Logo-youngadults-site

NY: Het boekenparadijs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Aangezien ik maar 23 kilo mee mocht nemen tenzij ik een extra koffer zou bijbetalen, heb ik geen boeken meegenomen naar New York. Op mijn e-reader staan toch heel veel boeken en ik had ook al bedacht dat ik hier best een paar nieuwe boeken zou kunnen kopen. Lees goed wat ik net zei:  “Een PAAR boeken.” Jullie zien hem waarschijnlijk al aankomen, het is niet bij een “paar” boeken gebleven. Ik ben hier nu ruim vijf weken en ik heb inmiddels al 25 boeken gekocht. Ik raak al lichtelijk in paniek als ik bedenk hoe ik alles mee naar huis moet krijgen want ik weet dat er ook nog wel wat boeken bij gaan komen aangezien ik nog zeven maanden te

gaan heb. Gelukkig ga ik in december een weekje terug naar huis, dus dan kan ik al wat boeken mee terug nemen, en in maart komen mijn vriendinnen en familie langs dus die moet ik dan ook maar overhalen om wat voor me mee terug naar Nederland te nemen. Één ding is zeker, een tweede koffer heb ik echt wel nodig voor de terugreis.

Tijdens mijn eerste dag in Manhattan zag ik de Barnes & Noble al, helaas had ik die dag geen tijd om te kijken maar ik moest en zou daar zeer binnenkort naartoe gaan. Toen ik eindelijk in de winkel was kon ik me niet inhouden. Heb daar bijna een uur rondgelopen en als ik alleen was geweest was ik er waarschijnlijk nog wel langer gebleven. Mijn eerste buit bestond uit vier boeken. Best wel netjes, al zeg ik het zelf. Maar ja, kon ik er wat aan doen dat de bibliotheek van Tarrytown een boekenmarkt hield dat weekend? Allerlei soorten boeken voor $1 of $2. Dat kan geen enkele boekenliefhebber weerstaan.

Ook had ik al een hoop gelezen over de Strand Bookstore. 29 kilometer aan nieuwe, gebruikte en zeldzame boeken. En, ook niet onbelangrijk, er zijn ook al verschillende beroemdheden gespot zoals Robert Pattinson en Orlando Bloom. Maar ik ging er natuurlijk heen voor de boeken en ik moet zeggen, ze hadden een mooie YA afdeling. Ik merk sowieso dat Amerikaanse boekwinkels een veel uitgebreidere collectie YA boeken hebben dan Nederlandse winkels. Ik hoop dat dit in de toekomst gaat veranderen.

Twee weken geleden ben ik ook eindelijk in de New York Library geweest. Die was echt enorm. Hij was zelfs zo groot dat ik de boeken niet eens kon vinden. Ze moeten natuurlijk wel ergens zijn, maar waar? Als ik er volgende keer weer ben moet ik het toch maar eens vragen..

Wat ik trouwens een beetje vervelend vind hier is dat ze veel boeken alleen in hardcover verkopen. Zelf heb ik liever de paperbacks. Dat leest lekkerder en is ook veel goedkoper. Dus er zijn nog wel een aantal boeken die ik dan dus via internet moet bestellen, zoals Hidden, het tiende deel van The House of Night serie, Insurgent van Veronica Roth en Hidden van Sophie Jordan, hoewel die laatste volgens mij nog niet uit is in paperback dus dat is nog even geduld hebben.

Zoals jullie wel merken is New York voor ons boekenwormen echt een paradijs. Ik ga me hier zeker niet vervelen!

Tot volgende maand! Dan ga ik jullie alles vertellen over Halloween. Hoe ik verkleed ga blijft nog even een verrassing…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “NY: Het boekenparadijs

 1. Ik heb ook totaal geen zelfbeheersing als het op te gekke boeken-aanbiedingen aankomt 🙂

 2. Sandy was pas nadat ik deze column had geschreven dus in mijn volgende column lezen jullie alles over Sandy 😉

 3. iets over =SANDY ????????

 4. ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALIIG

 5. Laat het ons weten!

 6. Haha, ja ik dacht er gisteren ook al aan .. Wie zat er alweer in new york ..
  Ben benieuwd hoe het vannacht gaat worden daar

 7. Gelukkig maar!!

 8. Hier waait het al flink en af en toe wat regen maar het ergste moet nog komen. De campus ligt gelukkig bovenop een heuvel dus de regen stroomt straks allemaal naar beneden. We zitten helemaal goed hier!

  Thanks!

 9. Hey jenny

  hoe is het daar? Hoorde gisteren op het nieuws dat er veel mensen hun huizen uit moesten ivm de orkaan.
  Hie zit dan met jou? Ik hoorde het en moest meteen aan jou denken!!!!

  Leuke update in ieder geval!
  Hopelijk zit je goed in NY

 10. heey jenny leuk stukje !!!!!!! ik zou zelf die bieb ook wel willen zien!!!!!!!!!!!! ik ben benieuw naar je halloween stukje

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.