Logo-youngadults-site

Girl Online van Zoe Sugg én Siobhan Curham

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Girl Online

Ended soon

Girl OnlineIn Girl Online maken we kennis met Penny, een doodnormaal tienermeisje dat anoniem blogt over alles wat ze meemaakt en over wat er in haar hoofd omgaat. Het probleem van Penny is dat ze alleen een tikje onhandig is en soms in de raarste situatie’s belandt. Als er een video online wordt gezet van zo’n extreem gênant moment, is de ellende compleet. Penny kan haar geluk dan ook niet op als ze hoort dat haar ouders besloten hebben om haar en haar beste vriend Elliot mee te nemen naar New York. Even weg uit alle ellende; naar een land waar niemand haar of het filmpje kent. Maar wat er in New York gebeurt, is niet iets waar ze op had gerekend…

Zoella
Een boek dat zich (deels) afspeelt in New York, klinkt voor mij meteen interessant en vanwege alle aandacht die dit boek op internet kreeg, wilde ik dit boek maar wat graag recenseren. Ik moet er wel bij zeggen dat ik Zoe Sugg, aka Zoella nog niet kende, maar inmiddels weet ik dat ze zelf ook een soort beroemdheid onder bloggers is met haar drukbezochte fasion- en beautyblog. Maar hoewel haar naam als enige op de voorkant van het boek prijkt, is inmiddels uitgelekt dat Zoe dit boek niet alleen heeft geschreven. Dit zorgde voor flink wat ophef. De online reacties waren zelfs zo heftig, dat ze voorlopig even helemaal gestopt is met internet (waarom legt ze uit op haar blog). Best ironisch, gezien het verhaal in Girl Online. 

Afgeraffeld einde
Dat gezegd hebbende, heb ik best genoten van het verhaal. Het is welliswaar simpel geschreven en flink voorspelbaar, maar het is een leuk boek om even mee te ontspannen na een lange dag. Wel zijn er een paar puntjes waar ik me aan ergerde tijdens het lezen. Ten eerste dat Penny nog vriendinnen is met zo’n heks als Megan en ten tweede de manier hoe Elliot omgaat met Penny als hij even boos is (ze zijn toch super hecht?). Waar ik me vooral aan ergerde was het einde. Het boek kon naar mijn mening best een extra hoofdstuk gebruiken. Een boek mag best een happy end krijgen, maar ik wil wel graag weten hoe de personages zo’n happy end gaan realiseren. Het klinkt misschien wat vaag, maar ik wil natuurlijk geen spoilers geven.

Kortom, het boek is oké als je je verstand even op nul wilt zetten, maar als je wat diepgang en verrassingen wilt, zou ik Girl Online aan je voorbij laten gaan. Hij krijgt van mij 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Girl Online van Zoe Sugg én Siobhan Curham

  1. Ben het helemaal met je eens! Leuk boek, vooral zo rond de feestdagen, maar naar mijn mening had het toch wel beter gekund.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.