Logo-youngadults-site

Dennis Bots verfilmt young adult Vals van Mel Wallis de Vries

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Mel wallis de vries - valsRegisseur Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Anubis en Het Pad der Zeven Zonden) zal de jeugdthriller Vals van schrijfster Mel Wallis de Vries verfilmen. Het boek Vals is meerdere keren bekroond en won in 2012 de Prijs van de Jonge Jury.

In de film gaan vier vriendinnen voor een gezellig meidenweekend naar de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in en komt hun vriendschap onder zware druk te staan. En dan verdwijnen ze – een voor een.

Bots is bekend van onder meer de film Achtste-Groepers Huilen Niet. De film won meerdere prijzen, waaronder het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. Eerder maakte hij de succesvolle films Anubis en Het Pad der 7 Zonden en Anubis en de Wraak van Arghus die beiden de status van Platina Film bereikten. Momenteel werkt hij aan de film Oorlogsgeheimen die dit najaar in de bioscoop te zien zal zijn.

“In ‘Vals’ heeft Mel Wallis de Vries alle ingrediënten voor een spannende thriller bijeengebracht. Toen ik gevraagd werd om dit boek te verfilmen, was ik gelijk verkocht. In Nederland zijn er nog niet veel jeugdthrillers gemaakt en ik sta te popelen om mijn tanden hierin te zetten!” – Dennis Bots

Het scenario van Vals wordt geschreven door Alexandra Penrhyn Lowe die eerder met Bots samenwerkte aan de succesvolle Anubis-films. De film wordt geproduceerd door Goldman Film en Phanta Film. De opnames voor de film staan in de winter 2014/2015 gepland en de film wordt in 2015 in de bioscoop verwacht.

Mel Wallis de Vries
Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugd-thrillerauteur van dit moment en haar boeken worden in verschillende landen uitgegeven. Haar fans vragen al jaren om een verfilming van een van haar boeken.
“Ik heb de afgelopen jaren ontelbaar veel mailtjes gekregen met de vraag wanneer er een bioscoopfilm komt van ‘Vals’. Het is een eer dat Dennis Bots Vals gaat regisseren en Alexandra Penrhyn Lowe het scenario gaat schrijven. Samen vormen zij echt een droomteam voor de verfilming van ‘Vals’.” – Mel Wallis de Vries 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Dennis Bots verfilmt young adult Vals van Mel Wallis de Vries

  1. Eigenlijk verbaast het me dat er nu pas wat wordt verfilmd van Mel.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.