daarnaast hebben wij nog Tim. Tim is een aparte jongen die ik niet goed kan plaatsen. Hij kan niet accepteren dat het officieel over is tussen hun twee, en klaagt hier meerdere malen over. Af en toe wou ik hem eens goed door elkaar schudden.

Dan hebben wij nog Jeffrey en Julia. Dat Julia ongelofelijk veel op Elouise lijkt, is niemand ontgaan en zorgt voor de nodige onrust. Dat Julia en Elouise samen in gevaar lopen, is dan ook al snel duidelijk.

Jeffrey noem ik graag de engerd. In het begin zien Nora, Sophie en Elouise nog wel wat in hem, maar dit veranderd al snel als Jeffrey zich handtastelijk en seksistisch begint te gedragen en Elouise meerdere keren bedreigd. Dat hij zich vreemd uit, is voor mijn gevoel een understatement.

Toch zijn de hoofdpersonen goed uitgewerkt en weet je al vanaf hun eerste moment wat hun karaktertrekken zijn. Dit vind ik erg fijn, want sommige boeken houden er van om het gedrag van de hoofdpersonen onvoorspelbaar te laten.

Twee verhaallijnen

Wat ik erg opvallend vind aan dit boek is dat er twee ‘verhaallijnen’ zijn, namelijk het verhaal van Elouise en het verhaal van Julia. Hoewel het een dun boek is wat ik in één ruk uitlas, voegen de verhaallijnen zich naarmate het einde op verbazingwekkende manier samen.

Conclusie

Een heerlijk, vermakelijk boek voor een middagje in de bank. Ik vind Sneeuwstorm helaas wel voorspelbaar en ik mis de gedetailleerde beschrijvingen die ik gewend ben. Ik vind het boek kort maar krachtig.

Waardering: 3/5

De recensent ontving hiervoor een gratis leesexemplaar van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Gegevens boek

Titel: Sneeuwstorm | Auteur: Eva Burgers| ISBN: 9789020609554 | Aantal pagina’s: 172 | Datum van verschijnen: oktober 2015 | Uitgeverij: Kluitman

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sanne

Sanne

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.