Helemaal klaar voor de film met deze hippe armband van Divergent!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

ArmbandFactiesDivergentVandaag verschijnt Divergent in de bioscoop. Eindelijk! Ik was meteen helemaal weg van het boek en ben razend benieuwd naar de verfilming. Vandaag hebben we voor jullie een fragment opgezocht over de verschillende facties, die zo’n grote rol spelen in Inwijding (de Nederlandse titel van Divergent). Zelf vind ik dit een super lieve scène. Wat vinden jullie? 

Een fragment uit Inwijding
“Hij pulkt de rand van het verband los. Zijn ogen dwalen over het symbool van Zelfverloochening en hij glimlacht.
‘Ik heb dezelfde,’ zegt hij lachend. ‘Op mijn rug.’
‘Echt? Mag ik hem zien?’
Hij drukt het verband aan over de tatoeage en trekt mijn shirt weer omhoog.
‘Vraag je nou of ik me wil uitkleden, Tris?’
Er komt een zenuwachtig lachje uit mijn keel. ‘Niet helemaal… deels.’
Hij knikt en zijn glimlach verflauwt opeens.
Hij kijkt me strak aan en ritst zijn vest open. Het ding glijdt van zijn schouders en hij gooit het op de bureaustoel. Ik lach niet meer. Ik kan alleen maar naar hem staren.
Zijn wenkbrauwen kruipen naar het midden van zijn voorhoofd en hij pakt de zoom van zijn t-shirt vast. In één snelle beweging trekt hij het over zijn hoofd.
Zijn rechterzij is bedekt met een aantal Onverschrokken vlammen, maar verder is zijn borst leeg.
Hij wendt zijn blik af.
‘Wat is er?’ vraag ik fronsend. Hij lijkt… niet op zijn gemak.
‘Ik vraag niet vaak aan mensen of ze naar me willen kijken,’ zegt hij. ‘Nooit, eigenlijk.’
‘Ik kan mij voorstellen waarom niet,’ zeg ik zacht. ‘Ik bedoel, moet je jou nou toch eens zien.’
Ik loop langzaam om hem heen. Op zijn rug is meer inkt dan huid te zien. Alle factiesymbolen staan erop: Onverschrokkenheid boven aan zijn ruggengraat, Zelfverloochening daar vlak onder en de andere drie, kleiner, daar weer onder.
Heel even kijk ik naar de weegschaal die Oprechtheid symboliseert, het oog van Eruditie en de boom die Vriendschap voorstelt. Ik begrijp dat hij een tatoeage heeft genomen van het symbool van Onverschrokkenheid, zijn thuis, en ook van het symbool van Zelfverloochening, waar hij vandaan komt, net als ik heb gedaan. Maar de andere drie?
‘Ik denk dat we een fout hebben gemaakt,’ zegt hij zacht. ‘We halen allemaal de deugden van de andere facties neer om die van onszelf op te krikken. Ik wil dat niet. Ik wil dapper zijn, en onzelfzuchtig, én slim, én aardig, én eerlijk.’ Hij schraapt zijn keel. ‘Aardig zijn vind ik nog heel moeilijk.’
‘Niemand is perfect,’ fluister ik. ‘Dat kan niet. De ene slechte eigenschap verdwijnt en een andere slechte eigenschap komt ervoor in de plaats.’ ” (hoofstuk 31, 289-290)

Bronvermelding:
Veronica, R., (2012). Inwijding. Houten, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

Alle facties op een rij!
Wil jij ook net zoals Four zijn? Dan is deze stoere armband misschien iets voor jou! Alle facties zijn vertegenwoordigd door bedels met de factiesymbolen. De armband is officiële merchandise en is verkrijgbaar in onze yashop.nl

Op het scherm
Hebben jullie ook zo genoten van het bovenstaande fragment? Toevallig is deze scène uit de film al vrijgegeven. Hier kun je bekijken hoe het is geworden op het witte doek! Het gaat om het eerste fragment. Wat vinden jullie ervan?

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen

Marijke F. Jansen wist op jonge leeftijd al dat ze later schrijfster wilde worden. Ze is dol op sprookjes en verhalen met happy endings. In 2012 werd ze tweede bij de schrijfwedstrijd van Young Adults en haar debuutverhaal Muze verscheen in de bundel Dark Romance - Verboden verlangen. Haar verhalen staan ook in de bundels Magisch, Wonderland, Brave New Love en in de pas verschenen sprookjesbundel Er was eens vind je haar hervertelling 'Bevroren'. In 2017 verscheen van haar hand het boek Kort en gelukkig, wederom een sprookjeshervertelling. Onder het pseudoniem Lily Frank schrijft Marijke Feel Good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Helemaal klaar voor de film met deze hippe armband van Divergent!

  1. ik ben ook net in het boek begonnen! zeker de moeite! en waar vind je die armband? die is egt fantastisch!!!

  2. Die ziet er echt geweldig uit!

Geef een reactie

Join us

Get your account today