Logo-youngadults-site

Preview Overstroomd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Dit keer een leesfragment van een young adult dat vorig jaar is verschenen, maar nog miste op de site en op verzoek van een young adult lid: Overstroomd. Deze young adult is uitgegeven bij Lemniscaat en is geschreven door Eva Moraal, een debuterende young adult schrijfster. Het vervolg op Overstroomd is in de maak! Dus die zal hopelijk niet al te lang meer op zich wachten. Overstroomd is een prachtig verhaal gesitueerd in een Nederland in de toekomst. Als je dit verhaal nog niet kent, lees dan het fragment. Wij zijn erg benieuwd wat jullie van de schrijfstijl van deze schrijfster vinden en of het verhaal jullie aanspreekt.

Het verhaal
We bevinden ons in de tijd na de Grote Overstromingen. Het land is verdeeld in veilige, droge gebieden, en terreinen die gevaar lopen als het water weer stijgt. Ook de bevolking leeft strikt gescheiden: de Drogen vormen de rijke elite, de Natten het werkvolk dat een hard bestaan leidt om te overleven – en van waaruit steeds sterker verzet optreedt. Nina is een Droge, de dochter van de Gouverneur. Tijdens de laatste overstroming is haar school getroffen en haar zusje verdronken. Daardoor is ze gedwongen om, zij het onder een andere naam, lessen te volgen op een school in het Natte gebied. Op school wordt ze verplicht om met Max, een Natte, een werkstuk te maken. Wat met wederzijdse achterdocht begint, groeit al snel uit tot een fascinatie voor elkaars wereld en een ontluikende vriendschap. Maar de situatie is complex. Max’ vader is omgekomen bij de laatste overstroming, en er worden vraagtekens gezet bij de rol die de Gouverneur daarbij speelde. Max’ broer Li is nauw betrokken bij een gewelddadige verzetsgroep.

In afwisselende hoofdstukken lezen we door de ogen van Max en Nina hoe de situatie escaleert en uitmondt in een onontkoombare apotheose.

Ga hier naar het leesfragment van Overstroomd. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Preview Overstroomd

 1. Eindelijk een lees fragment van Overstroomd. De mooie cover belooft veel, de spanning zit er niet gelijk in maar de personages nodigen zeker uit tot verder lezen, net als de schrijfstijl. Op de Hongerspelen lijkt het niet, ze vallen wél onder het zelfde genre.

 2. 😉 Ilsepils

  En @Marleen: het speelt zich af in de toekomst, maar het is echt heel anders dan De Hongerspelen.

  @Marjolein: Dank je!

 3. Ja, ik zag het boek in de Polare in Nijmegen vorige week! Ik stond er met een vriendin en zei nogal hard: “Maar dit is van Eva!”
  We zijn beiden gek van Spinvis, die zo’n liedje heeft over Eva en Adam. En dat begint met “wat kun je zeggen over Eva?”. Dat was exact wat de reactie van m’n vriendin was na wat ik riep. Er liep een verkoper voorbij en die trok een wenkbrauw op. Je had erbij moeten zijn. xD

 4. @Marleen.. Het lijkt inderdaad wat van de hongerspelen weg te hebben. En dat is ook zo. Maar toch is het verhaal heel anders.

 5. Geweldig boek! Je moet deze gewoon lezen.

 6. De beschrijving van het verhaal klinkt erg spannend. Maar nu ik het stuk gelezen heb ben ik nog niet overtuigd om het te gaan lezen. Natuurlijk, dat is ook moeilijk te zeggen na een paar hoofdstukken. Toch vind ik het stiekem wel wat hebben van de Hongerspelen zoals ik het nu kan bekijken. Ik hoop dat ik niet de enige ben..

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.