Logo-youngadults-site

Young Adultboeken worden steeds hotter met trio’s en driehoeksverhoudingen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Storm Publishers Edward Bella JacobWil je momenteel een Young Adultboek schrijven? Zorg er dan voor dat er een trio in zit. De doelgroep van Young Adults blijkt te steunen en te kreunen als er meerdere partners of driehoeksverhouding in boeken voorkomen.

“Ik vertel regelmatig aan cliënten to seks it up,” zei Brianna Johnson, een agent die auteurs van Young Adult fiction vertegenwoordigt. Volgens haar helpt het met de verkoop van

YA-boeken.

Johnson heeft datzelfde advies aan auteur Cristina Moracho gegeven. Haar YA novel Althea & Oliver heeft een ongewone driehoeksverhouding. Moracho zat te twijfelen of ze een scène waarin het vrouwelijke karakter meermalig wordt gestimuleerd door verschillende karakters wel aan het boek moest toevoegen. Volgens Johnson moest Moracho haar instinct volgen, iets wat de auteur heeft gedaan.

Meerdere auteurs volgden na Moracho. In Kate Scelsa’s boek Fans of the Impossible Life is een scène met een bed, een jongen, een meisje en haar beste vriend die homo is. De jongen blijkt verliefd te zijn op zowel het meisje als haar beste vriend.

De scène is geschreven vanuit de point of view van een van de jongens. “Hij leunde naar me toe en iets, een stoutmoedigheid die tot op de dag van vandaag een mysterie blijft voor mij, bracht mij naar hem. Met Mira tussen ons in, kwamen we steeds dichter bij elkaar. Zijn lippen raakten de mijne en het universum viel in een perfecte hitte.”

In de award winning sci-fi YA hit, Grasshopper Jungle van Andrew Smith, begint de hoofdrolspeler op een punt te denken aan een trio met zijn mannelijke en vrouwelijke vriend.

Wie heeft er een romantisch boek nodig als je gewoon een Young Adult novel kunt lezen? Het blijft vreemd aangezien Young Adult gericht is op een doelgroep die nog niet eens mag stemmen en rijden, maar aan de andere kant blijkbaar volwassen genoeg is voor de complexiteiten van seks.

Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig naar het boek Fans of the Impossible Life. Het boek verschijnt dit najaar bij Clavis Books in de Nederlandse vertaling.  

fansoftheimpossiblelife

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Young Adultboeken worden steeds hotter met trio’s en driehoeksverhoudingen.

  1. Hmm, niet helemaal mee eens. Sowieso zijn YA’s gericht op een doelgroep van 15- tot 25-jarigen, dus het grootste deel mag al wel stemmen en rijden 😉 En daarnaast heb ik juist nu wel een keertje genoeg van al die driehoeksverhoudingen! xD

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.