Logo-youngadults-site

Tuesday Tunes: Ed Sheeran – I See Fire

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nu de laatste dag van het jaar eindelijk (al vond ik het dit jaar héél erg snel gaan) is aangebroken en 2013 plaats moet maken voor 2014, kunnen we met een glimlach terugkijken op al onze Young Adult gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Ik heb een paar ongelooflijk goede boeken aan mijn boekenkast toegevoegd (waaronder The Bone Season, de boeken van John Green en Game of Thrones), The Perks of Being A Wallflower (mijn favoriete film) kon ik eindelijk bekijken en er verschenen een paar geweldige Young Adult verfilmingen in de bios, waaronder The Mortal Instruments, Catching Fire en natuurlijk The Hobbit. En om het nog mooier te maken, elke verfilming wordt ook nog vergezeld van een knallende soundtrack.

Vorige week zag ik het tweede deel van de trilogie van ‘The Hobbit’, en ik was echt weggeblazen door de geweldigheid van deze film. Twee en een half uur zuchtte iedereen op voorhand. Hoe kun je een film nu zo vullen? Peter Jackson weet er wel weg mee! Hij brengt het verhaal van Bilbo bijna tot op de letter naar het beeld, in een prachtige wereld waarin iedereen zou willen leven (al pas ik voor het spinnenbos, laat mij maar een elf of hobbit zijn). En hij voegt er ook nog eens verwijzingen naar Lord of the Rings aan toe en stopt er zelfs stukjes in van De Simmilarion. Smaug, de duivelse draak waar het allemaal om draait, werd geweldig naar het scherm gebracht, mijn complimenten. En de muziek maakte de hele film een meesterwerk, van de idyllische mooie landschappen tot de bloedstollende ontknoping met Smaug. Maar het beste moet nog komen. Niemand minder dan Ed Sheeran heeft het liedje voor deze film gemaakt. Een prachtige songtekst, een betoverende melodie, en dit levert me al een wekenlange verslaving op. Veel mensen vinden het niet bij de film passen, maar ik vind het net geweldig dat ze zo’n moderne artiest laten meewerken aan de creatie van Tolkien.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Tuesday Tunes: Ed Sheeran – I See Fire

  1. Ik moet deel 1 nog zien van The Hobbit, maar dit lied is echt leuk:D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.