Logo-youngadults-site

Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2014 voor Mel Wallis de Vries

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Mel Wallis de Vries - hoogGisteren vond het Nederlands Thrillerfestival plaats in Zoetermeer. Hier werd ook de Crimezone Beste Young Adult Award uitgereikt. Auteur Mel Wallis de Vries won met haar jeugdthriller Wreed deze publieksprijs. De afgelopen twee maanden kon er volop gestemd worden op de 16 genomineerden, waaruit uiteindelijk Wreed als winnaar uit de bus kwam.

Mel Wallis de Vries kan trots zijn op deze prestigieuze prijs die zij al twee keer eerder won. Eerder won zij ook al twee keer de Jonge Jury Prijs. Wreed is alweer de achtste jeugdthriller van deze top auteur. In deze spannende Young Adult draait alles om de vraag ‘wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen’.

Dit overkomt hoofdpersoon Danielle. Ze wordt wakker terwijl ze vastgebonden en geblinddoekt op een bed ligt. Iemand anders is ook in de kamer. Langzaam begint ze te ontdekken in wat voor nachtmerrie ze is wakker geworden en de vraag die Danielle zichzelf stelt deelt de lezer met haar: ‘Kom ze hier ooit levend uit?’

Ondanks haar succes was Mel Wallis de Vries verrast om op de shortlist te staan. Maar dat deze award een publieksprijs is vind ze ontzettend belangrijk. Als auteur gaat het erom dat je boeken graag gelezen worden en deze publieksprijs maakt maar weer eens duidelijk dat de sympathieke schrijfster zich daar absoluut geen zorgen over hoef te maken.

Mel Wallis de Vries ontving de Hebban Award voor de beste YA-thriller uit handen van Alexandra Penhryn Lowe, zij won de Crimezone Young Adult Award in 2012.

Hieronder de eerste 10 namen van de in totaal 16 genomineerde boeken voor de Crimezone Beste Young Adult Award:

Mel Wallis de Vries – Wreed
Helen Vreeswijk – De kick
Margje Woodrow – Geraakt
Cis Meijer – Verdoofd
Danielle Bakhuis – Wat als…
Margje Woodrow – Examendeal
Gerlinde de Bruycker – Festival!
Eva Burgers – Stille getuige
Jennifer Mellink – Gebroken
Natasza Tardio – Onzichtbaar

Heb je al boeken van Mel Wallis de Vries gelezen? En had je op haar gestemd?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.