Logo-youngadults-site

Behind the Scenes – Ontwikkelingen bij Storm Publishers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

behind-the-scenesHebben jullie al gehoord van de nieuwe uitgeverij Storm Publishers? De eerste onafhankelijke young adult en new adult uitgeverij van Nederland, met boeken van Nederlandstalig schrijftalent en een eigen lijn producten speciaal voor de doelgroep! Zoals de naam luidt, gaat het er ook stormachtig aan toe.

Vandaag bestaat de uitgeverij officieel 1 jaar. Vorig jaar rond deze tijd registreerde ik de naam bij de Kamer van Koophandel. Het duurde echter een paar maanden voor de website af was en 10 maanden voor de eerste boeken van de drukker kwamen. Maar dat neemt niet weg dat het direct een succes is! Storm Publishers heeft meteen drie geweldige auteurs in haar fonds. Er zijn heel spannende ontwikkelingen aan de gang, de boeken worden gelezen en we krijgen superleuke recensies binnen. Kortom: de wind van Storm blaast steeds sterker 😉

Maar nu! De afgelopen maanden heb ik het merk snel neergezet, mede doordat ik besloot mee te doen aan The Next Entrepreneur… wilde ik een ‘geraamte’ hebben. Maar ik vond dat mijn bedrijf nog iets miste, iets krachtigs en unieks. Ik heb daarom lang nagedacht over mijn concept, tot ik plots voor het slapengaan een superleuk idee kreeg. Storm en de seizoenen! Storm heeft te maken met het weer en wat past daar nu beter bij dan het wisselende klimaat dat we elk seizoen tegenkomen. Storm Publishers is zo ieder seizoen anders en nooit saai! Het zet meteen een krachtig beeld neer. De kleuren die ik hiervoor gebruik heb ik al enige tijd geleden samengesteld (meer hierover lees je hier) en kon je al zien op de website van Storm Publishers. Maar ik laat hieronder graag de huisstijl zien die je elk seizoen op social media en in advertenties zal tegenkomen.

Herfst

Winter

Lente

 Zomer

7Days
We staan ook regelmatig in de weekkrant 7Days – een superleuke krant voor jongeren met allerlei nieuws (momenteel kun je de krant drie weken gratis ontvangen!).

Afgelopen oktober stond onderstaande advertentie erin. Zoals je ziet werkt Storm Publishers op een speelse manier met de seizoenen. In advertenties zet ik ook het zinnetje “.. in every season.” ertussen alsof het is weggeblazen van de zin “Books that will blow you away.”

advertentie

Verdere ontwikkelingen
Er zit zoveel leuks aan te komen! Binnenkort verschijnt Hitte – de eerste New Adult van de Nederlandse auteur Lis Lucassen (pseud. Olga Hoekstra). Begin 2015 komt Storm Publishers met een young adult; een dystopisch verhaal van Marieke Veringa, getiteld Eiland in de mist. Volgend jaar komen er natuurlijk nog veel meer leuke boeken uit, maar dat niet alleen! Storm Publishers komt met de ALLEREERSTE schoolagenda speciaal voor boekenliefhebbers, vandaar ook de quote “Just for book lovers”. Hieronder zie je een afbeelding van het concept. Ja, ik wilde jullie niet langer in spanning laten afwachten. En daarbij wil ik graag weten wat jullie van het idee vinden. Er komt ontzettend veel leuks in deze agenda – en geloof me deze agenda is absoluut niet saai vanbinnen.

Concept-boekenagenda

Ik ben nog niet helemaal tevreden over het concept; boven de label wordt namelijk een opengeslagen boekje afgebeeld met twee pagina’s die een hartje vormen. Ik vind alleen dat dit nog niet helemaal goed tot zijn recht komt. Maar het is dan ook een concept en ik ga daar nog aan werken. Laten jullie mij weten wat je ervan vindt?

Dit was het voor deze maand! Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vinden en graag op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Storm Publishers. Volgende maand ben ik er weer met een nieuwe Behind the scenes. Ik hoop dat ik dan meer nieuws heb over onder andere Hitte en de boekpresentatie, over Eiland in de mist en wie weet wat nog meer 😉

Liefs en groetjes, 

Natasja

Behind the scenes is een terugkerend item op young-adults.nl waar je een kijkje achter de schermen krijgt van Storm Publishers. Elke maand zal Natasja Storm – de uitgever – jullie op de hoogte houden van al het nieuws, ontwikkelingen en leuke weetjes.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “Behind the Scenes – Ontwikkelingen bij Storm Publishers

  1. Superleuk die agenda! Het lijkt mij wel tof als er bij elke maand een overzicht staat welke YA-boeken er uitkomen.

  2. Bedankt voor ieders feedback en de leuke reacties! Ik neem alles is overweging, fijn om hier over na te kunnen denken! 😀

  3. De agenda ziet er mooi uit! Alleen het hartje is wat meer voor meisjes, zouden jullie misschien nog een wat meer jongensachtige agenda maken? Want een boekenagenda lijkt me echt fantastisch 🙂

  4. De schoolagenda is een super leuk idee! Regelmatig leuke dingen over boeken ertussen in lijkt me tof! De voorkant ziet er heel stijlvol uit maar misschien een beetje aan de saai kant? De seizoenen vind ik ook top alleen de zomer kleur vind ik niet bij de zomer passen… Hier verwachte ik een fellere kleur…

  5. Ik twijfelde omdat je weleens agenda’s hebt die ook een half jaar van een ander jaar erbij hebben zitten. Dan is het wel jammer want volgend jaar ben ik van school 🙁 Dus ik hoop stiekem dat er ook nog een gewone agenda komt, want ik vind het er al wel erg gaaf uit zien 🙂

  6. @Jacoline, jaaaa zeker weten een schoolagenda! Ik heb het even verbeterd… dat was blijkbaar nog niet duidelijk 🙂 Je hebt natuurlijk ook normale agenda’s 🙂 maar ik dacht 2015/2016 geeft al aan dat het een schoolagenda is. Normale agenda’s beginnen dacht ik bij januari.

  7. Wauw, superleuk idee, om te werken met de seizoenen! Ben helemaal verliefd op de vernieuwde huisstijl!

    Het idee voor de schoolagenda ziet er ook supertof uit. Eigenlijk ben ik al over op jaaragenda’s, maar het zou maar zo kunnen dat ik me hierdoor laat verleiden!

  8. Super gaaf die agenda! Wat ik me wel afvraag, is het een schoolagenda of een normale (aangezien er 2015-2016 opstaat)?

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.