Logo-youngadults-site

Het gevreesde H-woord

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Oke, ik ga het dan eindelijk maar eens aan mezelf en jullie allemaal toegeven. Ik heb heimwee. De afgelopen weken heb ik mezelf wijs proberen te maken dat ik alleen mijn familie, vriendinnen en kennissen mis, maar mijn dorp eigenlijk niet echt, dus dan is het toch geen heimwee? Maar hoe irritant Volendammers soms kunnen zijn, hoeveel kritiek ik ook heb op het uitgaansleven in mijn dorp, en hoe saai Nederland misschien ook is vergeleken bij New York, ik mis het allemaal wel. En dat dames en heren, is toch echt heimwee. Ik kan het nog wel uithouden hier hoor. Vooral nu de lente onderweg is en ik dan

binnenkort eindelijk van de zon kan gaan genieten. Die twee weken zon in september kan ik me met moeite nog herinneren, dus het wordt tijd dat mijn geheugen opgefrist wordt!

Eén van de redenen dat ik iedereen thuis zo mis is dat zes van mijn vriendinnen en mijn broer zijn langs geweest. Iedereen zei:  “Als die zijn geweest kan je er weer even tegenaan.” En dat is aan de ene kant ook wel zo, ik ben heel blij dat ze zijn geweest, maar aan de andere kant merk je dan toch weer wat je mist thuis. Ik heb vier dagen lang heel veel lol gehad met mijn vriendinnen en simpelweg het feit dat ik ze dichtbij me had was gewoon heel fijn. Het moment van afscheid nemen was dan ook best zwaar, zij waren aan het huilen en ik moest ook mijn best doen om niet snotterend door het station van ze weg te lopen. Als je ze dan een paar dagen later via skype weer allemaal samen ziet met jij die er als enige niet bij is, is dat toch wel moeilijk. Ook vond ik het heel leuk om mijn broer te zien. Het was alsof die drie maanden waarin we elkaar niet gezien hebben zo wegvielen. Het is dan weer even een paar dagen zonder aan thuis te denken een leuke tijd hebben tijdens de dagen die je hebt en als je dan weer afscheid neemt en in die trein zit op weg naar huis komt dat gevoel van heimwee weer over je heen. Maar tegelijkertijd koester ik die dagen met mijn lieve vriendinnetjes en broer en ga ik doen wat ik hier al zes maanden doe: zoveel mogelijk cultuur opsnuiven, herinneringen creëren en bovenal genieten van mijn tijd hier. Want de tijd vliegt, nog maar twee maanden en dan begint het normale leven weer.

Nu maar hopen dat ik jullie in mijn volgende (en tevens op één na laatste blog vanuit New York) wat zonnigere verhalen en foto’s kan laten zien. Ik check iedere dag even de weersvoorspelling en die ziet er goed uit. Vanaf 28 maart zou het, met uitzondering van twee daagjes, niet meer onder de tien graden moeten zijn. En vanaf 9 april zelfs niet meer onder de vijftien graden. Eerst zien, maar ik begin eindelijk een beetje te geloven dat het einde van die lange winter in zicht is!

Groetjes vanuit Tarrytown

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Het gevreesde H-woord

  1. *zucht*

    – om Naar terug te gaan
    – Net wat je zegt

    Stom iPhone toetsenbord…

  2. Heimwee is ook goed; dat betekent dat je iets hebt om straks maar terug te gaan, iets moois en belangrijks. Maar eerst nog en genieten van die laatste twee maanden. Bet wat je zegt; zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk meemaken, want wanneer krijg je nog een keer zo’n kans? Waarschijnlijk nooit meer! Dus even die tanden op elkaar en toch heel veel plezier maken.

    Groetjes Marijke

  3. Sterkte jenny! Je zult zien dat de laatste 2 maanden voorbij vliegen!

  4. Haha, Jenny toch! Het is wel even lastig hè om dan nog vol te houden. Maar gelukkig heb je genoeg om het wel door naar je zin te hebben daar! Die twee maanden houdt je nog wel vol dan. =)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.