Logo-youngadults-site

Happy Thanksgiving!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Waarschijnlijk hebben de meeste van jullie hier op young-adults.nl of facebook al wel gelezen dat ik Sandy goed doorgekomen ben maar omdat het net na mijn vorige column gebeurde zal ik toch nog even kort vertellen wat er hier van de orkaan te merken viel.

Uit voorzorg kregen wij de maandag en dinsdag al vrij. Uiteindelijk was er maandag gedurende de dag nog weinig aan de hand, behalve flinke wind. Aan het eind van de middag moesten we allemaal naar binnen en werden er bewakers bij de deuren gezet zodat niemand meer naar buiten kon, dat was voor onze eigen veiligheid. Ik ben rustig op mijn kamer gebleven en heb vanachter het raam toegekeken naar de storm. Af en toe vlogen er wat takken rond en er is ook een raam gesneuveld, maar dat was alles bij ons gelukkig. Helaas was wel een week lang de wifi weg maar vergeleken met New York City waren wij er goed vanaf gekomen.

Vanwege Sandy ging het Halloweenfeest die week niet door. Ik heb mijn kostuum nog wel een uurtje aangehad maar verder helaas geen Halloween gevierd. Heel jammer, want ik had me er toch wel op verheugd.

De feestdag waar we wel van hebben kunnen genieten was Thanksgiving. ’s Ochtends om 03:50 uur ging mijn wekker omdat we de allereerste trein van de dag naar Manhattan wilden pakken. Tegen 06:30 uur hadden we een mooi plekje gevonden waar de beroemde Thanksgivings Day Parade langs zou komen. Het duurde drie uur voor die eindelijk begon, maar de bevroren tenen waren het helemaal waard. Enorme ballonnen, wagens met zwaaiende celebrities, drumbands en mensen verkleed als clowns, baby’s, dieren en noem maar op. Het was een waar spektakel en super leuk om een keer meegemaakt te hebben. Ik was helemaal kapot toen ik thuis kwam dus ik ben meteen na het avondeten naar bed gegaan maar een hele hoop van mijn medestudenten gingen later die avond naar de winkelcentra in de buurt of naar Manhattan. De dag na Thanksgiving is het namelijk Black Friday. Dan gaan de winkels om twaalf uur ’s nachts open met enorme kortingen. Soms wel tot 70%. Overal staan uren van tevoren al enorme rijen voor de winkels en zodra het dan eindelijk twaalf uur is moet je echt wel wat ellebogen ontwijken om bij jou favoriete artikel te komen. Ik had al wat video’s op youtube gezien en wist al dat dit niks voor mij zou zijn. Mijn kamergenoot daarentegen was er wel heen gegaan en kwam om 04:00 uur eindelijk thuis. Gelukkig voor mij waren er ’s middags ook nog kortingen. Het was dan wel geen 70% maar ik vond 40% toch ook wel heel leuk!

Dan nog compleet iets anders. Misschien dat sommigen van jullie je nog wel herinneren dat ik iets over het eten vertelde in mijn tweede column. Alles komt hier in enorme porties. Nou was ik wel blij dat ik gewoon op de campus kan eten maar helaas voor mij is het eten daar ook niet bepaald gezond. Nou is het niet zo dat ik enorm veel aangekomen ben maar toch al wel wat. Vandaar ook dat de sportschool mijn beste vriend is geworden. Ik probeer er minstens drie keer in de week een uur heen te gaan anders vrees ik het ergste voor als ik terug kom in juni… Alles wat je hebt gehoord over het eten in Amerika is helemaal waar!! Dus wees gewaarschuwd als je hier ooit naartoe komt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Happy Thanksgiving!

  1. Ja wat in Nederland qua drinken large is, is hier in Amerika small. Best wel grappig om te zien maar heel slecht. In het begin had ik wat het eten betreft echt het idee, je hebt zelf in de hand wat en hoeveel je eet dus ik ga echt niet kilo’s aankomen. Maar het eten is gewoon zoveel vetter als thuis. Nou ben ik de afgelopen week 5x naar de sportruimte geweest dus die paar kilootjes die ik aangekomen was gaan er wel weer af maar het is wel heel irritant om je telkens schuldig te voelen na een normaal bord avondeten.

  2. Wow, dat verhaal van de kortingen! Ik zou het ook niet hebben gedaan, hoor. Ik zou ramgek worden. Maar dan is het dus toch waar wat ze zeggen, dat het er soms zo hectisch aan toe kan gaan in Amerika. Whaha. Net als Suzanne zegt dacht ik dat er altijd over werd overdreven. Dat van die zakken wist ik echter dan weer wel. Ook dat als je daar een normale cola besteld dat je automatisch een formaat krijgt wat wij hier large noemen en dat soort dingen. =P

  3. hahahahah leuk verhaal!!! en grote mc zak 😉 ik dacht altijd dat er wel overdreven maar blijkbaar niet!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.