Even voorstellen: Linda van der Rest

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

zwartwit LindaHet is jullie vast niet ontgaan dat we uitbreiding zochten van ons team recensenten. Met veel enthousiasme stuurden jullie proefrecensies is en pfoee.. wat was het lastig om een keuze te maken! Daarom hebben we besloten niet twee maar drie recensenten aan ons team toe te voegen. Vandaag stellen we Linda van der Rest aan jullie voor.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben dagelijks bezig met tekst en taal, en niet alleen omdat ik elke dag wel een paar keer met mijn neus in een Young Adult-boek gedoken zit. Mijn brood verdien ik met het corrigeren en schrijven van teksten in opdracht van anderen. Zo leg ik de ene dag de laatste hand aan de vertaling van een boek en schrijf ik de andere dag een aantrekkelijke tekst voor iemands website. Veel tijd gaat ook uit naar de schrijfopleiding die ik volg, want mijn grote droom is om zelf boeken te schrijven.

Wat is je favoriete subgenre?
Binnen Young Adult? Pff, lastig. Op dit moment zou ik zeggen Urban Fantasy, maar ik ben lange tijd exclusief verliefd geweest op Contemporary-verhaalsettings. Al vind ik vooral de afwisseling die Young Adult kenmerkt zo leuk: alles kan en mag, van realistisch tot sprookjesachtig, van griezelig tot romantisch, van lichtvoetig tot literair.

Wat is je favoriete auteur en/of boek?
Eén favoriet heb ik niet. Over het algemeen hou ik van schrijvers die kunnen spelen met taal en taboes durven doorbreken. Een boek dat om die redenen veel indruk op me heeft gemaakt is Ik en mijn broer van de Zweedse auteur Katarina von Bredow. Recenter zijn dat boeken als de Angelfall-trilogie van Susan Ee en De een na laatste dood van het meisje Capone van Isabel Hoving.

Waarom wilde je graag voor Young-adults.nl recenseren?
Young-adults.nl heeft een heel trouwe groep lezers, waaronder ikzelf, die de laatste trends op de voet volgen. Vaak gaat het dan om de nieuwste Amerikaanse titels. Maar ook in Nederland en elders in Europa worden mooie boeken geschreven. Ik zie het een beetje als mijn missie om de wat minder bekende namen onder de aandacht van lezers te brengen én om de grootste (Amerikaanse) hypes te toetsen, want: zijn die eigenlijk terecht?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.