Logo-youngadults-site

The Fault in our stars verfilming: bizarre crossover?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Hoewel we het nog niet in een groot artikel vermeld hebben, weet ongeveer iedereen wel dat ‘Een weeffout in onze sterren’ naar het grote scherm komt. Wacht wel nog maar even om deze film in je agenda te zetten, want de filmmakers zijn nog opzoek naar het grootste deel van de cast en de productie begint pas in augustus. De twee hoofdrolspelers, die de verliefde kankerpatiënten Hazel en Augustus gaan vertolken, zullen echter al eerder in combinatie in de filmzalen te zien zijn. Ze zijn immers niemand minder dan Shailene Woodley en Ansel Elgort – zus Tris en broer Caleb Prior in Divergent.

Ja ja ja, je leest het goed! Broer en zus Prior in een van onze favoriete dystopische romans veranderen volgend jaar in het hopeloos verliefde koppel Hazel en Gus in ‘Een weeffout in onze sterren’. Een beetje bizar, nee? Het klinkt bijna als een soort incestueuze relatie. De casting directors hebben dan ook al bakken kritiek over zich heen gekregen. Wie wil nu zoiets verknipts in twee grote Young Adult verfilmingen? En verdienen andere acteurs dan ook geen kans om zich te bewijzen, of wordt vanaf nu elke YA verfilming gespeeld door dezelfde cast?

Auteur John Green heeft echter al gereageerd via tumblr en geprobeerd de fans een beetje gerust te stellen. Zelf staat hij helemaal achter de casting en heeft hij er ook mee toegestemd om na Shailene Woodley óók Ansel Elgort te casten. Woodley is een grote fan van ‘TFIOS’ en volgens Green ging haar begrip voor het personage zo diep dat er gewoon niemand anders beter zou kunnen zijn. Shailene begrijpt Hazel zoals Green zich haar voorstelt. Daarnaast antwoordde hij op de kritiek over het ‘dubbelcasten’. ‘Ook Ansel is bekend met het boek, het is zelfs zijn favoriete boek. Hij was een middelbare school jongen die honkbal speelde, maar ook zeer intelligent bleek te zijn. En toen hij auditie deed, werd hij Augustus. Hij begreep hem, en had duidelijk een heel diepe en filosofische kijk op het boek.’ Uiteindelijk had hij het ook over het feit dat de twee acteurs broer en zus spelen in ‘Divergent’ en hoe dat daarna invloed zal hebben op hun chemie in ‘TFIOS’ .Green zegt: ‘Ze zijn acteurs. Ze kunnen verschillende rollen spelen. Ze zullen er anders uitzien en anders acteren en anders zijn. Niemand keek ‘Silver Linings Playbook’ en dacht ‘Sinds wanneer is Katniss naar de buitenwijken van Philadelphia verhuisd?’

Het wordt nog een verrassing hoe het er allemaal gaat uitzien, maar zelf heb ik er niet zulke grote problemen mee! Wat denken jullie zelf? Is het mogelijk om eerst broer en zus te spelen en vervolgens geliefden, of komt dat maar heel vreemd over?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “The Fault in our stars verfilming: bizarre crossover?

  1. Oei oei, komen ze naar Nederland (Amsterdam!) ?! Dan kunnen we misschien figureren 😉

  2. Toen ik het hoorde was ik er eerst niet heel blij mee, maar ach, als John Green het het beste vindt zal het wel. Toch zal ik beide films niet kunnen kijken zonder steeds dit in mijn achterhoofd te hebben. Jammer, want zowel Divergent als The Fault In Our Stars staan in mijn rijtje favoriete boeken.

  3. Dat zijn 2 verschillende films dus ik heb er geen problemen mee 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.