Logo-youngadults-site

JongerenliteraTour van start

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

daan-vossVanaf dinsdag 25 maart 2014 gaan diverse jonge schrijvers samen met Daan Heerma van Voss een maand lang op tournee in een oude Mercedes langs verschillende middelbare scholen. De JongerenliteraTour wil zoveel mogelijk scholieren kennis laten maken met jongerenliteratuur. De tournee wordt georganiseerd in het kader van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en loopt tot en met 25 april 2014.

Naast auteur Daan Heerma van Voss doen onder anderen de volgende schrijvers mee aan de tour: Ellen Deckwitz, Yannick Dangre,  Hanna Bervoets, Jamal Ouariachi, Jan van Mersbergen, 

Lieke Marsman en Thomas Heerma van Voss. Tijdens het literaire bezoek aan bovenbouw van zowel vmbo, havo als vwo, gaan de auteurs in gesprek met scholieren over het auteurschap en jongerenliteratuur. Ook krijgen de deelnemende scholen een boekenpakket aangeboden met daarin alle genomineerde boeken van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs.

Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs
Maandag 24 maart 2014 worden de nominaties voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bekendgemaakt en start de stemperiode voor de Publieksprijs. Via www.djp.nl kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar stemmen op hun favoriete boek. De stemperiode loopt tot en met 22 april. Op 23 april worden de winnaars bekendgemaakt.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) is dé prijs voor het beste jongerenboek van het afgelopen jaar en richt zich op boeken die een brug slaan tussen jeugdliteratuur en de wereld van volwassenen. De DJP bestaat uit twee Juryprijzen (in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en de categorie Vertaald) en een Publieksprijs. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB in samenwerking met CJP en Stichting Lezen. De Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte.

[Bron: CPNB]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.