Logo-youngadults-site

Roots

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Roots
Auteur: Bas Leenaert

ISBN: 9789022329306

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

Ik ben A. Ik ben met moeder, vader en onzichtbare broertje neergestreken in een West-Vlaamse stad. Ik ben 14, of toch ongeveer. Ik ontvluchtte de gruwel en het geweld in Kungu, mijn Afrikaanse thuisland.
Ik heb het niet zo makkelijk. Helemaal niet zo makkelijk. 
Ik heb een donker vel. Laat ons eerlijk zijn. Daarmee begint het al. En wat nog meer? Mijn vader ging ervandoor en ik moet dus de man in huis zijn. Traditie. Maar dat is onmogelijk, met een zwerm dominante vrouwen in huis is dat fokking onmogelijk. Mijn thuis is de trekpleister voor twintig Afrikaanse vrouwen die elke dag onze trap opstommelen en hun zakken vol luchtjes, pepers, lamsvlees, malawa’s en kliekjes dumpen op het overvolle aanrecht, bezaaid met restjes van de dag ervoor. Ze nestelen hun konten in het krakende plastic van onze zetels en vertellen me wat ik moet. 
Ik heb porno ontdekt. En soms tolt mijn hoofd, hoor ik stemmen en dan doe ik vreselijke dingen. 
Help!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Roots

  1. Whaha. Nah, ik denk niet dat het echt een boek voor mij is. En dat “ik ben A en ben ongeveer 14 jaar” doet me echt denken aan “Elke Dag” van David Levithan. Had dan op z’n minst een andere naam genomen? =P

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.