Logo-youngadults-site

Enders: Een waardig vervolg of een tegenvaller?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is een tijd geleden dat ik Starters heb gelezen en ik moest echt heel hard nadenken om erbij op te komen wat er allemaal in het eerste deel gebeurd was. Naarmate ik het boek aan het lezen was kwamen de belangrijkste gebeurtenissen wel weer boven maar het was misschien toch handiger geweest als ik Starters nog een keer gelezen had voordat ik aan Enders begon. Misschien is dit ook wel een tip voor jullie, want je zult echt goed op moeten letten bij beide boeken, anders is het net Chinees wat je leest.

De Ouweheer
De bodybank is eindelijk gesloten maar dat betekent niet dat Callie veilig is. De Ouweheer heeft haar nog steeds in zijn macht, want hij kan in haar hoofd komen. Ze hoort zijn stem en beseft dat ze nooit zal rusten voor ze hem heeft uitgeschakeld. Maar dan komt Callie erachter dat de Ouweheer alle Metals wil hebben. Aan Callie de taak om dit te voorkomen..

Al vanaf het begin van Starters krijg ik de rillingen van de Ouweheer en dit had ik in Enders misschien nog wel wat erger. Wat dat betreft mijn complimenten aan Lissa Price want het is een echte angstaanjagende slechterik. Alle onverwachte wendingen wat hem betreft, en dat zijn er nog wel wat, waren voor mij dan ook moeilijk om tot me door te laten dringen. Ik hou van een onverwacht einde maar bij Enders weet ik niet of ik wel zo blij was met wat er werd onthuld in de laatste hoofdstukken.

Romantiek?
Naast de vertrouwde personages Callie, Michael en Tyler maken we in dit boek kennis met wat nieuwe mensen. Het was wel te verwachten dat er na Blake een nieuwe man in het leven van Callie zou komen, maar Hyden was niet wat ik verwacht had. Hij en Callie hebben niet veel chemie vind ik, dus als je op zoek bent naar romantiek kom je bedrogen uit bij het lezen van Enders. Voor mij was dit een klein minpuntje maar als je op zoek bent naar actie is dit boek een topper, en dan met name de tweede helft. Callie belandt in situaties waarvan je denkt dat ze zich met geen mogelijkheid uit kan redden. Niets is minder waar…

Gemixte gevoelens
Enders is een makkelijk te lezen boek. Je vliegt er doorheen, zelfs als de spanning ietwat afzakt. Het is een goed vervolg op Starters, maar ik blijf wel wat van dezelfde puntjes van kritiek hebben als bij het eerste deel. Alle problemen in Enders lossen zich heel gemakkelijk op, soms té gemakkelijk, waardoor het wat ongeloofwaardig overkomt. Ik ben me ervan bewust dat het fictie is, maar een echt goed verhaal is er eentje die je laat denken en hopen dat het misschien wel echt zou kunnen gebeuren. Dat was bij Enders niet het geval. Het boek heeft ook niet alle vragen beantwoord die ik had na Starters, terwijl dit toch echt het einde van de serie is. Ook dat vind ik ontzettend jammer. Het is zeker een origineel verhaal en ik heb ook af en toe zitten genieten tijdens het lezen, maar van de dystopische boeken die ik heb gelezen staat de Starters-serie helaas niet in mijn top 5. Net als zijn voorganger, krijgt Enders van mij 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Enders: Een waardig vervolg of een tegenvaller?

  1. Ik vond Enders echt wel beter dan het vervolg! Ik gaf het namelijk 5 sterren

  2. Ik heb dit boek net uit, maar ik vind dat het wel een waardig vervolg is. Je komt echt een aantal dingen te weten, die je nooit verwacht. Ik vond hem super! =D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.